Missan


Missans fönster plats som linn har gort åt henne.

Broderi.


Mina broderi kunskaper. Bröllopps present som sandras kompis ska ge till sin syster.

En hård helg.

Lördagen:
Red på krk på morgonen sen när jag kom hem hade jag tänkt att stefan skulle ut och träna lätt ridning på Linns häst Birka. Men det var lite väl kalt så jag stanade inne och broderade påslakarn och örngott till sandras kompis i stället. På kvällen bar det av till Örebro på dans. Tonix spelade hade aldrig hört dom förut. Märktes när jag kom dit varför. Medel åldern var 55 cirkus om inte jag och mari räknades med på det medlet. Det brukar va den åldern på många men det brukar vara lika många runt 30 så detta dansbandet var nog inget för dom yngre. Dom spelade många lugna och bugglåtarna var lite släpiga för min smak.
Min kompis sen sist på 70 basst var där och han blev ju riktigt glad men jag var lite oartig på slutet och sa att nu ville jag hämnta jakan och gå. Tyckte inte han för han såg min chaför att han fortfarande dansade men jag vann den fajten. Man ska inte under skatta dom gamla. Dom kan om dom vill.
Men jag lyckades hitta en 70 basstare till men han buggade åtminstånde. Var en fräck jävel han tyckte jag hade dålig kondis. Men det var ju för bövelen första bugg låten för mej den kvällen jag måste väll få en sportslig skans och få upp flåset. Det tog jag igen under kvällen han kom ju fler gånger. Var en riktig hejare på bugg.
Han kom och sa hej då till och med när han gick. Ha HA
Söndagen:
Idag fick stefan sin träning till häst men det rörde sig inte mycket där inte så det kommer nog och bli utdraget detta. Linn behöver inte hämntas i dag för Christer skjutsar henne direkt till skolan i morgon för han ska vara chef på systembolaget i skoghall i morgon.
Nu kan jag säga att mina benmuskler har fått nog för denna helgen så nu är det rygg läge i soffan som gäller.


Fredag igen.

Nu äntligen har jag haft min privat lektion på krk. Det var som jag befarade man får mycket mer hjälp med alla kropps delar så man fattar lite mer. Jag tyckte det var värt pengarna och ridläraren var kanon henne tar jag igen om jag ska prova någon mer gång.
Jag fick göra skänkel vikning, rida i en 8:a och få hästen i form. Det sista fick jag rida utan stigbyglar och träna på att få skänkeln och ligga intill hästen. Sen har jag problem med två saker dels att titta upp hela tiden och att sluta handen i ett stadigt grepp utan att vara hård. Så det traglade vi hela tiden. Så nu är det bara resten kvar.

Fredags fräckis:
De två goda vännerna var ute i den Australiska bushen när en av dem plötsligt blev biten i .............. av en orm.
Den andra ringde direkt till larmcentralen och berättade vad som hänt.
-Vad kan jag göra?
-Du måste göra ett litet snitt vid bettet och suga ut giftet!
Hans plågade vän vrider sig i smärta och undrade vad doktorn sa.
-Han sa att du kommer att dö.

Ett två ett två..

Rid dag igen för stefan. Nu börjar det bli jobbigt. Stefan är den enda som inte klarar och rida lätt trav.
Fast han är den enda som har häst hemma som han kan rida. Provade i söndags men han är ju värre än barna till att klaga. Han bara tjatar om att det är jobbigt för bena och att hästen är bred.
Så nu blir det nog och ta i med hårdhanskarna.
Bara snön smällter lite på ridbanan så ska jag nog beställa grus, för nu väntas det skogs pengar igen. Fick första avräknings notan igår och det såg bra ut så jag får nog ta och betala lite extra skatt nästa år så jag får klart denna banan någon gång för här ska det tränas lätt ridning så dessa spingkiga ben får lite muskler.
Nu pratar jag inte om mina men det förstår ni nog.
Fick hålla koll på stefans personsökare när han red i fall han skulle få larm för då måste man ringa upp ett nummer och få det avregistrerat som motaget. Tur ska en ha för när han körde in på gården så kom larmet.
Så nu är han och kollar en pump på reningsvärket som stanat.
Måste säga några ord om robinson också. Otroligt med människor, man måste förstå att om man är med i leken måste man leken tåla.
Över skriften förstår nog bara ni som rider, eller hur var den passande för dagens ämne!!!

