Trött Tisdag

Har ni lyssnat på nyheterna om den som tejpade igen mun på ett barn som inte hållde tyst. Var det såfalit igentligen?
Vilket barn är det inte som gör det själv i mellan åt. Och har dom något bättre förslag vad man ska göra istället, för att få något  resultat. Man får tat med en nypa salt. Så länge dom inte använder silvertejp.
Jag  är hos Annika och jobbar nu. Undrar om det är någon ide att åka till baka till Camilla för hon ska ju flytta till oss snart. Ska bli kul och se hur det kommer att se ut  när dom tryckt in allt på plats. Jag får nog banta så jag kommer imellan pallarna för mer plats blir det nog inte att gå på. Eller skaffa mig vingar.
En sak till finns det så mycket tejp så det räcker till mej med. Ha Ha

Vad tycks om fönster infodringarna


Gips skivorna fick jag hjälp med. Annars är allt gort utav mig även gardinerna.

Min spismur som jag murar själv


60 års kalas

Vilket väder det var i fredags när jag skulle köra hem. Jag hållde på och köra rakt i 3 korsningar. Jag har sommar däck på den nya bilen, tyckte att det inte var någon ide att byta när det är snart dags och ta av vinterdäcken för säsongen. Men om det blir något mer dretväder kan jag ju alltid ta renaulten fyra däcken och bullten. Ha
Det var ingen konst och sköta hästarna i fredags i alla fall. Sandra hade pojkvännen med hem så Sandra och Linn sätte han i skottningen så när jag kom ut var de igång alla tre, så jag hämntade hö så det var inte så arbetsamnt.
Lördagen var mycket snöig men det gav sig vid 2-3 tiden  så flickorna stack ut och red. Jag fick stanna hemma för jag var ju tvungen att piffa till mig för kalaset det stora. 14 personer var vi tror jag, men dom var ju äldre allihopa men det hindrar inte ändå för att det ska bli ett rakabajsar kalas. Vi kom vid 4:a och var hemma vid kvart över 3 på morgonen. Vad sägs om det. Stefan vägra och erkänna att han var full. Han var bara trött.... Ha HA villken spjuver
Idag skulle jag ha ett sjus party inne i molkom men det blev inställt. Hennes mamma som är en 80 år har brutit sig och hennes man fick amputera en tå härom dagen så hon satt på akuten från halv åtta på kvällen till halv 7 på morgonen.
Vilken underbar sjuk vård vi har.
Fixat 2 till som kommer till midsommar som har en liten sommar stuga nere vid sjön. Det är deras barn som är där oftast så jag har inte sett dessa tidigare, dom var med på kalaset igår kväll. Så nu är vi uppe ialla fall 10 st som har svarat JA. Det kommer säkert mer. Minst 10 till skulle jag tro kanske även ända upp till 30 personer kan det bli.
Så Maria ska du inte hänga på?

Historia nr 4

Det får bli en historia idag.

Kära dagbok! Förra året bytte jag ut alla mina fönster mot dyra tre-glas lågenergi fönster. Den här veckan ringde en man från firman som installerat fönstren, Han påpekade att de gjorde jobbet för ett helt år sedan men ännu inte fått betalt.
Ok, bara för att jag är blondin så betyder det inte att jag automatiskt är dum, Så jag berättade för karl´n vad hans snacksalige försäljare sakt för ett år sedan, nämligen att efter ett år så har de här fönstren betalat sig själva. Och hallå!!!, det har gått ett år nu! Det blev tyst i andra änden av tråden så jag lade på. Han ringde inte upp igen, Han kände väl sig dum!

