Snart ledig.

Har haft små folks främmande. Två små kisar den ena gillar traktorer och den anndra är lite små busig. 
Hoppas dom kommer och hälsar på en gammal tant som jag även när dom blir lite större.
Jag rände rund hemma hos deras gammel mormor och gammel morfar när jag var liten och käkade nybakade bullar och drak hemmagort saft. Började rida gorde jag där också och min första ponny kommer där ifrån.
Så nu hoppas jag på att det ska bli min tur och få ge dom möjligheten som jag fick.
Imorgon är det sissta dagen denna vecka som jag jobbar, är lång ledig i 5 dagar.
Då ska det ränsas i rucklet.
Har fått tid hos en natrapat i morgon som ska rätta till mig i ryggen igen. Kan behövas inför allt som ska göras framöver.
Här hemma är det ombytta roller minsan. Linn säger till mig och vara lite social istället för och sitta framför datorn jämnt. Är hon 13 år eller VA.

En mindre uggla


En uggla till som samlar damm. Fick ärva litte uppstoppade djur efter min far. Även sådana som
låg inpackade i frysen i väntan på uppstoppning. Djur förstog han sig på min far men sämre var det
med människor.

En större uggla


Har även några döda djur. Här en uggla som tyvärr min far inte har skrivit vad det är.
Själv så är jag inte så bra på just detta ämne. Om du vet så skriv gärna en kommentar.

Klinga mina klockor..

Har suttit och slickat mina sår att jag inte fick bli med i körslaget. Men så här efter åt så förstår man att jag skulle ha passat bättre i team moreus som sjöng "klinga mina klockor" .
Den sjöng jag på den tiden när jag var med i ungdomskören "Eternella" i grums.
Det var otroligt roligt under dom 15 år som jag var med i kören som hade sitt till håll i lill kyrkan. Jag sov över en gång t.o.m för vi skulle repa så mycket till en föreställning. Där jag skulle spela en sen gångare.
(Visst var det roligt) Så jag är allt en av guds barn som vi sjöng så vackert om. Ha HA

En slitsam dag.

Ja så var det dagen efter igen då. Igår fick jag inte tid och lägga ut någon fräckis så det blev en idag istället.
Efter jobbet igår så var jag in till stan och skulle titta på bal tyg till sandras kläning. Men det fans ju för lite och se på så hon ska sticka till stockholm till påsk och hälsa på sin kusin som har fått ett barn igen och samtidigt se på lite tyg där. Sen när vi kom hem så kasstade vi i oss lite tacos innan stefan och jag skulle leta på denna mäniska som hade lite värpdugliga ägg åt oss.
När vi kom där ifrån så gjorde jag mig i ordninga på 45 min innan bussen gick från min hållplats här i skogen.
För nu stundade after work. Vi åt gott och tjatade en stund på pitchers. Ja jag han med lite armbrytning också.
Sen skulle dom vidare och dansa på ett relatift nytt ställe. Men vad lyssnar folk på igentligen. Nej det var iget för mig så jag tölade vidare med mina arbetskamrater och tippsade om min blogg för dom som inte har hittat hit än. Behöver få lite mer besökare för chefen skrattade så gott när jag berättade min högsta besökar siffra.
Han hade nog tänkt sig att jag har tusen tals besökare. Vem vet det måste ju finnas många inteligenta människor där ute som skulle villja lyssna på lite dravel i mellan åt också eller hur. Det här vanliga livet som ändock inte är så vanligt ändå. Men som jag fick upplysning om i går: Det är JAG.
TACK!
Kom hem 2 i natt och sen upp 7 för att begemig till ridningen på krk. Otroligt vad bra det gick idag. Gorde skänkel vikningar som jag aldrig gort något annat. Var väll så avtrubbad i huvudet så det gick av bara farten.
Nu behöver jag nog sova en stund.


Dag 1 av 21


Då var det dax då! Första laddningen är på plats. Fick göra en specialare som vanligt.
Äggen fick inte plats så jag provar med och tejpa fast ena gallret mot väggen och håller tummarna.
Den är till för 24 ägg men jag fick bara i 15 från början, hur små ägg är dom byggda för igentligen.
Det är en hel veten skap och kläcka fram små kycklingar. Men nu så börjar min 21 dagars väntan.

Fredags fräckis.