Min gård.


Taget runt den 4 juni 2007. Det har hänt en del på gården sen dess.
Garage delen är riven fram till det murade. Ut bygget bakom stallet är borta.
Trädgården är i orning gord bakom garaget fram till den lilla kåken.
Ridmanegen är i ordninggrävd på sidan på stallet. Endel träd är borta som står
på rad längst den gammla kåken.

Missan leker.


Missan som roar sig i vår gammla loge. Denna katt var tio veckor när hon besökte
lagårdstaket. Hon ville väll se hur det såg ut från ovan där hon nu skulle bo.
Med hennes energi skulle man kunna erövra värden.

Ridlektion.

I dag hade jag en häst som heter Ulerike. Det är en lite för stor häst till min storlek på kropp.
Men det gick bra i dag tyckte jag ändå. Vi skulle träna på galopfattningar och rida på volterna.
Då ska man först få hästen i form och kunna håla hästen på en stor volt. Även kunna minska volten och öka volten igen. Så måste man hålla ordning på inner skänkel och ytter skänkel. Sen så har man ytter tygel och inner tygel som man ska leda och hålla igen med. Så är man inte ensam heller utan det kan finnas hästar bakom som kommer i kapp och någon framför som går långsammare så man måste hålla avstånd till bägge på något finuligt sätt. Det finns väll ingen som trode att det var lätt och rida.
Jag har fuskat mig igenom ridningen i alla år genom och rida ut i skogen där man har bara träd och lite vilda djur om kring sig. Där spelar höger eller vänster galopp ingen roll.
Så nu är det bara och vänta in tränings värken för den kommer jag inte undan denna gången.

Fredags fräckis.

Det nygifta paret kommer så äntligen från bröllopsfesten och det är dags för mer privata övningar. Bruden är lite orolig:
-Hans, du vet att jag är oskuld och inte kan någoting om sex. Kan du förklara lite för mig först?
-Okej älsking. För att göra det enkelt kan vi kalla dina ädlare delar för "fängelset" och min apparat för "fången". Så vad vi gör är att vi sätter fången i fängelset.
Sedan hade de sex första gången. Efteråt ligger Hans med ett lyckligt leende över hela ansiktet. Hans brud nyper honom lite i armen och fnittrar:
-Älskling, fången verkar ha rymt.
Hans vänder sig leende om:
.Då får vi åter sätta honom i fängelset.
Efter andra gången lägger sig Hans utmattad intill sin brud och känner sig totalt utpumpad och avslappnad. Men bruden har fått smak för de här aktiviteterna:
-Hasse-Nasse, fången har rymt igen!
Hans lyckas för tredje gången få "fången" i skick för insättning och efteråt ligger han totalt slut intill sin brud. Hon fnissar och säger:
-Hasse.Nasse, nu är fången ute igen.
Hans orkar bara vrida på huvudet och fullkomligt ryter.
-Du, det är ingen livstidsfånge! Okej?

Mitt köks kakel.


Tänkte visa hur fin min diskbänk blev. Spana även in kaklet som jag har
sätt aldeles själv. 33 plator aldeles raka och fina som sitter som berg.

Städ dax.

