Lekstund


Bomber och raketer

Tur att  jag har starkt hjärta annars hade jag varit död vid detta laget.
Har just sett på nyheterna och vad masar dom om nu då.
Jo alla raketer och smällare. Hur svårt kan det vara, förbjud dom. Dom hade ju inga betänkligheter när dom lagstadja om bilbälte. Då sitter dom och har statestik på alla skadade och döda med det får ändå säljas. Tänk alla djur som ska ligga och skaka för att dom är så rädda. En sak till man får inte sjuta i tätbebykt obråde. Det finns det redan bestämelser om. Men vad görs åt det då. Nej sätt resurserna på och ta oss utan bilbälte i stället, det gynnar ju så många mer.

Tröjor


Tröjor i massor

Ja en ny vecka har börjat. Är snart klar med all packning som står färdigt på jobbet. Ska jobba i morgon med sen är jag lång ledig igen ca sådär 12 dagar. Oj vad jag ska sitta och sticka. Jag har börjat med en störe tröja nu som är till stefan, en så kallad norsktröja han tyckte nog det var  på tiden. Vi har ändå  varit i lag i över 4 1/2 år nu utan en enda tröja från mej. Så det var väll dags.
Det är annars lungt och skönt man ser inte en själ ute knapt att det kommer en bil ens. Är jag ensam kvar på jorden tro.
Skämt och sido nu har jag inte tid måste titta på ett program på tv nu  blondinbellas dagbok kan få nått tipps vem vet.

Julhelgen

Ja det har varit bra hela julen. Men väldigt  mycke kiss stunder, för valpen alltså. Blandningen på valpen är pappan bordercholli och mamman japanskspets och pappilon. Han kommer från kil denna med och dom har haft en kull sen tidigare kanske det är ett syskon till din grannes hund. Det har gott förvånansvärt bra tycker jag han fattar redan ett nej men är livrädd för hästarna och min missan tycker det är obehagligt med en hund i huset. Han har redan instalerat sig
på sitt andra hem reningsvärket.  Stefan  var ju tvungen och prässa dret innan det svämar över och vi var på mellandagsrea så Rocky fick prova sitt andra hem när det var lungt och skönt men morgan en arbetskabrat orkade inte låta bli att titta in och hälsa på sin nya medarbetare. I dag blir jag bjuden på middag  hos stefans bror ska bli skönt jag slipper ju laga mat. Har varit ute med Etna i dag det är vår Shetis. Jag vann! vi brukar tävla i en backe på väg hem och rocky var på sin första stora promenad och visade upp sig för en granne. Det tyckte han var skoj dom klappade ju
honom så. Duchen kallar vi hörs. God fortsättning

23 dec.

Ja hunden har kommit nu. Han tycker nog att det är helt ok att bo hos oss. Nu sover han.
Har ni stökat klart nu så tomten kan komma? Själv så har jag varit till karlstad och handlat lite, postat brev hämtat ut paket kokat kola, griljerat skinka bakat lussikatter. (Bättre sent än aldrig.) Städat lite igen och klätt granen och bäst av allt hämtat hem vår lilla rocky.

Skänk en tanke:
Man vaknar utav svag  julmusik och doften av kokt julskinka på julmorgonen. Mor står vid spisen. Kliver upp och får sig en riskgrynsgröttallrik och kanske ligger det ett paket i julstrumpan. Det är jul.
Ja så har tyvärr inte alla det, men man önskar att det skulle vara obligatoriskt men tyvärr.

Imorse så tänkte jag ut vad jag skulle skriva men nu är det blankt så det blir inte bättre än så här.
Men God Jul på er ha det riktigt bra i morgon trots elende som finns runt om kring oss.


Snorit

Söndag en arbetsdag kvar före julledigheten, skönt !
Jag trodde jag var tom i huvudet men ack vad jag hadde fel. Inte hällre konstigt att det slirar där uppe i bland med så mycket snor som jag har snytit ut.
Men jag är glad ändå, en av dom nya hönorna har värpt ett ägg i dag. Men jag måste få henne att värpa i redet för dom trampar sönder äggen annars.
Har varit inne i dag, mesta dels nerbäddad i soffan. Tur att jag har min stickning. Har kockat knäck till mina barn i dag så nu får resten vänta till tisdag då jag är ledig.
Imorron är det ridning igen ska försöka orka med den sista lektionen innan uppehållet.
Nu ska jag krypa under julklappen och värma mej som jag fick i fredags utav chefen.
Kanske får jag lite kvälls macka serverad om jag ber snält. Han skötte ju hästarna åt mej i dag igen.
Vad jag blir bortsjämnd.  Ni förstår vad jag menar hoppas jag om jag inte stavade rätt.
Prositt på er.

