Helgens bravader.

Fick lite gjort i helgen i alla fall. Vedboden blev klar så långt jag hade tänkt. Går att slänga in veden i alla fall. Ska på sikt bygga vidare och få ett litet krypin och ställa in lite små grejer under tak senare i sommar. Började med ett hus till gräsklipparen. Leta fram 7 fönster från logen och började rengöra dom från kitt och färg. Ska måla och kitta om dom för att bygga växthus av dom. Sen körde jag hem några rundbalar med. Börjar väll och växa ute nu så det blir mindre och mindre åtgång på hö snart. Fredag natt var räven här och tog min ank kille. Så jag måste stänga in dom nu när räven börjar bli hungrig igen. Fick tag i en ny kille till ankan under lördagen så hon inte kände sig så ensam. Repat upp en poncho och börjat repa upp en tröja. Ni undrar kanske varför … Jo det är ullgarn och jag har glömt bort dom så malen hade bitit tag och gjort hål. Kul värre, livet ibland.

Livet är inte riktigt rättvist.

Ja nu har jag jobbat 9 dagar på det nya jobbet. Det går väll rätt bra för det mästa. Men det är sjukt mycke som ska läras in. Sen finns det rätt många kunder som inte riktigt har tålamod att vänta medans jag letar på rätt vara i datorn. Det är då man får ta djupa andetag och koncentrera sig på vad man lärt sig. Idag har jag ränsat ut gamla grenar i vin bärs buskarna. Och direkt efter frukost koka jag upp 14 liter vatten och slängde i vindbär från frysen och sätte saft som ska silas av på tisdag. Har börjat skissa på ett växthus. Så vi får se om jag kan kosta på mig och köpa in virke till det i år kanske. Ved Boden är strax klar nu. Känner en inre oro för allt igen nu. Undrar när livet ska rätta till sig för mig. Det tycks bli att jag får bo kvar i mitt dockhus i alla fall.

Börjar bli fult i köket


Ja ibland så har man tur


Mycket lättad.

Yes!!!!! Då har man lyckas med att skicka in sam ansökan till jordbruksverket för första gången. Gissa om jag är lättad!! Värdens trevligaste man gajdade mig igenom alla sidor så att det blev rätt. Så nu får vi se då. Nästa år kanske jag kan fixa detta själv. Är ju inte så svårt när man vet vad som ska göras. Och nu fick jag ju göra det själv så då fastnar det lite lättare. Har bävat för detta i alla år. Lejde min före detta att sköta ansökan för. Sen gav vi upp när det krånglade. Så då miste jag stödrätterna. Men nu ska jag sköta det själv så nu hoppas jag att det ska rulla på.

Två som gottar sig i solen


Missan är favoriten.


Harry varit på besök.


Chemat är fullt.

PÅ a-kassans sida står det "att göra lista" Jo tack den listan är lång, men inte med det ni skulle vilja ha ha ha Bygga växthus gurkplantorna blommar snart. Riva ner brädfodringen på det gamla huset för att återanvändas till vedskjulet. Bygga klart vedskjulet. Riva det gamla huset. Slänga allt i containern. Åka till tippen med skräpet i traktorgaraget. Byta däck på bilen. Rensa ur ladan på gammalt hö. Få igång traktorn och få hem alla balar. Städa ur baracken. Bygga altandäck på uteplatsen. Bygga klart garaget. Rensa ur garaget. Få Stefan och hämta sina grejer. Jo då det räcker till förutom tiden. Men jag tror jag hämtar hem Harry och leker i stället..

Det går upp och det går ner...

Ja ibland har man tur. Efter påsk börjar jag jobba med och sälja bräder Kunde inte blivit bättre. Ska även köra ut matrial till kunder med en liten lastbil. Ibland så undrar jag varför livet är så sjukt upp och ner. Ena dagen ska jag bygga hus. Andra dagen blir inte det av. Sen misster en jobbet och två dagar senare får jag jobb där jag har pratat om att jag ville jobba. Vad blir nästa smäll då?!?!

Jädra corona

Ja då har man anmält sig till A-kassan och arbetsförmedlingen då. Det är så mycket märkliga frågor dom vill ha svar på. Om man äger skogsfastighet som jag gör. Men ärligt skulle jag va tvungen och sälja för att få ersättning eller vad är det frågan om. Sen ville dom ha reda på om man var med i nån idielförening. Ja vad har nu det för betydelse nu då!!?? Misstänker att detta eländet har bara börjat.

RSS 2.0