En man ringde hem till sin fru och sade:
-Älskling, chefen och några av hans vänner har bett mig följa med upp till Norrland på en fisketur. Vi kommer att vara borta en vecka. Det här är ett bra tillfälle för befordran, så skulle du vilja vara snäll och packa tillräckligt med varma kläder för en vecka, plus mitt fiskespö och lådan med fiskeutrustning och göra allt klart, så tar vi en sväng förbi hemma och plockar upp grejorna? Och visst jag, kan du packa med min nya blå sidenpyamas också?
Frun tyckte det lät skumnt, men gjorde precis som mannen ville.
En vecka senare kom han hem igen. Han verkade lite trött och utsjasad, men såg i övrigt nöjd och belåten ut.
-Fick du mycket fisk? undrade hon
-Visst, massor. Både öring, röding och regnbågslax. Men, varför packade du inte ner dem blå sidenpyamasen som jag bad dig om?
-Det gjorde jag visst det. Den ligger i din fiskelåda.

After Work dax.

Blev klar med jul pappret idag stracks före lunch. Sen började vi och göra i ordning för att packa kvarts pall med examens pynt så det rullar på hos oss på z:a. Men det är inget mot vad det kommer och göra på fredag. Hi Hi
AFTER WORK blir det då.
Hämntade ut äggkläckningsmaskinen i dag. Så stefan har plockat i hopp den och provat hur det funkar så nu ni ska det bli kycklingar. Har räknat efter när det blir bra att dom föds så på lördag så ska det köras igång så jag ska ringa efter ägg nu. Hela 20 st ska jag prova till en början.

Varning sjuk man.

Jag brukar gå rätt hårt åt min sambo tycker många. Därför måste jag berätta att på sönda morgon så fick han frukost på soffan. Stekte ägg och gorde en ostsmörgås med juice till och bar in till soffan där han låg och tittade på tv. Visst han trode säkert inte sina ögon för han tittade lite underligt med ett leende på läpparna.
På lörda kväll så blev han dålig så nu har jag nog smittat honom med mina bakterier.
Idag var han riktigt hängig så han tänkte nästan åka hem fån jobbet. Så när jag gick till hästarna så plockade  jag in en ve korg åt honom så han kunde elda för han frös lite.
Så visst är jag snäll OCKSÅ men det är ju inte lika roligt och tala om.
Till påsk är jag ledig i 5 dagar i sträck. Då ni ska jag ha planerat vad jag ska hinna med och börja med lassa ut kåken eller mura gord källare eller kanske byta magasin taket. Skulle vara kuligast att börja med taket, men det som det är brådis med är ju denna kåken som ska rivas om jag nu ska få någon nu kåk någon gång.

Tog min traktor...

Var på blocket nyss och hittade en traktor i kristinehamn för 60 tusen pangpris tänkte jag. Det tänkte nog någon mer för under tiden försvan annonsen. Snopet eller hur. Var insänt i dag kl. 4 och såld kl.7 det kan man prata på snabb affär. Jag skulle inte ha lakt mej och sova utan sätta mig vid datorn istället.
Jag får leta får i stället!

Fredags fräckis.

Tre män diskuterar sexställningar:
-Jag gillar att ligga över så jag ser hennes vackra ansikte, sa engelsmanen.
-Jag gillar att ligga under så jag ser hennes vackra bröst, sa fransmannen.
-Jag gillar att ta henne bakifrån, sa svensken.
Men vad ser du då?
-Ja, det varierar, sist var det skidskytte!

Ont i halsen och snorigt.

Skönt med fredag i morgon. Men det tragiska är att jag måste nog städa. Har inga barn hemma under helgen och då går det så mycket lättare och städa. Får sätta på lite dansbands muskik och sväva över golven så är det snart gort. Denna fredagen får jag väll ta en fräckis i stället för en historia så ni inte blir så ledsna HI HI.
Är lite sjuk men jag över lever nog denna gången också.
Nästa fredag är det after work ska ni med då från örsholmen. Hör av er hur många i sådant fall. Det blir samma  ställe som sist.

Ni får vänta ett tag till...

Igen örsholmen för mej i morgon. Ska vara kvar hos julpapperen. Har fått ont i halsen, börjar nog och bli klen för så ofta brukar jag inte vara sjuk. Sandra tyckte inte att etna blev fin i sin lugg. Dom begriper sig inte på vad som är sött. Sandra berättade i går när hon ringde att hennes ridlärare ville att hon skulle börja i en trimm grupp. Där rider bara dom riktigt bra så hon var riktigt stålt när hon ringde. Gissa då vad jag är! 
Ska gå och koka risgrynsgröt nu för i morgon blir det riskgrynspudding.
Min favo rätt som min farfar var specialist på.

Ombyte förnöjer.