Tomtar på plats

Lördag kväll alla tomtar på plats. Ja nu kan julen komma jag är rustad till tender med hela 132 tomtar.
Är fortfarande skit förkyld. Har stickat klart tröja nr 2. Vandrat i skogen och hittat en gran till mitt älsta brors barn.
Levererade den till karlstad och så var vi där igen jag shoppade lite till, men nu får det vara bra. Julmaten blev också handlad nu så det är bara att dyka upp nu tomnten.
Min bror ringde för en stund sen och medelade att han åker till min lillebror i finland istället för ner till oss pust pust pust.
Han hörde nog på mej att jag blev förbanad över det, när han nämde att han skulle ha ner barna. BRA att jag kan se GRINIG ut ordenligt ibland. Så dom tröga fattar.
Nu har rix fm jul ledit hur ska jag klara mej nu då. Inte ens jag kan hålla låda hela tiden.
Ikväll är det final i dansbandskampen det ska jag se så jag får leta på mer garn till nästa tröja.  Nej nu måste jag snyta mej.
Hejs svejs

Historia nr 1

En man kom hem från jobbet helt utsliten och slog sig ner i soffan framför tv:n, han sa till sin fru:
Ge mig en öl, snart börjar det.
Hon suckade men skickade över en öl till honom. Efter femton minuter sa han.  -Ge mig en öl till för snart börjar det.
Hon blängde på honom men slängde till honom en öl till. När han avslutat den ölen, så efter några minuter sa han - Ge mig en öl till, det börjar inom vilken minut som helst . Frun blev vansinnig och skrek på honom och sa:  -Är det allt du ska göra i  kväll, sitta framför TV:n och dricka öl, Du är inget annat än en lat, fet dryg jävel...
Mannen suckar och säger: -Nuhar det börjat....

Halsont

Som grädden på moset så har jag skit ont i halsen i dag. Jag funderade på ett tag och åka hem från jobbet men va faan så länge man har någott för händer så går det. Fick lite mer krafter när jag vilat  mej en stund. Linn fick baka pepparkaker själv i dag. Får se hur jag gör i morgon beror lite på om jag får sova i natt. För i går natt så blev det inte många timmar efter det nederlaget i går. Stefan skottade åt mej i dag. Imorgon ska ni få en historia i stället för en fräckis.

Trafikregler

Hej har ni tänkt på hur bilister gör på en påfartssträcka. Eller är ni rentutav en utav dom.
Väjningsplikt?
Så heter den skylten som brukar sitta innan man kör ut på en påfartssträcka.
Det innebär att om det kommer  tätt med bilar på en rad, så blir det svårt att hinna komma ut och slingka i mellan.
Då ska man vänta. Hur många fattar det tror ni. INGEN!

Imorron är det torstag, då är det dags för mat hos svärmor igen. 
Broder åker till sina barn i Umeå så jag får skotta själlv ett tag fram över. 
Måste fortsätta att sticka på tröjan.
Hej svejs

Lotti två dagar gammal


Skit trött

Gick och la mej 23.00 i går kväll och det får jag sota för nu, är döts trött så nu ska jag sova. Har ridit i dag igen och vem fick jag om inte den tröga tinkern. Kom just in från min lilla farm har varit och tittat över djuren och gett hästarna vatten jag brukar göra så innan jag ska sova. Måste sätta in vatten koppar snart.
Jag har problem med några julklappar som krånglar. En finns inte på lager så om jag ska beställa kommer den förstnads vecka 3, undrar om min stor sjej blir nöjd med det. Sen ska jag vara kreativ och göra två jul klappar själlv och jag känner nog att tiden riner i väg. Och dessa jultomtar som inte kan plocka upp sig själlva synd.  Annar är jag nog den som tar dagen som den kommer det blir jul ändå. Jag är ju ledig på jul så då är det väll ingen panik. Men just nu skiter jag i allt utom att jag är otroligt trött. GOD NATT.

Jultomtar

Hej på er igen. Tack lisa vilket fint inlägg du skrev kul.
Idag har jag varit ifarten och shoppat igen. Det blev en kökssoffa skit bra köp den fick till och med plats.
 Köpte massa saker till hundvalpen så nu är det bara att flytta in rocky. Mina barn kom hem från fjällen idag.
Och julklapparna är klara. Har börjat på en ny tröja i dag och i morse klippte jag mej lite, men det skulle jag kanske inte säga då tittar ni så noga kanske på mej nästa gång. Jag har bara diskat i dag ingen städning alltså. Sjukdomen börjar gå över men jag måste snart packa upp tomntarna och då ska jag ta kort på dom så ni får en bild av hur många tänkte jag. Lisa! jag glömde din tomte på julfesten snyft tror du någon tog reda på den så jag kan få den till baka?
Jultomtar är mitt liv det se.