Väntar på helgen

Helgen närmar sig.
Idag var vi och åt hos svärmoder igen. Rocky har tappat en tand till.
Sandra och hennes pojkvänn ska med hem imoron efter jobbet., så då blir huset fullt kan man säga.
Nu har vi sadlar till alla hästarna så nu blir det rida av under helgen. Det ska bli kul och se hur dom uppförsig när alla är med utom Etna förstås. Hon river väll stallet. För inne måste hon nog stå annars så springer hon under stängslet och blir med kan jag tänka.
Ska nog tvätta bilen någon dag. En del är på mig om att jag har så dretig bil men vad då ra jag bor i skogen och vädres maker rår jag inte på. Varför tror dom jag skaffa en bil som är grå.
Nu ska jag se på värsta bilförarna på tv.
Fräckis i moron!

Prioritering

Nu vet jag varför andra inte hinner så mycket. Det är ju så populärt att googla. Den som gör det hinner inget annat.
Det är helt förståligt. Jag har provat idag för att få fram någon snygg stil att brodera på ett schabrak ( en sorts vojlck att ha under sadeln). Och det kan jag säga, jag prioriterar inte den tiden för att hitta den rätta stilen där inte.
Herre gud hur orkar ni?

Rocky har haft det riktigt kul idag. En som heter Morgan har passat honom idag, för stefan skulle gå kurs i två dagar.
Han håller på att lära sig snurra runt på golvet liggandes. Morgan tror det sitter i morgon för han tycker han är så lär aktig.
Han är så duktig min lilla bebis.

Jag har bestämnt mig för att göra en ansikts behandling för mitt present kort som jag fick när jag fyllde år.
Bara så ni vet om ni inte kommer och känna igen mig. Ha

Ja Begnt bullarna var faktiskt välldigt bra. Synd att inte alla ni lyssnare kan smaka det skulle bli lite jobbigt även för mig.

Behövs ingen förklaring eller hur?


Fullspäckad Söndag

Söndag igen. Stefan gick upp med mig kl 8:a i dag, jag blev lite snopen då.
Släppte ut hästarna och sen drog jag igång och bakade bullar. Ringde några samtal och sen bar det av till Grums och hämnta Linn. Köpte med blommor för vi skulle på födelsedags kallas kl 15.00 till Stefans bror.
Så var jag in till en kompis i Grums som skulle beställa lite ljus av mig. Var på kallaset till kl 18.30. Hem och skulle prova 3 sadlar med Linn till hennes häst.
Rocky har varit hos Rolf och Liljan när vi var borta och dom sa han var hjätte snäll hela tidan och han fick följa med Rolf på en skogspromenad.
Och halv 9:o sätte jag mig framför datorn.
Nu är denna dagen slut och i moron är det dax och jobba igen.
Nu är min bil dretig kan jag lova. Kul väder.
Igegerd kom i förmidags och skulle köpa ägg. Hon hade varit uppe i natt och sett att det bran i våran brasa. Det var flera meters höga lågor. Konstigt att det inte brinner när det ska utan mitt i natten tar det fart. Men nu är allt snart borta, det pyr lite bara.

En städad och övergiven husvagn


Rocky leker


En skön vår dag på landet

Gick ut till hästarna vid 7 tiden. Sen in och la mig och läste ett par timmar i soffan med Rocky brevid mig.
Stack ut vid halv 12 och skottade, skulle prova sadlarna på Birka men hon ville inte komma.
Så jag tog vitspår i stället och red ut en stund. Pysslade lite i stallet tills det blev dags och gå in och göra mat och nu sitter jag här och försöker och få till något intresant för er och läsa.
Stefan har tänt el på brasan där ridmanechen ska ligga och där kommer det nog och brinna en hel vecka den var ganska sur kan man säga.
Rocky lekte i en vatten pöl på gårn i en hel timme säkerligen. När han kom in äfter 4-5 timmar var det dax för badkaret igen.