Nu sorteras det jul papper hos oss. Men på onsdag ska jag till baka till örsholmen igen och skicka ordrar. Där är det påsk skulle jag tro. Varierande yrka man har.
Idag har jag tagit itu med och skicka mejl till krk om att få byta ridgrupp och dag.
För nu är det snart riktig vår och då måste jag börja och jobba här hemma så jag får något gort i år.
Har lite svårt och bestäma mig vad som är viktigast och hinna.
Först ska kåken plåckas ur och det som ska sparas. Tak till hästarna ska byggas utan för stallet så dom har något och gå under. Ett hönshus till skulle behövas och byggas inne på logen där utestallet är. Och så denna jord källare som ska muras om och sättas in ny dörr. Magasinet skulle behöva nytt tak också. Så har vi garaget som behöver putsas klart det som jag började med i sommras. Sen får jag nog vänta och renovera resten tror jag.
Men det finns en hel del kvar och göra men det är bara mest för att det ska bli snyggt. Bilarna klarar sig utan karporten som är på börjad. Resten av logen ska rätas upp och få ny plåt på taket. Stenmuren ska byggas vidare på. Stengången fram till huset ska göras klart någon gång framöver. Ja jag kommer alldrig och bli arbetslös här hemma i alla fall. Skönt att veta. Eller inte???

Loss.


Nu sa Etna till att det fick vara nog. Tur att en har små fötter och att skorna är för stora.

Frissa dax.


Etna: Nu tror hon att hon är hårfrisör också.

Historie dax

Om ni tycker att ni har otur så läs detta!

En liten kutryggig och dyster gubbe sitter på en krog och bara tittar på sin drink. Efter som han inte rört vare sig drinken eller något annat på en halvtimme, kliver traktens bråkmakare till lastbilschaufför fram till honom, tar drinken och sveper den rätt upp och ned. Den lille gubben börjar då storgråta.
Lastbilschaffisen blir lite ställd över den reaktionen:
 -Hörru, det var bara ett skämt. Jag köper en ny drink åt dig, för jag står inte ut med att se en man gråta.
 -Det är inte det, snyftar gubben. Det här är den värsta dagen i mitt liv. Först försov jag mig och kom försent till ett viktigt möte. Min chef blev ursinnig och gav mig sparken. När jag kom ut från jobbet var min bil stulen.
Polisen sade att de inte kunde göra något.  Så jag tog en taxi och åkte hem. När jag betalt chauffören och taxin åkt upptäckte jag att jag glömt plånboken i hans bil. Då gick jag hem och hittade min fru i sängen med trädgårdsmästaren.
Gubben storgrät vid det här laget.
-Jag lämnade dem djupt deprimerad och hamnade på den här baren. Och nu, precis när jag tänkte ta livet av mig, så kommer du och dricker upp mitt gift.

Lekt häst psykolog.

Idag har jag stärkt mitt självförtroende. Mina vänner från krk som skaffade sig en varsin häst har fått ett problem.
Den ena vill ta komandot över sin skötare. Inte ok.
Följde med dom hem när herrarna har ridit klart sin lektion. Skulle tessta själv hur det skulle gå att hantera honom när man leder in i stallet han brukar villa öka takten och tränga sig in. Men det försökte han inte med mej.
Sen skulle jag gå in i boxen och hämnta honom i grimman. Men det var inte särskilt poppis. Det var bara och kavla upp armarna och visa vem som bestämnde. Var tvungen att ta ett hjälp medel pisskan tyvärr, han vände rumpan till direkt och skulle flytta sig runt i från mig så jag kom inte intill honom alls. Men det var mest och markera att nu kommer jag och du står still med rumpan. Gick ganska bra tycker jag skälv men det är ju lite och jobba med så han fattar att det inte är någon ide. Men tyvärr så kanske det är och innse att hon får lämna till baka honom för det blir lite kompliserat för en nybörjare och träna och ta honom när han är så agresiv.
Sissta gången jag gick in till honom var han så konfunderad så han visste varken ut eller in så visst det är ingen omöjlig het för den som vågar och vet hur man kan göra.
Men lite kul var det och kunna tuppa upp mig mot så stor häst och se att han ger ner.
En sak är det och sitta på en häst och spreta i tårna och klämma lite höger och vänster skänklar. Men och ta hand om lite problem som upp kommer. Är en helt annan sak, då behövs det lite mer än teoretiska kunskaper. Framför allt vannan kommer bra till pass. Jag har inte alltid haft lugna och snäll hästar och så har jag varit ung även om det inte märks nu. Tur att inte hästen fattade att jag också är osäker och rädd. För jag är ju inte en självmordskanditat. Jag är bara bättre på och spela. Ha HA

