Oj vad skräp jag har..

Idag har jag ränsat ut en släpkärra skräp från den gammlakåken. Och nu har jag städat i lill kåken medans linn skottar i stallet. Pratade nyss med sandra hon berättade att min mor hade haft ett medium som kan prata med djur hemma hos sig. För beata min mors papegoja har börjat att bita henne så hon undrade varför. Kan ni tänka er att hon tycker min mor ska bli straffad för att hon inte har gort något åt sin situvation med björn. Säg inte att djur är dumma, Eller att man inte ska tro på medium. Men min mor där i mot är dummare än en papegoja det är säkert.
Idag har jag blivit bjuden på surströmings party, hujedane mej jag som inte äter vad som hälst.
Undrar hur mycket alkohol man måste få i sig för att kunna ta en tugga på en sådan firre.
Nej då det går att ta med sig kräftor eller några räkor, jämnt så jag överlever kvällen bara inte det tar smak!
Sprigningen går bra bara jag låter bli godispåsen. Men man är ju inte 20 längre men kan bli kanske.
Imorgon är det dans i skruvsta parken utanför grums. Undrar om det kan hålla uppe så jag kan få komma iväg och svinga mina lurviga en sveng.
Om två dagar är det färdigt för er på jobbet, tänk på att jag inte fått prata ordenligt på 4 veckor ha ha.

Så fint blev det...


Det här skulle min far se. Som han skrattade när jag var i 10 års åldern.
Vi byggde om lagården till stall och min far skulle mura in en ny dörr och sen puttsa väggen efter
och då fick vi prova. Han skratta som en tok och sa att det var allt lite knepigt att få det att fastna.
Allt landade på backen när vi skulle slänga på murbruket. Men den som skrattar först den
skrattar sist.

Mur slev i högsta hugg...


Nu har jag börjat med ett av projekten som jag tänkt på, men jag gör nog inte klart
allt i år det är ju trots allt 3 sidor till.

En dag med murbruk...

Började att mura i går och i dag blev den första väggen klar på garaget, blev rätt snyggt om jag får säga det själv.
Men nu skulle jag nog behöva semester så i morgon ska jag nog till stan och shoppa med linn. Hon behöver byxor.
Igår var jag och köpte spån till hästarna och murbruk till mig och sedan rusade jag hem till Annelie för att få masage igen det var ett tag sedan sist. Hon undrade vad jag hade gort med höger axeln. Ja vad säger man när man är högerhänt.
Jag har slevat bruk skulle jag tro svarade jag. Då sa hon att jag skulle förstå att jag inte var 1,90 lång och väger 120 kg.
Ja ja men det blir fint i alla fall ni ska få bildbevis i morgon.
Jag började halv 10 i morse och kom in vid 21.00. Då hade jag varit inne och ätit en gång. Det var linn som lagade stuvade makaroner och köttbullar till oss. Några grannar har varit för bi och pratat en stund också. En komenterade att betong var tungt. Jo tack det har jag också upp täckt. Mina händer känns inte så bra, jag har alltid varit  klen i ledererna.
Så efter allt slevande och hink bärande så  är min kropp slut.
Men i morgon är det torsdag och då ska vi till svärmor på middag.
Inte en droppe regn i dag helt otroligt.
Igår var jag med linn ut och red. Sen började jag träna med Etna och värka hovarna. Det slutar alltid med kattastrof så nu har jag bestämnt mej för att klippa lite då och då för att vänja henne på med att hon inte kommer undan.
Och rockys uppfostran fortsätter och fortsätter. Det är nästan värre än och fostra barn.  Men i dag trodde han att han kunde överlista mej men det är inte lönsamnt har det visat sig. Jag har en bur som ska vara i bilen. Den använder jag mej av och stänger in honom en stund sen är han lite spak.

Börjar att komma igång nu...

Var på kolsnäs i går och tittade på Larz kristerz men dom är allt b. Men lite kuliga att titta på dom späxar lite mer än andra.
Det kom ett par och ställde sig brevid stefan och jag tittade dit och hajade till där stog min bror bonden med sin sambo det var lite o tippan hon får ju nästan klåda av dansmusik. Men broder var sig lik han skulle gå hem efter en stun det är några mil han ville inte vänta på dom andra så undertiden skulle han syssel sätta sig med att gå.
Något kul som hände i går jag skulle hämnta ut Linns mobil som slutat att funka. Den ville dom inte kosta på så hon skulle få en nya. Men det fans igen likvärdig så hon fick en hjätte ny som var 2000 kr dyrare och bättre kamera han på 3 hade aldrig varit med om något liknande och det händer mig av alla människor. Så jag har fått order om att ha med mig telefonen fulladdad när jag kommer och hämntar henne hos sin far. För i dag ska jag åka hela vägen och hämnta henne för det finns kycklingar till salu i Årjang. Just det det blev inga kycklingar dom klarade inte av och komma ut ur skalet.
Men hönan gav  inte upp så jag har lakt under 4 nya ägg. Och när det piper nästa gång i Ägget så knackar jag sönder det. Men dom kommer inte förrän 6 agusti.
Var på bio igår och såg Millenium den var bra. Men jag förstår inte varför dom alltid ska ändra händelseförloppen från vad det står i boken. En förstår ju att man kanske inte tar med allt men att flytta en händelse från mitten till slutet av filmen så undrar man varför.
Få se om jag börjar att mura idag det känns som arbetslusten börjar att tränga på. Det är ialla fall uppehåll.