En vardag i mitt liv

Slutade kl 13.00. Åkte ut till OBS kollade in vad dom hade att erbjuda för mitt present kort. Frågade om dom hade någon tid för klippning, tog 2 min så satt jag där och såg håret falla. Det var tvunget och ta en 4-5 cm det var så slitet.
Åkte vidare till grums och titta på sadel till den nya hästen, fick med 3 st hem för att prova.
Handlade på väg hem och ringde Linn för att berätta om sadlarna. 
Kom hem då dammsög jag och plockade undan lite. Stefan kom vi pratade lite om dagens händelser det fins blåbär hos honom också fast hos honom har dom fast jobb.
Sen var det dax att få ut till hästarna och göra i ordning. Provade sadlarna när jag tog in hästarna och tänka sig dom passade bra alla tre. Ska även prov rida dom på söndag när Linn kommer hem tillbaka.
När vi kom in så var det dax för Rocky att bada, vilken kul vår vi kommer att ha i badkaret.
Kul med komentarer och det är djuren ni reagerar på mäst så nu funderar jag på nästa kort ska det bli guldfisken nu på tur allt annat har jag väll visat nu.
Den som lever får se!

Två fräckisar

Förlåt att nu fått vänta på fräckisen. Men nu så!

Mannen klär av sig framför sin fru, spelar med musklerna och utbriser:
-Här kan du skåda nittio kilo ren dynamit!
-Ja... Synd bara att stubinen är så kort.

Var den för kort kanske. En till då.

Fröken hade läxförhör på lågstadiet i Tibro. Varje gång Nisse fick en fråga slickade han på fingret och strök sig över pannan, Fröken ville till slut veta varför han gjorde på det viset varje gång han fick en fråga. Nisse svarade:
-Jo, det är därför att ibland när vi lagt oss och skall somna så brukar mamma säga till pappa:
-Stryk lite spott på huvudet så går det lättare.

Vad tycks om Snoddas


Hårt och rättvist

Rättsamhälet i tyskland gillar jag. 
Fjärde rättegångs dagen så är det klart och sådant straff sän inga krusseduller där inte.
Han fick vad han tålde. Hoppas ingen hälsar på honom häller.
Imoron gör blåbären sista dagen skönt då får vi arbetsro eller hur Begnt.
Min bror har varit här under dagen och städat ur husvagnen så nu kan jag sälja det. Är någon intreserad?
Snart helg vad ska man få gort då. Barna borta och det är fritt fram för någon slags skapande eller ska det bli soffan och se alla repriser som sänts under veckan. Vi får se. Det jag vet bestämnt är att det blir en fräckis imoron.
Finns det någon som såg mej på kanal 12 jag blev visst med där av misstag  ha ha eller hur karola.
Funderar om jag ska strajpa min bil    SKOGSBRUNETTEN   på sidan vad sägs om det.
Eller köpa en personlig registrerings skylt, men vad skulle stå där. Kom med förslag?
Ska nog ta mig en sväng till Grums i moron och hämnta hem några sadlar och prova in på den nya hästen.
Även kolla vad dom har på reportoaren på hårfrisörsalongen på obs. Där jag fick pressent kort av företaget när jag fyllde år.

Häfftigt Ljus


Birka och Vitspår


Om man kunde jobba åt sig själlv.

Tuff dag. Våran favorit syselsättning, göra om. Vad jag älskar det särskilt om det är några blåbär som har gort det.
Bilen går bra! Don äfter person eller hur Malin. Hoppas du mår bra!
Idag var jag ut med Linn och en kompis på en ridtur. Jag tog mig en promenad brevid. Kom in från stallet kl 19.30.
Måste ringa en hovslagare så det blir ordenligt gort nu när vi ska börja rida på allvar. Ätit pankakor idag som Stefan har lagat.  En semla har det blivit också. Gott. Men man borde tänka på att badsäsongen är ju snart här. Men du Örjan tänker nog inte alls skulle jag tro och jag bor i värmland också om inte det har framkommit.
En tvättmaskin har jag kört också sen jag kom hem, nu väntar duchen och soffan.

Min nya bil. Se upp!


