Prisutdelning.


Helena lundbäck är det som rider med näsan häråt och hästen på hennes högra sida
är Malin baryard.

Bildbevis.


Blev igen bra bild men nu har ni bevis på att vi var där i alla fall.

Kaos


Får nog inte plats mer i stugan nu!!!!!!!

Namn skyllt.


Snygga namnskyltar till varge häst och sätta på deras boxar.

Ej partylite.


Mitt snyggaste inköp.

Våning sängar.


Här sov Sandra och Stefan i våning sängen.

Sovloft


Där uppe sov linn och jag i ullareds stugan.

En skön dag hemma.

Nu var denna resan gord för denna gång. Är skit sleten och nån närv i ryggen har inte tyckt det varit kul och sitta i bilen så länge. Men annars är det bra och alla djuren har blivit ordenligt om pysslade så tack mina vänner för det.
Vi handlade som vanligt så vi knappt fick plats själva. Men det är ju så kul. Köpte en ny elvisp istället för den som bran förra veckan. Vit spår fick ett flis täcke, rasmus en ny sadelgord så han kan annvända den pomlösa sadeln han med, lite kläder till mej. Massor med godis och balsam som det är svårt och hitta här. Namn skyltar till hästarna så det blir snyggt i stallet. Kattsand för katterna vill ju inte vara ute i vinter med all snö. Grepar att ha på lager när dom andra går sönder för sådant är så dyrt här uppe. Toapapper är det halva priset på där nere. Det mest komiska var att jag hittade några ljus lyktor som var så snygga att jag var tvungen att köpa dom för mitt kommande hus bygge. Förlåt party lite. Lankarn för 50 kr st det är som hittat. Det bästa av allt så var det knapt några mäniskor dom första timmarna i varuhuset.

Kriget har börjat här i gaperud nu också.
Den här dåren som ligger i diket titt som tätt. I torsdags var det dax igen så nu tog vi bild bevis. Det var några postlådor som rök i torsdags och det är ju inte svårt och räkna ut varför. Så jakten har börjat han ska stoppas till vilket pris som hälst. Det är ett måste, han kan inte ha mer än ledsyn. Jag skulle inte villa möta honom till häst. Nu är det så att denna personen är inte riktigt rums ren så vi har blivit varnade att han har gort saker här i livet så att man är rädd för att konfrontera med honom. Han kan alltså ställa till det för en men vad kan vara värre än att han kör över mig när jag är ute och rider då. Så man får nog välja det mäst efektiva här och polis anmäla händelsen.

Lördag den 27 feb.

Ska aldrig skriva fortsättning följert något mer det inser jag nu.
Att jag aldrig lär mig att tecknik är inte för mig. Jag har ett så under bart system som är så bra det täcker 99 % av sverige. Men tyvärr så bor jag alltid där det inte finns täckning så igår så kunde inte jag skriva någon fräckis till er för jag fanns på den ytan som gäller 1 %. Har laddat när jag kom till ullaried i morse då skulle 3 få höra. Tyvärr så var dom inte på hugget och stoppa mig denna gång. Tur för dom det, hadde svarat att det inte är konstigt att dom är  bildigast det går aldrig och surfa eller ringa för det finns alldrig täckning. så nu måste jag in till stan och fråga vad det kostar och bli av med dom innan tele abonemanget går ut.

Fredags fräckisen.
Kåre stiger försynt in på en bordell i köpenhamn och säger till madamen där attt han vill träffa svenskan Madelene.
-Hon är vår dyraste flicka och tar 10 000 kronor natten, upplyser madamen.
-Inga problem, säger Kåre. halar fram en tjock sedelbunt och skalar av tio tusenlappar som han daskar i bordet. Madelene kallas ned och de två gör sällskap upp till hennes budoir. De kör igång och ett par timmar senare tackar Kåre för sig och går ut. Dagen efter är han tillbaka igen och begär åter att få träffa Madelene. Resten av sedelbunten byter ägare och samma sak som dagen innan upprepar sig. Madelene tycker att hon bör bekanta sig lite bättre med denna fina kund och undrar var Kåre kommer ifrån.
-Jag kommer från Flen.
-Från Flen! säger Madelene förvånat. Därifrån kommer ju jag också.
Ja, jag vet. Din pappa dig just och din bror vill att jag skulle ge dig arvet på 20 000 kronor.

Nu är vi på väg hem igen från ullared och bilen är proppful med grejer. Så man kan säga att det var luckat men det är klart hur skulle det kunna misslyckas en affär på 20 000 kvadrat meter.

Semester dag.