Sköööööööööönt med fredag! Slutade kl. 1 som vanligt en fredag. Var till Willys och handlade innan jag hämntade sandra på skolan. Skjutsade en kompis till sandra till tåget för hon bor i arvika.
När jag kom hem så började jag med maten och i dag skulle det bli råstekt potatis med kantarell sås och en stek till det. Men under tiden som jag inte behövde passa maten så städade jag, diskade och skurade köks bänken alldeles blank. Linn skrek att det behövdes eldas så då var det bara att tända en brasa också, passade även på att stoppa i en tvätt maskin. När maten blev klar så hade jag skurat golvet klart så då var det bara och äta.
Så var det dax för att gå ut till hästarna. När det var klart kom jag in och hängde upp tvätten och plockade ner den tvätten som har hägnt sen några dagar tidigare. Hoppade in i duchen för sen skulle det bloggas.

Måste tacka min underbara granne som stoppade godis i min påstlåda. För jag vet ju att du läser min blogg.
Tur att det är dax och rida till morgonen, för i kväll kommer jag att börja nalla på godiset och bli trinn om magen.
Men det kan inte hjälpas det är ju så gott.

Andar

Tittade på andarnas hus för en stund sedan. Det är lite spännande ändå.
Själv så har andarna på gården varit lugna en längre tid nu. Men mitt humör tog väll kol även på det.
Sist jag hade kontakt med min far så blev jag förbannad rent ut sakt. Som vanligt ville han ha sista ordet och styra vad som var bäst här på gården men jag visade vart skåpet alltid har ståt. Kom inte nu och gnäll när du hade kunat hjälpt mig innan. Sen blev det tyst på honom.
Går rätt så bra att styra karar för dom har så svårt att kunna argumentera. Värre är det med kärringar dom strir vilket dom vet något över huvut taget.
Har för säkerhets skull frågat ande värden om jag kan få riva huset det stora. Farmor sa att det var jag som bor här nu och bestämmer vad som är bäst för mej. Tack säger jag.
Har ialla fall fixat hundvakt till den 26 feb när vi ska bort. Så nu är det bara hästarna och katterna som ska in och ut släppas bara det inte blir 30 minus grader igen.


Den norska idén..

Det blir bara bättre och bättre!
Har ni hört att norge funderar på att förbjuda rökning. Ja rökning är ett satyg det har jag alltid sakt. Växte upp med en mor som rökte i hemmet och i bilen och inte hade en tanke på att hon hade 5 barn.
Så jag har aldrig i hela mit liv ens funderat på att prova. Ni skulle väll aldrig smaka på sur mjölk om någon sa att det var häftigt eller coolt. Nej men lika illa luktar det och ingen gillar rökning i början utan man får lära sig att tycka om det.  Så för min del kvittar det. Men det finns ju lite mer saker och förbjuda i sådant fall. Jag är ju välldigt för att det ska vara lika och jämnställt (då menar jag inte dravlet med jämnstäldhet mellan könen).
Utan om det finns ämnen i samhället som är skadligt för oss i samhället så ska dom förbjuda allt skadligt.
Dom pratar om forskningen på canser att den måste gå framåt. Kan väll i sig va bra men vad tror ni orsakar canser då. Jo all skit vi får i oss i både mat och luften vi andas. Varför inte förbjuda alla tillsatser i maten till att börja med.
Det roligaste av allt dom vill att vi ska ha någon form av värksamhet i skolan för att barna ska avhålla sig från alkohål. Men snälla mäniskor ni vet väll sen förut att barn gör inte som vi säger utan som vi gör. Sluta drik själva och visa barna att man kan vara cool och rolig utan alkohål och framför allt att ni kan koppla av en fredag kväll efter en hård vecka på jobbet utan att ta dessa vinglas framför tv, så blir det den normalaste saken i värden för våra barn.
Bara ett tipps från en idiot i skogen.
Ät godis i stället man blir så go rund om magen.

Sten åldern bäst.

