Mors dag

Ja då var denna helgen till ende. Idag var det ju mors dag så vad skulle va bättre och visa än några bilder från mitt livsverk.

Kyckling bb

Ja då kom det fjorton nya dunbollar. Så nu har jag 40 st. Synd det inte bara blir hönor av dom.

Min blommsäng

Då var den färdig. Har sått lite frö också. Får se hur det blir när dom kommer upp och blommar.

Skrämda tulpaner.

Nästan så det syns på tulpanerna att det är kallt ute.

Riktigt skit göra


Min blommsäng

Nu är min blomsäng färdig för att fyllas med jord. Tycker det blev bättre så än pappas gamla enbuske som börja tappa formen. Förlåt pappa.

Balarna är hemma.

Nu är balarna hemkörd. 13 balar finns det kvar.

Tankar från ett värprede

Hönorna har inte hört talas om corona och hålla avstånd inte.

Ulla är påt igen


Ny klippta får


Min första kull av kycklingar


Dax och sova

Ja å där kröp man ner i en nyren säng. Med lite lagom trött och sliten kropp efter fårklippningen. Har tittat på lets dance och yes Filip van. Börjar bli sugen och börja dansa igen nu. Bara jag kvar och ta sprutan. Sen så ska vi börja dansa i bygdegården igen. Vi är några dansare som samlats ihop oss och dansar lite då och då nu när det är ned stängt allt vad dans heter. Men vi har gjort ett uppehåll när coronan härjade som värst.

Får klippning

Ja idag kan jag skryta med att jag tog tag i dä. Fåren blev klippta. Det känns lika gött för mig som för fåren när det är gjort. Kristopher skulle ju hjälpa mig. Men han hör inte ens av sig. Navelsträngen har växt tillbaka nu så det är kört nu. Jag är bara ett minne blott. Såg när jag åkte hem från jobbet i onsdags att han var i sommarstugan hos föräldrarna och där står han än. Ändå så fråga jag han för en vecka sen om hjälp och det skulle han självklart göra. Men icke har han lyckas på tre dygn. Jävligt sorgligt och sitta en lördagskväll igen och glo på tv själv.

Kristhimelfärsdag

Ja idag var det inte många kunder som ville snickra. Tur vi bara hade öppet till 13.00. Trodde kristopher skulle höra av sig efter jobbet. Hade frågat honom förra helgen om han ville hjälpa till med klippningen av fåren. Han skulle bort tidigt på lördagen och söndag regna det. Nämde att torsdagen kanske. Men nej varför skulle han ha snappat upp dä. Nu hör jag inte av mig nått mer. Ska bli kul och se hur länge det dröjer innan han kommer på det. Har varit skit hett idag. Men jag vila lite när jag kom hem. Sen tog jag i tu med och laga dörrstoppen som varit trasig ett tag. På morgonen gick lunchgrinden sönder så den tog jag itu med också. Städade rent gräsmattan från grenar och kottar. Tänkte köra igång klipparen i morgon. Kycklingarna började lukta lite väl mycket i vardagsrummet. Så det blev en kjedje reaktion. Tog ut dom i ankhuset, där släppte jag ut dom. Plockade dom kycklingarna som var i ankhuset och flytta dom till hönshuset. Hönsen som var där flytta jag in i fållan längst in i hönshuset. Så nu har jag fåglar på tre ställen. Om två veckor kommer det en kull till. Så nu får jag sluta kläcka fler. Har ju inte plats då det inte går och släppa i hopp olika storlekar på kycklingar då dom är makabra i mot varandra och hugger på dom mindre. Å nu stickar jag på en tröja innan sängen kallar. Dä va den dagen.

Kristhimelfärsdag

Ja idag var det inte många kunder som ville snickra. Tur vi bara hade öppet till 13.00. Trodde kristopher skulle höra av sig efter jobbet. Hade frågat honom förra helgen om han ville hjälpa till med klippningen av fåren. Han skulle bort tidigt på lördagen och söndag regna det. Nämnde att torsdagen kanske. Men nej varför skulle han ha snappat upp dä. Nu hör jag inte av mig nått mer. Ska bli kul och se hur länge det dröjer innan han kommer på det. Har varit skitt hett idag. Men jag vila lite när jag kom hem. Sen tog jag i tu med och laga dörrstoppen som varit tradig ett tag. På morgonen gick lunchgrinden sönder så den tog jag itu med också. Städade rent gräsmattan från grenar och kottar. Tänkte köra igång klipparen i morgon. Kycklingarna började lukta lite väl mycket i vardagsrummet. Så det blev en kjedje reaktion. Tog ut dom i ankhuset, där släppte jag ut dom. Plockade dom kycklingarna som var i ankhuset och flytta dom till hönshuset. Hönsen som var där flytta jag in i fållan längst in i hönshuset. Så nu har jag fåglar på tre ställen. Om två veckor kommer det en kull till. Så nu får jag sluta kläcka fler. Har ju inte plats då det inte går och släppa i hopp olika storlekar på kycklingar då dom är makabra i mot varandra och hugger på dom mindre. Å nu stickar jag på en tröja innan sängen kallar. Dä va den dagen.

Långsam dag

Haft ledig dag för jag jobba lördagen. Inte mycket och berätta om denna dagen. Har suttit och stickat på en tröja hela dagen. Börja med den igår eftermiddag. Men jag tog ett varv runt byn med löparskorna i alla fall. Skulle ha klipp fåren under helgen. Men det gick ju inte för regnandet som börja och värkar inte vilja sluta på minst en vecka. Fick svar idag om skogen. Värkar som jag har klarat mig från barborrar i alla fall. Ja man borde ta tillvara dagarna bättre. Men vem bryr sig.

Det vankas rakning.

Ja idag då m m. Varorna kom inte förrän 15.40 lite väl sent tycker jag. Tur man jobba till sex. Den nya visnings altanen blev klar igår. Så idag flyttade jag in skottkärror och gräsklippare in dit. Blir lite skyddat mer så. Mitt prov på gjutade handukar värkar inte funka. Provade idag och hälla på mer bruk men det fastnar inte riktigt. Får se hur det blev i morgon. Sen kom jag och tänkte på nått min bror Urban sa en gång i tonåren. "Varför tror alla tjejer att killar gillar permanentat hår" Ja då kontrar jag med. VARFÖR TROR KILLAR ATT VI TJEJER VILL HA NÅN MED STORT SKÄGG I HELA ANSIKTET. Och en sakt till. Varför vill alla ha fullt med tatueringar. Om jag inte hittar nån med vanlig synlig hud så får dä va. Sån ä jag! Å på tal om dä, så måste jag klippa fåren till helgen.

Städdag på jobbet

Det står att man ska skriva varjedag minst på bloggen. Men jag har ju inget av vikt att skriva om. Struntade i löpningen I morse. Får ta igen det i morgon. På jobbet idag så har jag städat mest ute på gården. Efter jobbet så gjorde jag en hel del ärende. Avsluta med en pizza i sällskap med kristopher. När jag kom hem for jag runt till djuren och fyllde på hönsmat som jag köpte med från stan. Sen tyckte jag det var lika bra att gå och lägga sig. Men nu ser jag kl är ju 10 så godnatt.

RSS 2.0