Ja nu är vi på väg till göteborg. Det är lite mera snö här nere, man ser inte över snövallarna.  När vi lämnade rocky till grannen så anade han oråd och ville inte hoppa ur bilen.
Känns lite olustigt och lämna allt i andras händer. Djuren har jag delat upp på flera vänner så det skulle bli lite lättare för var och en men det går nog bra bara djuren sköter sig. Värre är det med arbetet, Hittade en del missar innan jag gick hem. Förklarade innan jag gick vad som stog på så jag hoppas dom hejdas innan dom hinner för långt. Ni ska få ett exempel: När man buntar kort så ska man lägga kuvären bakom korten så motivet på kortet syns. Inte alltid givet när det gäller alla.
Fortsättning följer........

Auditon=Jag gör bort mig.

Jag trode det skulle kunna bli ett extra roligt innlägg i dag men ack vad jag hade fel.
Jag sökte nämligen till körslaget i går. Det tog 5 timmar innan jag kom in och fick sjunga min sång som blev Ljus och värme. Är lite besviken faktiskt. Inte så mycket på att dom inte ville ha med mej, utan att nu vet en att det inte är riktigt äkta med körerna vart dom kommer ifrån.
Team Molkom ska denna kören heta och dom sa att dom helst ville ha molkomsfolk med i kören. Dom läste inte enns vart man kom ifrån. Väldigt dålig information var det också, man hörde lite här och där folk som hade åsikter hur dålig informationen var. Men det var ju lite kul och varit med om det ialla fall. Vi var nog 500 st minst som väntade på sin tur. Men det fans lite folk och prata med undertiden bla. en kompis från grums.
Det var linn och sandra som tjatade att jag skulle ställa upp. Och jag har ju sakt tidigare program att när Rongedal blir körledare och kommer till molkom så ska jag ställa upp. Så vad gör jag om inte stå till mitt ord.
Men det blev lite som en lättnad ockå efter som jag ska åka bort till fredagen, då jag istället kan fokusera på allt som ska med och allt som måste ordnas för djur och dyligt medans vi blir borta. Kommer hem på lördag kväll igen. Har upptäkt att min häst är elak mot linns häst i hagen så nu måste jag nog dela på hästarna också. Problemet är att vilken  häst ska gå med vilken. Vitspår går bra men rasmus och etna. Medans etna värkar gilla vitspår men funkar ganska bra med alla på sitt lilla vis hon är ju ändå en shettis. Rasmus funkar väll också med alla men har den tendensen och vilja vara ranghög och det är inte så bra för då tror han att han kan bestämma och han ska helst hålla sig på mattan för då är han behagligast. Sen passar det ju bäst om ponnyssarna och gå till sammans men då hamnar ju birka och vitspår tillsammans och det blir ju inget bra eftersom det är dom som ska delas på.
Får nog köpa en till!!!!!!!!
HA HA

Snö Snö Snö Snö....

Vad skönt med en riktig vinter ÄNTLIGEN!
Jo men så är det väll igentligen tänk om vi hade haft regn i lika många månader det hade inte varit roligt.
Så får man tänka att det kommer förhoppnings vis va en mycket bättre sommar.
Men visst käns det lite tungt och gå ut i all snö. Skälv var jag till krk i morse och red som vanligt och stefan följde med. Han syselsatte sig med och skottade fram ytterdörren på krk när han kom dit och sen så hjälpte han den andra rid gruppen och ta fram hinder. Han är så snäll min lilla kille.
Vi hade släpkärran med för att åka till lantmännen och köpa spån till hästarna som tog slut härom dagen.
Behöver jag säga att vägen var inte på den närmsta tiden plogad.
SKÖNT MED FYRHJULSDRIFT.
Stefan ska byta bil säger han till en lika dan. Kommer och se lite roligt ut om det står två lika bilar på gården.
Hästarna har fått stå inne halva dagen tycker att dom inte hade något ut och göra. Men dom fick gå ut några timmar på eftermidagen. Dom blir så oroliga annars.
Har virkat mig en mössa med en hästsko på får nog annvända den i stallet. Riskerar andras hälsa annars HA HA

Fredag igen.

Fredag igen och Linn stack till sin far denna helgen med. För nästa ska vi ju åka till göteborg och ullared.
Nu är jag till baka till z.a och sorterar julkort. Sandra har haft prao på slöjden i molkom så hon har varit hemma denna veckan hos mej. Det har varit riktigt kul den tjejen kan vara rolig när hon vill.
Stefan skumpar vidare på krk medans linn tar storm steg på häst fronten. Så nu längtar hon efter ridbanan ska bli klar. Så jag har bestämnt att jag ska ta det som behövs från skogs pengarna som jag väntar in. Sen ska jag byta traktor så stefan får en fin odentlig och köra till sommaren. Jag håller mig till fergusonen det är min pärla.