Ville bara berätta om min stöniget. Det tog mig att byta bild på mej uppskattnings vis ca 40 min.
Jag har i prinsip tryckt på varenda knapp på datorn. Hittade en "uppdatera" som var i rullisten har varit på den i två omgångar och till slut bara kom bilden. Den gammla bilden tog det mej ca 1 halv timme att få bort.
Nu är jag lite sur så det är bäst jag går och lägger mej. Jävla datorer.
Kan berätta också att jag hämntade min telefon underdagen. La in en bild på rocky igen som bakgrunds bild.
Vad tror ni hände den försvan efter en stund. När jag kom hem så var täckningen 00000000000000000000.
God natt.

Fostran är A O

Har avvärkat det första kallaset i den familjen. Det är så att stefans brors familj bjuder alltid på mat när någon fyller år och i dag var det 20 åringen som fyllde. Bara 5 kallas kvar fram till midsommar. Vi var bara 15 st i dag,  tre st jobbade och kunde inte komma och så var inte mina barn med. Två st var i 1 års åldern. Varav  den ena har börjat gå och det är ett hus med över våning gissa om det lockade.
När vi kom hem vid 7 då började jag skura badrumet för att hålla mig vaken för i natt blev det inte så mycket sömn. Sov bara 5 1/2 timme och stefan erbjöd sig att släppa ut hästarna. Ja Ja, Jag vet han är en ängel och jag ska inte klaga på honom. Men det är lite kul också och hacka lite, det hör till vardagen och få ha lite roligt.
Blir lite orolig för den som kör ut timmret han har lakt timmer över hela gaperud snart. Undrar om någon har frågat markägarna om lov att få lägga på deras gärden, skulle inte tro det.
Börjar fundera vad jag ska göra med pengarna. Kanske köpa mer maskiner till min lilla bond värksamhet så jag kan bli en riktig bonde snart. Skulle behöva byta traktor också.
Äntligen så får jag sova snart. Ska bara steka några korvar till lunch lådan först. Linn kokade makaronerna när jag städade. Är jag inte bra på att fostra så säg. Båda folk och fä, barn och gubbar HA HA HA HA HA

Skit prat...

Såg en ny reklam film på tv. Handlade om att det kom två män till en gård och hämntade dynga som skulle vara till bio bränsle. Bra! säger säkert ni andra med bio bränsle mindre utsläpp. Då tycker jag ni ska titta på helheten.
Dom vill att vi ska äta mindre kött det innebär att det finns mindre med djur på sikt. Det leder till att det blir mindre skit produserat. Som in sin tur leder till att det kommer och bli brist på bajsen. Man tycker inte om att bönderna använder konstgötsel men vad tror ni kommer och hända när dom vill ha götseln till annat som biobränsle. Vad ommer att  spris på åkrarna om inte konstgötsel. Nej ni kom med något annat förslag som värkligen kommer och gynna oss. Sluta forska på en massa skit saker. Utan ta detta på allvar hur man ska lösa utsläppen och då menar jag inte när korna fiser, för det har ju också blivit ett problem för myndigheterna.
Dom fokuserar så på dom stora frågorna. Nog om det.
Tog mej äntligen ut på dans. Jag gästade örebros dansbana. Lagomnt med folk med bra bugg låtar.
Det var en farbror i säkert 70 års åldern om det stoppar, som fasnade för att dansa med mej. Dansade säkert 4 gånger med honom. Han tyckte det var så roligt så han ville att jag skulle komma dit nästa lördag också. Tur han kunde dansa men tyvär så dansa han inte bugg. Min vanliga tur. Men en ska väll inte klaga det finns ju dom som inte får dansa alls så mycke.
Var och red igår också. Då stog det hoppning på schemat och så fick jag min favo som heter Spot är en ponny på ca 1,47 hög passar mej yppeligt. Ska nog välja den när jag ska ta privat lektion på fredag.

Fredags fräckis..