Ide torka

Ja idag har jag jobbat på den norska avdelningen hos Annika och plockat ordrar. Vad dagen gick fort.
Sen till stallet, men idag hade vi teori om hjälperna. Hållde på att somna.
Imoron ska jag hämnta den nya bilen det ska bli skoj. Lagom till att det kommer bli välldigt lerigt på vägarna.
Rocky fick sig en riktig stöt av elstängslet i dag, hoppas han lärde sig nåt.

Det blev inte mycket men det var allt som fans där uppe idag.

Söndagen den15 mars

En dag till, till handlingarna.
Idag har det varit hemskt fint väder. Så idag så provade jag linns häst, jo då det gick bra vi mötte två travare i en hage och en skogs traktor med ved. Hon håller måtten än.
Ett par grannar ringde kl 9 i morrse och ville låna släpkärran för att åka till IKEA. Sen kom dom hem och undrade om vi kunde hjälpa till att bära. Så idag slapp jag laga mat igen nu går det riktigt bra. Det var 3:e söndagen på raken som vi var till samma grannar och fick äta gott.
Till näst nästa Lördag så ska vi ditt på 60 års kallas.
Linn kom hem från fjällen idag. Dom kom förbi och tittade på den nya hästen,  det var en familj till med och dom har också hästar. Mamman frågade om jag ville sälja vitspår hon blev helt kär i honom och jag kan förstå det.
Rocky var ensam i 4 timmar i dag och han har skött sig exeplariskt. Villken vove!

Vad jag kan mycke

Idag har jag varit duktig. Jag har pratat snält med min mor som kom en stund och hälsade på med kompisen Sonja.
Innan det så var jag till Karlstad och köpte en bil. Det blev en hyndai santa fe fyrhjuls driven grå metalik kommer och hämnta den under veckan tror jag. Det tog ca en halv timme och på den stunden prov skörde vi också.
Försökt och få bort pälsen på den lurviga mellan hästen och värkat hovarna på honom också, stefan hjälpte mig.
Jag var duktig i går också då städade jag. På kvällen så kom roffe, grannen på andra sidan vägen och hälsade på.
Rocky har varit ute i flera timmar med oss så han fick direkt i badkaret när vi kom in.
Fick besök som hade med sig en stor hund som är så snäll så den är menlös så rocky stog bara och skällde hela tiden på denna stakare.  Det var hon som skulle ha lite ved som jag pratade om förra helgen.
Kommer rätt låt att vinna nu då tror ni? Ja det gör den alldrig annars men nu tycker jag kanske att det spelar inte så stor roll nästan alla håller nästan samma kvalite för utom några riktigt udda. Snälla ni rösta inte på dom. HaHa
Nu kom roffe och ska titta på milodifestivalen i lag med oss.

Fredags fräckis nr 10 och 11

Frun i huset var trött på att göra allt hushållsarbete hemma, så hon och mannen kom överens om att laga middag varannan dag.
En dag, då det var mannens tur, kommer kvinnan hem och finner sin man i köket sprit språngande naken.
-Idag står det kärlek och vatten på menyn, säger han, Och så blev det.
Dagen efter kommer mannen hem, sniffar förväntansfullt och ropar: -Vad blir det för mat idag? In i köket stapplar hans fru som är naken, dåligt sminkad och risig i håret och säger: -Rester från igår.

Tjejen ställde sin cykel vid en husvägg. Den välte. En kille som sett det hela log och sa: -Den svimmade visst.
Tjejen svarade: -Det hade du också gjort efter två timmar mellan mina ben.

Mellan raggen äter frukost


Störst och minst äter frukost


Första rid turen hemma


Tidig moron i alla fall

Ja, så lång sovmorron blev det dock inte. Men jag kan inte skylla på någon annan än mej. Gick upp vid halv 7 på med kläderna och gick ut till hästarna. Varje moron som jag börjar och ge dom vatten ställer sig shettisen och kissar, gissa om jag blir glad. Men hon tittar oförstående på mej som inget har hänt.
Kasstar ut lite hö genom gluggen. Sen går jag och tittar till hönorna och hämntar tidningen.
Kommer in sätter på Rix morron Zoo och äter frukost sän tänker jag på er som tittar på min blogg på moronen och vill skriva någon rad så ni vet att jag inte latar mig. Jag får ju inte tappa min imitch ( stavas det så ).
Jobba på nu så alla blir nöjda! Hörs senare