Julfest

Ja vart ska man börja. Tack för i går får jag säga till mina arbetskabrater det var skit roligt. Ja jag var i taga nu har jag sakt det men det var nog ungefär ca 3 - 4 gången ungefär i mitt snart 40 åriga liv så det var inte så falligt i alla fall tycker jag.
Igår blev det inte någon fredagsfräckis jag hadde fullt upp med att skotta skit och sy om en skjol som jag skulle ha på mej, handla och gorde mej fin för att gå på denna julfest som blev så bra.
Det luciatåget gick inte av för småhacker jag skratta så tårarna spröt. Med ett pelar ljus på lucians huvud och morgan som lucia kan det bara bli suckse (Hur faan stavar man det ordet) skit samma. Hur fick man fast pelar ljuset på huvudet? Det har jag grunnat på i natt.
När jag vaknade stack jag in i gammalkåken för att leta efter lucialjus och glitter till barnbarnet till min närmsta granne.
Och så raportera jag för min mor om festen som hon avstog (vi jobbar på samma företag för er som inte vet.)
Städat badrumet har jag hunit med också. Var tvungen för stefan kongkade in ett badkar som vi skulle ha på plats. Det är blandanat till för att bada vår valp, skulle tro att det blir en del tvättande. Med denna hästhage utanför som inte ens är torr skod på vintern.

Shopping

Hej på er. Nu märks det att maria fins på plats. Hoppas du kommer till julen. Du måste ju komma och hälsa på valpen.
Idag har jag gått på staden och shoppat kläder bara till mej, så egoistiskt. Men ni som känner mej vet att det inte hör till vanligheterna att shoppa kläder alltså. Ska ju på julbord i morgon tänkte vara fin. Fick en fin överraskning när jag kom hem, skattepengarna hadde kommit så det kommer bli mer shopping men då blir det till en ridbana. - Äntligen!
Fisken blir inget bättre men inte sämre hällre jag vet inte vad jag ska göra med honom. Ja det är en han och heter Bertil det har Linn bestämt min minsting.
Idag ska jag färga håret hoppas det blir rätt färg till löshåret. Sen ska jag sätta mej och sticka klart tröjan. Min bror får skotta skällv hos hästarna i dag för nästa vecka åker han upp till sina barn i umeå så då får jag ta hand om dom skällv över hela julheljen och nyårsheljen också. Dom nya hönorna trivs bra. Bara dom börjar lägga ägg också så skulle jag bli glad.
Det bästa näst äfter pengarna så slapp jag laga mat i dag. För linn följde med sin syster till fjällen och stefan skulle på något i jobbet och sedan se Färgestaspela.
Hela kvällen för mej skällv..............

Rocky


Jobbig måndag

Jo ni nu vaknade ni till minsan. Att smörgåstårtan skulle väcka era smak lökar på det här viset. Era matvrak!
Igår blev vi hundägare också, fast vi ska hämnta honom den 23 dec. Rocky tror jag han ska heta. Det ska bli kul.
Så nu får jag bygga en hundgård också. Men ni kan vara lungna det ska inte bli någon hundgårds hund för det, utan det ska mer vara som ett kompliment  för änkelhetens skull i vissa lägen.
Idag har jag ridit och det var skit jobbit. Jag red en tinker det är en stor arbetshäst stark och trög. Men jag är ju stöning så det gick förvånadsvärt bra tycker jag.
Min sambo har sett mer hönor på blocket som är värp färdiga så nu ska vi nog iväg och hämnta hem några sådana med.
Så du Maria kan få frukost ägg av mormor när du kommer till jul. Bra va!
Nu ska jag sticka på tröjan en stund. Vi hörs och kanske syns vem vet.

2:a advent

Vad tycks om min kuse och min otroliga smörgåstårta.
Och inte minst min skickliget att få bilderna in i datorn och på plats. Jag är förvånad själv.
Tårtan smakade bra, sa dom i alla fall.
Idag har jag bara suttit och tittat på repriser och stickat på en barn tröja som jag började på i går. Det tycker jag att jag förstjänar äfter gårdagen när jag fäjade från morgon till kväll. Men fint blev det. Julgardinerna kom upp i köket till och med.

Det är en fisk i akvariet som har fått slag sida. Undrar hur den mår! men man går väll inte till vetrinären med en guldfisk, eller?
Imorgon är det dags för ridlektion igen. Så då hinner jag nog inte skriva om jag inte skulle komma på något oslagbart roligt. Vem vet!
Glad advet på er!