Sitter och väntar på att stefan ska komma hem så vi kan åka på bio. Vi ska se den sista filmen av stig Larsson.
Så jag har förberet och tänt i spisen så det är lite varmt när vi kommer hem. Skotat och gort i ordninga i stallet, kaniner har fått mat  och höns är färdiga. Duchat har jag också gort så nu återstår bara och plita ner en liten fräkis.

Stadens bordellmamma var mån om att tillfredställa sina kunder. Hon hade organiserat sitt hus lite speciellt. PÅ första våningen hade hon f.d sekreterare som var effektiva. På andra våningen hade hon f.d mannekänger som var extra vackra och på tredje våningen hade hon f.d lärarinnor. Hon märkte snart att de flesta kunderna sökte sig till lärarinnorna på tredje våningen och började undra varför. En dag tillfrågades en kund och han lämnade följande svar:
-Det vet väl alla hur lärarinnor är....är dom inte nöjda får man göra om det och göra om det tills man kan det ordentligt!!!!

-Vad är det för likhet mellan bungy-jump och ett bordellbesök?
- ????
-Det kostar ungefär lika mycket, är häftigt lika kort tid, och går gummit sönder är det inte roligt längre...!


Livet går vidare.

Sortering av julkort går vidare. Hjälper till på säsongerna och klistra adresslappar åt liselott imellan åt också.
Blir nog innte sjuk ialla fall. Men kosnstigt är det för portarna står pip öppna lite då och då.
Idag han vi i kapp returerna så vi städade undan lite och bytte pallboxar så det skulle finnas plats när post bilen kom med mer returer. Det flyter på bra.
Men det roligaste är ändå när man kan sätta sig och sortera motiv vis. Men då kanske jag måste till baka till örsholmen det vet jag inte än.
Nästa vecka ska jag beställa tid för privat lextion på krk. Man lär sig för sakta när det är så många som slåss om uppmärksamheten. Jag vill ha lite mer direkt kontakt med läraren så hon kan rätta mig tills det ser bra ut och tills jag fattar och det kan ta tid det.
Imorgon ska vi försöka få plats på bion så jag får se den här sista salander filmen någon gång.
Och ett nytt försök på dansgolvet blir det på lördag så det är bara och hålla tummarna att det blir av.
Min telefon har jag inte fått än så på söndag är det 14 dagar i frihet utan mobil. Prova det ni om ni kan.
Imorgon är det fredag!!!!

Ägg


Nu kan man prata på david och goliat.
Det största ägget som jag fått. Det minsta är från snuttan som har börjat och värpa.
Har fått hittils 5 st små socker kaks ägg från silkes hönan snuttan.

Har blivit en nörd.

Nu har jag hittat en sida där man kan hitta klasskamrater. Så nu har jag en sida till och glo på. Jag är snart en data nörd det känns så i alla fall. Det tar en massa tid och kolla och lära sig allt hur det funkar. Men jag får väll passa på innan det blir vår för då måste jag börja att jobba med alla projekt som ska bli klara i år är det tänkt. Men som det ser ut nu så sitter jag framför datorn eller jäser framför tv med något att tugga på. Läser lite då och då också som omväxling. Sålde några ägg i dag när inte kartongen ens var full. Vilken efterfrågan va. Jag skulle igentligen köpa en sådan där färdig stuga som finns på obs och ha till hönshus istället för att bygga. Går lite fortare så jag kunde lägga ägg i äggklänknings maskinen direkt när han kommer i februari. Men jag måste förstås isolera den först och hälst ett gjutet golv också. Synd jag inte kunde visa sims huset som jag designade igår. Stefan blev impad av vad jag hade åstakommit. Så nu är det väll bara och bygga så då. Synd inte kostnaden stämmer med värkligheten för där kostade det bara dryga 200 000 tusen istället för 2 miljoner.

- 25 Burrrrrrrrrrrr.