Lång helg på gång

Skulle just lägga in en ny fredags fräckis då jag kom på att det är Torsdag. Vet ni varför jag tycker det käns som fredag.
Jag är lyxigt ledig i moron. Kul va. Jag ska med weda skog ut i min skog och titta vad som behövs göras och vart rågångarna är, kan vara bra så jag inte tar något träd för grannen när jag kommer med mororsågen.
Har nyss skickat iväg min dotter med hennes far till fjällen över helgen så nu är det rena julafton, kan göra vad jag vill i lugn och ro. Ska prov rida hennes häst någon dag under helgen. Jag har inte fåt rida än så nu ska jag passa på.
Har fått mat av svärmodern i dag. Hon är frisk nu som tur är. Det var lite segt tyckte hon att bli av med magsjukan.
Nu ska jag ducha och sätta mig framför tv och idag kan jag sitta så länge jag orkar GUD SÅ SKÖNT.
Vill hälsa Mari välkommen till min blogg Ha HA Vågar du svara? Vi hörs närmare after worken.
För nu är det snart dags igen. Nej då inte förrän början på Maj men jag väntar redan nu.
Hörs imoron.   Fräckis ni vet

Föräldramöte

Ja dessa föräldramöten. Vad ska man tycka om dom. Kom hem nyss från ett vad fick man reda på.
Att barna ska hålla reda på sina värdesaker. Komma ihåg nycklarna till skåpet och framför allt att dom låser skåpet.
En del tycker det är jobbigt att komma ihåg nyckeln så det var lättare att skita i och låsa skåpet.
Värdesakerna tyckte föräldrarna att man ska kunna ha utan att man ska vara rädd att någon skulle ta dom.
Och damen som tyckte att skolan skulle se till hennes barns skor så han/hon kunde ha inneskor.
Barna kan lära sig från början att det kan bli ett jobb i framtiden somkräver arbetskor  villket dom vill eller inte i åtta timmar. Annars blir det väll så att när dom blir trötta i fötterna så ska dom väll också slipa att stå kan man tänka.
Nej vissa saker får man tänka på och lära barna. Man ska lära dom att man tar inte andras saker men man kan häller alldrig lita på att alla följer dessa råd. Så kan man inte häller lasta skolan för allt vad våra barn gör det är ändå vi som ska uppfostra dom till det dom ska bli som vuxna. Nycklar till skåpen, om inte barna kan hålla reda på dom så kan dom inte häller hålla reda på husnyckeln. Vad säger föräldrarna då när dom axepterar att dom inte behöver sköta skåp nyckeln.
Ingen förälder vill vara klass förälder häller. Barna ska sammla in pengar till någon resa längre fram. Dom vill att barna ska sköta det mästa själlv. Det är samma barn som inte kan hålla reda på nycklar ex. vis. Undrar om dom tänker på mej jag kommer att bli drabbad hur än dom gör efter som vi bor dryga milen från samhället. Ska bli roligt och se fortsättningen.

Söndag kväll ...

Söndag kväll ja ja det får väll gå.
Idag så har stefan och jag tagit itu med hönshuset. Jag gorde rent medans han tog och gorde om ett värprede på 6 fack. Det tog så mycket golv yta nu när jag har så många hönor. Det blev skit bra. Nu har jag 2 värpreden som sitter en bit upp på väggen och två som jag har på utsidan gallret i så kallade halen man kommer till först när man kommer in i huset.
Sen var det dax för mat igen. Våra grannkompisar hörde av sig. Så äfter maten så stack vi upp tilll dom och hjälpte dom och flyttade lite möbler för hans fru kan inte lyfta hon har muskel värk och sjukskriven. När vi kom hem så var det dax och ta in hästarna. Fick sätta på täcke så dom torkar tills det är dax och gå ut igen. Nu medan jag skriver så ringde en granne 3 km här ifrån som hade slut på ven. Så nu måste jag ordna så hon kan få lite ved hem till sig. Jag har timmerståckar efter ett hus som vi rev för 2 år sen som hon har fått av förut som får bli lite nöd proviant. Tills hon får ven som hon har beställt.
Har även tittat över mitt nästa projekt Jordkällaren.
Har badat Rocky i dag med champo han var hjätte snäll men han tyckte jag tvättade lite för länge så han började skruva på sig till slut. Men vad gott han luktade m m.