Smörgåstårtan


Vitspår


Hund dags

Idag städar jag. Gör ett litet avbrott för att prata lite med er där ute. Jag har bjudit ner ett par grannar Britt.marie och Lennart på smörgås tårta.  Stefan fyllde år i torstags så jag tänkte fjäska lite. Kommer bildbevis på tårtan senare om jag ficksar det.
Så har jag kommit på att jag vill ha en liten hund med betoning på liten. Vi får väll se vad det blir en blandras vill jag i alla fall ha, inbilarmej att dom är bättre. Han ska vara litet för jag ska ha plats för den i mitt lilla hus. Jag kanske sätter ut bild på huset också senare.
Mina barn blev i alla fall glada så nu gick dom ut till hästarna och skotta det var därför jag fick plats vid datorn en stund.
Fick problem med toan i går kul kul. Ätligen hadde jag användning för min sambo som jobbar med skit.
Det sägs att alla är bra på något.
Vet ni något mer, jag har bestält löshår på internet. Nu ni ska jag få långt hår eller snarare längre.
Dammsugaren kallar vi hörs!

Fräckis nr 4

En kvinna kommer in i klubbhuset efter en genomförd golfrunda och verkar vara helt ur humör.
En gentleman i klubbhuset vill vara artig och frågar hur det gått.
-Uruselt! svarar kvinnan. Men det beror nog på att jag blev getingstucken mellan första och andra hålet!
-Aj faan, svarar mannen, Där som det är så jävla svårt att få plåstret att fästa också.

Kallas

Ja det är inte bara julen som närmar sig utan övergångsåldern också. Nu är det ints så att jag är rädd att bli äldre. Men det finns dom som påstår att man måste ha kallas. Jag har haft ett kallas i hela mitt liv, det var inte särskilt lyckat jag var i 10 års åldern, några tjejer från klassen kom. Det ende dom tyckte var roligt va att mata våran grandanova (en hund ras) för han gapa när vi kasstade bullen i mot honom och han svalde utan och tugga. Kul kul.
Ja villka skulle jag bjuda då? Min mor som har en man ingen gillar och så måste hon vara hemma tills papegojan är nattad.  Min lille bror han bor i finland. En bror har kor och måste hem och mjölka eller brodern som bor i min husvagn på gården. Store bror ja vist men han vill hem på kvällen kan bli lite svårt 6 mil dit. Några gammla vänner dom man måste ringa i bland och säga att man lever  eller mina föra arbetskambrater dom som inte har varit här och hälsat på än sen jag slutade fast vi gorde upp det 4.5 år innan. Jo jag har några sen tidigare ett par stycken som håller kontakten regelbundet Reene och pernilla tack för att ni kommer i håg mej. Eller några av dom nya arbetskabraterna visst dom är kuliga dom ska jag på julbord med den 12 dec, då kanske jag får lite rajatan tajtan vem vet. Ja jag har några grannar med och min barndomskabrat,  ja vem vet vad det slutar med. Nej det är att lugnast att bara skita i allt, vem skulle roa alla? Jag eller? Och så detta med pressenter, nej nu är det inte rolligt längre. Jag gillar inte helt enkelt kallas för min egen del. Nej nu måste jag göra något vettigt. hej svejs

Ridkunskaper?

Haft lite att göra men nu ska jag skriva några rader i alla fall. I går var jag på dop, ännu ett barn som är döpt i guds namn fast inte tror ett dug på den allsmäktiga. Varför gör man så , är det för presenterna eller för lite gemenskap tro.
Sen efter dopet stack jag på motionsdans, ja det är ialla fall roligare än att springa nu för tiden. Annat var det förr när det fanns killar i granbyn. Då rände jag varge dag ett tag och min vän tog hästen jag vet inte vad som var smartast men hon fick i alla fall napp. Ja Ja det har jag tagit igen på senare år. I dag var det ridning igen. Nästa termin ska jag få börja i en annan grupp. En sån som jag är ju lite svår att plassera. Fick min första häst när jag var 9:o den störe när jag var 13:on.
Har ridit oinridna hästar och galna. Men kan jag rida? Nej inte som nördarna på ridskolan i alla fall. Jag har bara tagit mej fram i skogen över stock och sten och det räknas inte riktigt. Ridit vilse i 6 timmar och nästan hamnat i en myr  och träffat på en och annan älg, skenat har jag gort otaliga gånger. Det är en del av vad jag har hunnit med. Men nu ska det bli andra bullar. En ridbana står på tapeten till våren om jag lyckas jaga i hopp pengar. Ja jag fick till lite städning under helgen också men inte allt som skulle göras. Istället åkte jag till några grannar och lämna jultidningar. Jag och prata vet ni behöver jas säga mer. Tre timmar senare var jag hemma. NU ska jag sova, och lista ut vad som ska sägas i morron.
Godnatt.

RSS 2.0