Det är för kallt för allting. Gud vad det är tråkigt nu. Rocky tyckte vi var så tråkiga som är alldeles stelfrysna så han följde med stefan till jobbet. Han ställde in fyr hjulingen på tining i går på jobbet så han skulle se om det gick och starta den nu. Äntligen har dom börjat att hugga i min skog nu. För sen ska dom köra ut det gammla timmret som har luggit i två år som min bror högg. Ska sälja det som ved till värme värket i molkom om dom vill ha det men det ville dom sist och det var också dålig ved. Skulle i väg och dansa ikväll men det är så skit kallt. Byggde mig ett hus i går. Men det var i datorn, ett spel som heter sims. Lite synd att det inte finns en sådan programvara med skal enliga mått som stämmer. Då ni kunde jag rita upp mitt hus och skicka till fiskarheden. Så dom kunde se exakt så som jag vill ha och bygga därefter. Sandra tyckte huset såg ut som en ladugård. Ja ja jag är inte en liten fjompa som bor i stan häller. Man måste väll anpassa sig efter hur man är. Jag gillar inte opersonliga funkis hus som är sterila och med begravnings färger som alla trottoarbönder inne i stan tycker är snyggt. Jag är färgsprakande livlig och glad människa. ( För det mästa i alla fall )

Blondinhistorier...

Blodinen går in i tygaffären och säger:
-Jag vill titta på gardiner till min dator.
Affärsbiträdet:
-Man har inte gardiner på datorer.
Blondinen, himlade med ögonen:
-Men helloooooooooooo. Jag har WINDOWS!

Flygbolaget höll på att träna upp sin nya blonda flygvärdinna och rutten de hade innebar övernattning i Umeå.
När de kom dit visade flygkaptenen henne de bästa ställena för flygpersonal att shoppa, äta och övernatta.
Dagen efter, när personalen samlades för dagens flygning, upptäckte han att flygvärdinnan saknades.
Eftersom han visste vilket hotell och vilket rum hon bodde i ringde han dit och undrade vad som hade hänt.
Flygvärdinnan svarade gråtande i telefonen att hon inte kunde komma ut ur rummet.
-Kan du inte komma ut? Varför det?
-Det är bara tre dörrar, snyftade hon. En går till badrummet, en till garderoben och på handtaget till den tredje hänger det en skylt som det står "Stör ej" på.

Skogs promenad.

Var till skogen på middagen med rocky och linn. Skogsmaskinen skörde för fullt. Han har hållt på sen i måndags och inte börjat med mitt ens. Folk hugger och hugger men lyckas inte göran något för pengarna det tycker jag är lite synd. Men jag har också lovat mig själv att jag ska fixa denna gården till det han har varit en gång i tiden det är jag skyldig min farfar.
Börjar och bli van skylan nu, börjar liksom gå lättare och lättare.
Ingen ridning för stefan i dag på krk. Han var för svag tyckte han för det är ju en han. Ni förstår det kan ju inte vara lätt och i morse så hade han ju så ont i huvudet. Vad ska man säga det har han ju varge dag så vart på skalan ligger han nu då.
Men jag har varit en snäll sambo ( ja eller hur låter det dumt med sambo ) skött hanns sysslor också som att ge hönorna mat, vatten och ta in ved. Eldat så det har varit varmt på morgonen åt honom och lagat mat. Det enda han har gort som han brukar det är och gå ut med rocky innan han går och lägger sig. Konstigt att det ska alltid sittas uppe och glo på tv då påvärkas inte detta med att man är sjuk. Nej det är lättare och förstå sig på en daggmask.
Bra att man ska jobba imorgon. För nu börjar livet att te sig lite väll slappt. Suttit framför datorn i flera timmar varge dag. Inte bra, det är ett enda fördärv detta.

Ingen dans igen.