Birkas första dag, blötsnö i massor.


Linns stålt het


Se vad jag får utstå


After Work

Hej! Jag var tvungen och hoppa över en dag igen som jag inte skrev något det var lite mycket i går så tiden och orken räkte inte till.
Släpte ut hästarna kl kvart i 8. gick in åt frukost stikade till dom andra vakna. När dom var klara åkte vi till lantmännen och handlade en pall spån och lite häst grejer. Hem och lasta av sen vidare  för och hämnta  den nya hästen hon skulle inte vara hemma förän kl 13.00. Vi fick praktiskt tagen handgripligen lyfta på hästen hon var lungn men hadde bestämnt sig för att hon inte ville flytta utan den andra hästen. Men en är ju lite stönig också som tur är den tog nog ca 40 min att få på hänne.
När jag kom hem fick jag kassta mig i grytorna för att få mat. Sen ut till hästen och titta till henne. Hon var så lugn så det var inga proplem. Hon fick stanna inne för dagen så hon fick bekanta sig med sin box. Vid 6 tog vi in dom andra. Då visade det sig att hon var brunstig. Hon står ju brevid min vackra vitspår.
Så när kvällen var slut för att sätta sig vid tv så blev jag helt slut. Det är tungt och bära en häst ska jag säga. Inte häller glöma gårdagskvällen AFTER WORK skit skoj hade vi eller hur tjejer det måste vi göra om? Maten skit god även äfter rätten fast jag knapt vet vad det va. Förlåt Karin och karola att jag stack i från er så tidigt män jag var sleten och skulle ju upp på morgonen, men kl var ändå efter 12 så jag tyckte det räckte så följde jag Lena ut som skulle ta bussen hem. Ni kunde nog hålla ställningarna än då.

Fredags fräckis nr 9

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna under en förlossning till barnets far.
Ett äkta par tog chansen att prova maskinen, Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern, men mannen märket ingenting överhuvudtaget.
Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50%. Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.
Efter som det gick så bra, överförde man 100% av smärtorna till mannen. Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.
Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.

Svarta fåret

Rocky och stefan har bråkat. Dom är som små barn bägge två ingen vill ge sig. Tur jag kom in från hästarna och redde upp det. Mig lyssnar han på av någon anledning Stefan fattar inte varför. Men han är ju som sakt man.
Ja vad händer i mit liv jo i morron ska jag på after work. Lördag ska jag hämnta hästen till Linn och så måste jag fixa hovarna direkt vi kommer hem dom var hemska. Söndag tror jag att jag bara vilar.
Måndag ska jag nog till Annika på blekegatan och hjälpa till för jag har inget kvar att göra hos Camilla.
Tur att vi har fler ställen att vara på annars skulle det bli bra drykt.
Tittar efter en bil att köpa börjar att bli dax.
Fick en smärre chok i dag skulle ringa till min mor och säga att jag kommer med ägg efter jobbet. Vem svarar om inte min bortsprugna bror. Det är hos henne som han har flyttat. Kan man tänka sig vad allt löser sig för honnom.
Kom på en sak i dag. Jag har ju 4 bröder och två har jag hjälpt plus min mor en gång i tiden.
Min mor fick behålla en lägenhet äfter mig. Hon bodde hos mig i ca ett år när vi var tvugna och ta henne från den man som hon bor med nu. Fick även behålla tvätt maskinen av mig.
Tvätt maskinen hadde hon sönder och badrumet blev det mögel i så när hon flyttade så gav hon bostadsbolaget tillbaka lägenheten. Min lille bror fick låna 15 000 till en bil som jag inte fick till baka på flera år. Och så den brodern som jag har skött i 4 år som bott i min husvagn och som haft 2 hästar i mitt stall och jag har betalat allt som har behöfts under denna perjod inklusive hans barn på semestern.
Män ändå är det jag som är det svarta fåret. Ja ja det tar jag en extra sup på i morron det kan ni lita på. Ni går misste på en hel kväll ni som inte skrev upp er. Skyll er själlva. Imorron ska ni få en fräckis har hittat en hel del som jag kommer att dela med mej av framöver. Mig knäcker man inte så lätt.