Tålamod

Ja det händer inte mycket nu. Hur orkes lös kan man bli igentligen. Får nog tänka på och ändra mina kost vaner och se om det kan gå och få lite energi den vägen.
Gorde ett test på facebook och där visade det sig att jag var 57 år i kroppen Ha HA HA jag undrar hur detta testen funkar för dom frågorna jag svarade på gällde inte mycket hur man känner sig i kroppen.
Har hittat en vävstol nere i lysekil men hur ska jag orka åka och hämnta hem den då. Lite töligt nu när jag nyss har varit där nere.
Igår efter ridningen var jag till obs och klippte mig och då passade vi på och åka till ikea och titta på ett badrums skåp. Skönt nu kom allt plock som stog på skåpet som hänger på väggen bort. Även grejer som stog i fönstret. Änligen kan man hålla lite städat. Men det var lite roligt för skåpen på väggen köpte vi för si så där 3-4 år sedan och nu kunde stefan greja med gång järnen så inte den ena dörren skaver och gnislar oj oj oj oj oj.
Även handduks hängaren kom upp på väggen som vi köpte för 1 och ett halft år sedan. Kul, han frågade mig om den skulle sitta där jag hade markerat en ring på väggen. När la han märke till den tro. Ringen har funits lika länge. Vissa saker låter jag mannen få göra och då går det så här. Som tjej får en bara axeptera mannens beteende. Med det innebär det att man måste ha tålamod massor med tålamod.
Har stickat på stefans norsk tröja har jag gort i alla fall tänkte den skulle bli klar innan snön är borta.
Har varit in och tittat om mina klass kabrater har annmält sig till klassträffen. Men det tycks vara lite trökt där med så jag får väll ringa runt lite och se om någon tänker och gå. Man vill ju inte bli ensam.

120 grader.

Jag är så jävla trött på folk som hånar mig för att jag inte kan vissa saker eller att jag är dålig på vissa.
Då skulle jag villja se den jäveln som kan det som jag kan. Om den lever. Jag är inte bäst det påstår jag inte, men jag hankar mig fram och klarar av det jag företar mig. Och dom flesta höjer ögonbrynet i alla fall. Sen är det väll skit samma att jag inte kan allt om klädmärken datorer musik konstiga mat rätter som en ska smaka på. Kunna umgås i finare kretsar eller ha ett vårdat språk eller stava. Den saten som har kommit på stavningen där inte det finns någon logik alls. Där är det nog ni som kan stava som är de största dårarna som ändå har lyckats lura sig och tycka att det är rätt så. Stavning skulle va som arbete det ska finnas bestämnda regler och inga undan tag. Och alla dessa ske djud som ingen människa borde begripa. Skriv som det låter så kan ingen läsa fel.
Från det enna till det anndra så ska jag klippa mig i morgon. Det är också en bedrift. Ska jag ta med tummstocken tro och visa dom hur långt det är i mellan centimetrarna. Finns det ögon mått och köpa? för det föds tyvärr inte hårfrisörer med.
Nu är det kvällen
God Natt!

Rasmus skyllt


Birkas skyllt


Vitspårsskyllt


Etnas skyllt


Dubbelt upp.

Nu är det fredag igen. Åkte direkt till hammarö och tittade på dom inhandlade hästarna som minna vänner från krk har skaffat sig. Det är lite kul med dom för dom ser nästan identiskt lika ut. Ska bli kul när dom kan börja rida lite mer turer i skogen. Nu är det för mycket snö överallt.
När jag kom hem så började jag och göra ordning i stallet och hös hönorna. Sen hjälpte stefan mig med och sätta upp namnskyltarna som vi köpte i ullared. Bus snyggt blev det.

Fredags fräckisen:
Pelle hade köpt en japansk kikare som han tyckte var hemskt bra. Bertil på stod att hans gamla kikare var precis lika bra:
-Häromkvällen såg jag genom fönstret hur du och din fru låg i sovrummet, sa han.
-Där ser du själv att kikaren är dålig, sa Pelle. Hade du haft min hade du sett att det var din fru.

Mannen plockar upp en gatflicka och tar med henne till sitt rum. Hon strippar ur sina kläder och upptäcker att han bara står och stirrar på henne.
-Vad är det med dig älskling, är detta det första underliv som du sett sedan du kom ut ur en?
-Nej, men det är första gången jag sett en som är stor nog för att krypa tillbaka in i.

Bakdax.


Se vad energisk man kan vara en måndag eftermiddag. Här bakas det siktkakor.
Min mor ringde medans jag bakade så jag tog kortet under tiden sen bakade jag med en näve.

RSS 2.0