Fredags fräckisen.
Mannen kliver in i sängkammaren med ett får under armen. Frun är upptagen med att läsa, men reagerar när han säger:
-Det här är grisen jag pippar när du har huvudvärk.
Hon tittar upp lite förvånad och säger:
-Lilla gubben, om du tittar tillräckligt noga ser du att det där är ett får och inte en gris.
Han tittar tillbaka och svarar:
-Om du tittar tillräckligt noga så ser du att jag inte talade till dig.

En utmaning till.


En ny blomma att försöka hålla liv i. Men den är praktful. Tack Stefan säger jag!

Födelse dags fräckis

En svensk och en finne hävdade båda, att de var den bästa älskaren. Det fanns ju bara ett säkert sätt att få svar på den prestigefyllda frågan, så de raggade upp var sin lättfotad dam och tog in på ett hotell. Där skulle de få svar på vem av dem som kunde flest gånger på en natt. För att hålla räkningen skulle de göra ett streck på sänggaveln efteråt.
Svensken gick ut stenhårt och kunde snabbt inhämta sin första poäng. Efter att ha fullbordat kärleksakten en andra gång somnade han dock av utmattning och sov som en stock ända till morgonen. Med återhämtade krafter kunde han efter viss möda plita dit ett tredje streck. Då öppnades dörren, och finnen kom in i rummet. Han skyndade ivrigt fram till sänggaveln för att kolla resultatet.
-Hundraelva! Slagen med fyra.

Ekonomi

Visst är detta programet "Lyxfällan" helt otroligt. Tänk att efter så många program som sänds så finns det mer idioter och till gå.
Hur svårt kan det vara att lära sig i från början:
Man kännar pengar och dom ska man leva på
Det man lånar ska man betala till baka på ett eller annat vis.
Om man inte har pengar kan man inte köpa något.
Om man behöver spara pengar så håller man inne med utgifter på saker som inte är nödvändiga.
Framför allt skaffa inte mer utgifter. Även dom små utgifterna ska betalas tillbaka.

Nu är jag nog lite mer skadad än dom flesta när det gäller och hålla i pengar men så har jag växt upp med en mor som var fattig som en kyrkråtta också. Så någon veckopeng var det aldrig tal på när jag var liten. Examens kläder var rena lyxen. Ett par skidor har jag ägt under hela mitt liv. En cyckel fick jag i trean och den hade jag ända upp i högstadiet då hade pappa köpt en herr cykel av någon han kännde för någon hundring som jag fick.
Men den cykeln var den bästa jag har haft. Vi var med om ganska mycket också tillsammans. Som att jag cyklade den dagen jag fick sommar lov till min far som bodde 6 mil bort. Den vändan gorde jag 5 gånger tror jag. Första gången var när jag var 13 år. Semester det vet jag inte var det är. Jag åkte till min far på landet och där så skötte man hästen och körde hö. Var med min far i skogen och hög ved mitt jobb var att kvissta och belöningen var och sitta på lasset hem en gång fick jag till och med köra lasset hem själv. Det var stort. Så var jag med ibland på helgen på någon dans loge med min far. Kanske därför som jag har fasnat för dansmusik. Vem vet!

Helena=lugn och sansad

Jag hörde under veckan på radion, att dom pratade på att facebook orsaken problem i förhållandet i ganska stor utsträckning. Sa det till stefan, om han tyckte jag tillbringa mycke tid vid datorn och om han upplevde det jobbigt.
Kan ni gissa vad han svarade??????
Det är när datorn inte funkar, när det händer något med den som han tycker det blir jobbigt för hanses del.
Han sa att vi behövde en dator i reserv så jag kunnde hålla mig lugn och sansad hmm.

Linn o Birka


Här har vi Linn barbacka på sin häst Birka.

Sandra o Rasmus


En barbacka tur blev det i dag. Här har vi Sandra med "bisonoxen" Rasmus.

Äpplet faller inte.......