Bilen lagad

Nu funkar min bil igen. Stefan var klar vid halv 10 igår kväll. Bensinpumpen fick han  byta.
Så nu har jag suttit och tittat på blocket efter en bil. Blir lite sugen på något annat i bil väg särskilt när man blir påmind att bilen börjar bli gammal.
Två dagar kvar tilll after worken.
Måste komma på något att laga till mat också.
Jag fryser lite så jag måste gå och tända spisen.
Hörs Hej

Röriga papper

Idag är jag hemma från jobbet. Jag kom 1 km hemifrån så börjagde bilen dö ut och kom igen tills den dog helt.
Det var bara ringa stefan så han fick boksera mig hem. Ringde chefen och tog ut kompledighet.
Så jag försöker och letar efter ägaren till hästen jag ska köpa. Han bor utanför stockholm ett ställe som heter ösmo.
Det är lustigt det har med hästpass som alla hästar ska ha kostar runt 500 kr. Men man kan äga en häst utan att vara registrerad ägare och det ska vara helt ok. Fast det är lag på hästpass. Så för att jag ska kunna rigistrera mej som ägare och få köpa ett häst pass till vår häst så måste jag få tag i den som ägde hästen förut som ändå står som ägare på pappret nu men inte har haft hästen på flera år. Dom som har hästen nu sa att den tidigare ägaren var en ridskolelärare från östersund. När ägde den hästen då har den också ägt  hästen men inte ståt som ägare på papperet. Så hur länge sen var det han hade hästen hos sig  han som står på papperet som ägare och lever han, hästen är ändå 16 år gammal.
Eller hur är det rörigt?

Måndags trötthet

Har suttit en stund och kollat internet på hästen vi ska köpa till helgen. Varför står man inte som ägare på hästen när man har haft den i 2 år? Så nu har jag försökt att fina den riktiga ägaren som heter Leif i papperen som jag hittade på internet. Är lite nyfiken varför inte hon har några papper på hästen. För jag ska ju ha det så kallade hästpasset till hästen och måste fina vem som har det liggenas. En trav häst är ju alltid registrerad så det måste finas någon form av papper.
Pust att det måste krångla jämnt.

I dag fick vi träna på skenkel vikning. Vi var bara 3 st som red gissa om det var skönt.
Ändå mera snö har kommit, nu skulle det faktiskt räcka.

Igår när jag hämntade hem Linn från sin far så var jag och lämnade han kaninen för parning. Hon vill behålla honom, så jag sa att jag kunde ta en unge i stället. Hon skulle tänka på det. Så vi får väll se hon kan få behålla honom ändå det var ju hon från början som skulle ta honom men hon hadde svårt och bestäma sig.

Fyra dagar kvar till after worke. Börjar jag få smak på detta tro!

Var tvungen

Nu börjar det bli lite spänande. Vi var och tittade på hästen. Oj säger jag bara. Vi hämntar den till Lördagen.
Nu hoppas vi på blid väder så jag kan börja på paddoken.
Nu Maria så kan vi rida ut när du stanar lite längre, ska bli roligt.

RSS 2.0