Kärringen som skulle med på dansen har frusit fast i soffan så det blev inget. Har ju aldrig varit där förut så jag vill ju inte åka själv. Annat var det på sandgrunds tid. Det var ju mitt andra hem en tid. Då kunde man slänga på sig några palter och dra dit själv och svänga några lurviga dans ben och sticka hem sen. Inga problem men då kännde man en massa folk som redan var där så det var inga problem och fördriva tiden. 

Jag ska ta mig en promenad till skogen istället i morgon och se om dom tagit ner något trä för mig i morgon.
Man måste passa sig det är ju en kar som hugger ner skog. Dom kan ju få för sig lite hur som hälst.
Ibland skulle man behöva stängsla in sina marker för att tala om vart mitt och ditt ligger.
Nu har jag tittat ut en äggkläckningsmaskin som jag ska köpa. Nu ska det bli kycklingar till våren. Det blir bra det och få lite skogs pengar som man kan bygga lite för. Måste ha ett nytt hönshus så dom får plats.
Men först måste jag slänga på lite murbruk och gjuta nytt golv i gordkällaren så min granne lennart kan sluta tjata på mig att jag inte får något gort. Jag ska nog visa honom bara vintern är förbi. Hoppas jag har fått nya krafter då, men det kommer nog med vår kännslorna eller rättare sakt istället för vårkännslor. För sånt trams sysslar jag inte med. Behöver krafter till annat som att bära mur hinken tex.

Alltid lika trevlig..

Skulle ha tagit mej för och kassta ut julgranen men är lite svårt att greppa an problemet. Funderar på och såga av gren för gren innomhus så jag slipper släpa granen genom hela rummet och förbi spisen och garderoben i hallen innan jag är framme vid dörren. Då finns det inte ett barr kvar på den granen det kan jag försäkra.
Om jag kunde få ett nytt hus till nästa jul. Då ska granen stå innanför dörren i hallen och jag ska ha dubbeldörrar in i kåken man vet aldrig vad som ska gå igenom den dörren.
Ikväll ska jag på dans i kristinehamn där har jag aldrig varit men jag hoppas det kommer några som kan dansa åtminstånde.
Har lämnat in min mobil så nu får jag se om det kan bli någon täckning på den. Vad ska man annars ha telefonen till. Men jag tror inte det finns något och göra åt den telefonen. Eller operatören 3 som jag har.
Jag vågar nästan inte tänka på den stackars försäljare som kommer och ringa hit från 3, om abonemang som är så förmånligt så det nästan är gratis. För det är väll bara en tidsfråga när. Att det är så populärt och jobba med något dyligt som telefonförsäljning. Den som ringde het sisst han sa till sluta att han inte ville ge mej något erbjudande mer förän jag hade ordnat allt jag klagade på.
Tänk den som ringde under jultrafiken. Jag satt i kö i stan vid ett par trafik ljus och hon frågade vilken operatör jag hade på hemtelefonen. Vet inte svarade jag för det är sådana som du som ställer till det så man vet inte från vecka till vecka vilken man har. En klassisk fråga är, vill du inte ha det lite billigare? Neej säger jag. Vill bara ha det lungt och skönt och slippa byta varge vecka jag har lite annat att göra. Brukade jag säga på den frågan.
Jag är nog försäljarens mardröm. Eller vad tror ni.

En mage med sadel


Det är som att sitta barbacka. Rumpan passade prisis i mellan det är inte dåligt.
Kolla DEN magen. Jag är inte snål på hö jag inte.

Ridtur i kylan.


Kan ni gissa hur mycket jag fryser. Har varit ute i en kvart högst.
Var tvungen och prov rida min nya sadel jag köpte igår.

Att det ska vara så kännsligt..