Imorgon kommer det 4:a stall drengar hit och skottar åt mej. Nu börjar det likna något. Skull kunna vänja mig med det. Dom ska sköta skottningen när vi ska åka bort om tre veckor. Så dom måste träna lite och se hur det går till när dom ska ta in dom.
I kväll blir det tacos framför tv och melodifestivalen. Då ska man sitta där och kommentera allt konstigt man ser och hör. Stefan är till molkom och sätter på ett nytt handtag på bagage luckan på min bil. Slet sönder den när jag skulle öppna när den hade frusit fast. Rocky är förstås med det är ju hans andra hem på reningsvärket.
Ska smälla i oss en tårta sen också det ska bli gott. Vi tjuvstartar lite för nästa helg så är barna hos sina pappor.
Sandra berättade i dag att tjejerna i hennes klass retas för att hon är liten. Vilka idioter vem har sakt att man måste vara lång då. Hon har berättat att jag är lika lång. Då säger dom att det måste vara synd om mej som är vuxen och måste vara så kort. Man slutar alldrig och bli förvånad. Vad mycke idioter till föräldrar det måste finnas som fostrar så många dårar i vårt samhälle. Det roliga är att dom är tjocka nästan alla, men sandra säger aldrig något om det för hon tycker det inte är hennes ensak. När man hör vad dom har sakt så kan man facktiskt ruberisera detta som mobning. Sandra säger till dom att vi behöver inte synas för att höras. Tänk på att hon är en avkomma utav mej. Ha HA HA hA

Snö


Torsdag morgon och på väg till jobbet. Tur jag inte fick möte för den hade inte fått plats.
Synd bara att det inte blir lika bra på bild. Såg mycke värre ut.
Onsdags morgon så tog jag en annan väg för då hade det inte gått att plöja sig fram här
för då var det inte plogat alls.
Dom fick ringa ut väghyveln för att kunna få bort all snö.

Fredags fräckis.

En 85 årig man gick till doktorn och ville göra ett spermatest. Doktorn gav mannen en burk och bad honom komma tillbaka dan därpå. Nästa dag kom mannen tillbaka med burken lika tom som dagen innan.
-Jo doktorn, först försökte jag med höger hand och sen med vänster, men inget hände. Sen försökte frun,först med höger hand sen med vänster. Fortfarande hände inget. Då försökte hon med nunnen, först med tänderna i, sedan utan men inget hände. Vi ringde till och med vår granne Agda, hon är bara 76. Hon försökte också med händerna.Sen i armhålan hon försökte till och med mellan knäna. Men inget hände,,,Doktorn var chockad!
-Ni kan inte mena allvar! Bad ni verkligen grannen om hjälp?!
-Ja, sa mannen. Och hur vi än försökte fick vi inte av locket på burken.

Kg

Kom hem halv tre i dag för jag tog vägen förbi molkom och hämntade hem linn så hon slapp och cyckla. Sen hämntade hag sandra ute vid stora vägen för hon kom med bussen.
Så har jag städat tills nu. Skönt när det blir lite fint till helgen det käns lite skönare då. Stefan och några till är ute med chefen och skulle prova på curling. Sen till pitchers och äta efteråt.
Sandra berättade förut att hon har gått ner 5 kg sen hon slutade med friidrotten. Herregud hon tynar ju bort snart.
Något mer som det slog mej. Jag väger 20 kg mer och är lika lång. Det MÅSTE vara muskler annars grinar jag.

Ägg packning på hög nivå.

Ser fram i mot att du kommer till måndagen Begnt. Då är det väll bra med tummen förstår jag.
Själv så har det gått skit bra för utom snoren som bara fortsätter.
Idag har vi packat påsk ägg. På efter midagen skulle vi börja med en annan sortspåsk ägg och packa fyra sorter som blev samman lagt 96 st tror jag. Då kom vi på att nu skulle vi ta tid så vi ställde i ordninga och gorde upp hur vi skulle gå till väga. Resultat: Vi packade 10 st kartonger på 6 minuter så på dryga timmen så hade vi gort 40 st men då får en fylla på en del för äggen är ju så skrymmande så det tar slut hela tiden. Städa undan alla tom karonger och drog  bort dom färdiga pallarna. Men i morgon får dom klara sig ensamma för jag ska ju till baka till Camilla och Annica. Synd när vi var ett sånt bra tim. Vi glömnde att vi var sjuka till och med under en stund. Det heter väll konsentration kanske.

Snorigt

Nu är jag sjuk också! TUNGT
Ska till baka till örsholmen på fredag och hjälpa till med danskt utskick så korten får väll klara sig utan mig.
Eller rättare sakt jag får klara mig utan korten hur det nu ska gå till. Men sånt är livet det är inte alla som får göra det dom vill. Kommer och sakna mia hon är min idol.
Har fått en inbjudan på klass träff igen. Det var bara 2 år sen sist tror jag men då var det en i klassen som ordnade hela kallaset. Nu är det någon sorts firma. Vi ska vara i borgvik utan för grums så nu blir det lite svårare med och ta sig till någon form av övernattning. Men det ordnar sig nog jag har ju en husvagn eller två och ta med.
Nu ska jag äta varma smörgåsar som min sambo har gort.

RSS 2.0