Nu har jag varit och inhandlat en bomlös sadel. Den ska provas imorgon om inte gudarna vill något annat som att stanna inne och elda. Stefan börjar och bli sjuk men i morgon är det arbetsdag för honom.
Linn är tillbaka hemma nu men hon plöjer bara igenom kyrks dressyr bok från perm till perm. Om hon hade lika lätt för att lära sig praktiskt som att lära in teoretiskt så skulle hon vara os medalgör i dressyr till sommaren.
Den människan är inte som jag och det är väll tur det värden orkar nog inte med mer än en som jag.
Så var varg jakten avklarad då. Finns lite blandade känslor värkar det som om detta med vargjakt. Jag tycker att man ska nog inte stirra sig blind på jägarna för det är ett släkte för sig jag vet mer än väll hur sådana funkar. Hållde på och få föda min dotter själv för att jakten gick före allt annat.
Men nu måste man se till det stora hela. Naturen behöver igentligen ingen hjälp från männskligheten. Men nu är det så att jag vill också gärna få platts på min egen mark utan några rovdjur som ska härga fritt.
Vargar förökar sig otroligt snappt så man måste vara med från början annars kommer dom att ta över. Det innebär att när djuren i skogen tar slut så kommer dom till gårdarna och söker mat så är djurens lag.
Vad kommer härnäst tror ni. Jo vildsvinnen dom är också på intågande hur tror ni då era trädgårdar ser ut sedan eller ska vi bygga skydds murar runt våra ägor. Nej jag tycker nog ni ska tänka på hur det kommer och se ut om de skulle få härga fritt. Själv så jobbar jag hel tid hinner inte passa min mark på dagarna. Men skulle hemskt hjärna villja ha den som jag hade tänkt mej och att mina djur får vara ifred.
Ryssarna jagar med helikoptrar för att få fatt i tillräkligt många för där översvämmar dom landet.

Pingvin vitts med fart.

Oj då förlåt mej jag glömnde att det var fredag igår.

En man svänger in på bensinstationen och tankar sin bil. Mackföreståndaren får se två pingviner som sitter i baksätet och frågar föraren:
-Vad är det där för pingviner du har i baksätet?
-Jag hittade dem, men jag har ingen aning om vad jag ska göra med dom.
Mackföreståndaren funderar en stund och säger sedan:
-Ta dom till djurparken.
-Bra idé! säger föraren och kör iväg.
Ett par dagar senare är han tillbaka på samma mack och föreståndaren ser att han fortfarande har pingvinerna kvar i baksätet.
-Har du dem kvar än? Jag trodde du skulle ta dem till djurparken.
-Javisst, det gjorde jag, svarar föraren. Vi hade en riltigt fin dag där. Idag ska jag ta med dem till badstranden.

Det är inte farten som dödar, utan smällen!
Eller om man ska översätta det:
It´s not the fart that kill you...it´s the smell!

Så stog det som förklaring. Det ska nog betyda samma som övre raden i vittsen. HI HI HI

Ingen bio blev det..

Skulle titta på bio i dag men vi blev lite sena för att kunna beställa  biljeter hemifrån på nätet så chansade. Stefan var tvungen och jobba en stund i dag och jag var på ridning på morgonen. När jag kom hem så gorde jag i ordninga i stallet  sen in och diska. När stefan kom så var vi tvugna och sticka för att hinna till kl kvart över två.
Det var slut sålt på bion. Men jag fick mig en middag serverad innan vi åkte hem till baka.
Vitspår tittade så bedjande på mig idag så dom fick gå in kl 4 idag. Dom är nog trötta på all snö och skyla.
Vad skönt det är och vara ledig. Men det är synd att man inte lyckas göra något vettigt på ledigheten. Men jag har ju 4 daagar kvar så man vet aldrig. Kanske sticker och tittar på en sadel uppe i bolänge någon dag.
Rocky var ialla fall glad att få jobba en sväng idag. Måste vara något fel på honom det är ju för bövelen ett reningsvärk.
Igår så lekte jag med en liten grabb i grann huset som heter leon. vilken cool kille vi lekte med hans skepp som han fick i julklapp. Han har nog aldrig träffat en sån tok kärring skulle jag tro. Men roligt hade vi.

RSS 2.0