I väntan på bättre tider...

Frykstadansen började i onsdags och jag har inte varit där än. Men ska se om inte det blir en tur i kväll, Lars kristers spelar kunde ju vara roligt. Förra onsdagen så var vi upp till malung och tittade på Lasse stefans men det var mäst för att stefan är frälst i dom. Jag dansade inte en dans kan ni tänka er. Det var för trångt och gubbarna var lite för svettiga tyckte jag. Tänkte mej in på bio i dag också man börjar få lite panik så här i sista veckan och hinna något kul att berätta om när man är tillbaka när ingen ting av det jag skulle göra har blivit gort.
Ska köpa en ny skiva som heter "efter regn kommer solsken" av rolands. När jag ändå är i storstaden. 
Går på reklam på tv ni har nog inte missat den. Om ni inte slår dövörat till förstås.

Potatisen ruttnar och morötterna blev alldrig sådda, båten ligger på lan och jag ligger på soffan. Ja ja vem bryr sig.
Jag har varit på dop i alla fall och till den bebisen så broderade jag en dop tavla syn jag inte tog kort på den innan jag gav bort den. Dom tittade genast på mig och undrade vem som var skylldig. Fast det var inte svårt och gissa eftersom ingen av dom andra broderar. Det var tanken att ingen skulle kunna ha samma pressent som mig. Smart va.
Dom är som galna efter bilen min också, påstår att det finns lite av dom till försäljning. Kan bero på att dom är bildiga i drift. Men jag har lite svårt att komma till ett svar på vad jag vill ha för den lilla pärlan.
En person har varit hit och hälsat på och det var en gammal arbetskabrat från säffle som har hålt kontakten sen vi sluttade 1991. Så det har varit så skönt och lugnt och alla som man är släkt med  är nog döda som det värkar.
Men vem bryr sig inte jag i alla fall. Släkten är ju värst heter det ju.
Nu ska jag gå ut och vänta på regntet jag kanske växer om jag blir lite vattnad. ha ha


Semester..

Semester jag nu har det gått 3 veckor och jag ska göra er besvikna jag har inte uträttat ett dugg.
Först så lämnade vi in bägge datorerna på måndagen. Tisdagen gick jag upp och bakade bullar och åkte till karlstad för att uträtta några ärende som att lämna in en bullpåse till mina arbetskabrater.
Sen så har jag läst ur alla tre böckerna av stig larsson jag säger bara salander det är tjejen det.
För ett par dagar sedan så målade jag klart i stallet stefan tog över taket fast det var jag som började så målade Linn och jag väggarna. Även denna efterlängtade contejner har anlänt så nu ska jag bära ut mitt bohag från den gammla kåken.
Var inne där idag och röjde lite. Skulle även ha villat titta på ett hus som liknar det vi ska bygga men ack det går ju inte för alla har ju semester sa stefan. Då kunde inte jag hålla mej. Frågade honom om inte han visste att dom flesta har semester vid denna tidpunkt. Man brukar kanske planera och boka in så det är klart när man får semester. Men inte en komunalarbetare som är man inte det var för kompliserat. Om jag vore tät skulle jag ta känsteledigt och bygga skiten skälv. 
Har börjat med detta elände och springa  också. Springer ca en halv mil åt gången, rocky är med så klart men han blir så spidad av det så jag vet inte om det är hälsosamnt för honom.
Har köpt en ny fisk, får se om denna får leva något längre än dom andra. Men nu köpte jag även en flaska med något som ska vara i vattnet. Det gör vattnet bättre för fiskarna.
Hade en ridlärare med mig ut och red en dag också. Oj Oj vilken tur men jag lever. Hon fick rida på Linns häst och jag tog vitspår och lunkade efter. Linns häst är känslig för skänklarna så när vi skulle trava så blev hon lite galen och hoppade till lite och vitspår blev helt galen och började galopera och bocka sig oj vad jag flög men jag hålde mej kvar i manen tur att han har lite att hålla i annars har jag inte stannat kvar på den ryggen. Jenny hade väntsig om och sett att jag var en halvmeter uppe i luften och flög. Ja ja det kunde ha varit värre man har ju varit med förr eller hur Maria?

En till...

Det var en passionerad golfspelare. Som tog sig en runda på golfbanan när han tappade bort vilket hål han var på, så han frågade damen som var hålet före honom.
-Eftersom jag är på femte hålet och du är på det bakom mig, så måste du vara på hål fyra.
Mannen tackade och fortsatte spela. Efter ytterligare några hål hade han tappat räkningen igen och frågade samma dam om samma sak.
-Eftersom jag är på hål femton nu, så måste du vara på hål fjorton.
Ännu lite senare träffade han på samma dam i baren och bjöd henne på en drink. Efter lite samspråk frågade han vad hon jobbade med. Hon berättade att hon var försäljare.
-Vad trevligt. Det är jag också. Vad säljer du?
-Du kommer bara att skratta, men faktum är att jag säljer tamponger.
Och mannen började skratta som en galning. Såå roligt tyckte hon inte det kunde vara, men till slut lyckades mannen ta sig samman:
-Jo, för jag säljer toapapper, så jag är fortarande ett hål bakom dig.

Nu är jag till baka...

Villken jävla skit datorer är jag kommer nog alldrig tycka något annat om dessa varelser. Båda datorerna har gått åt fanders men i dag fick jag den bär bara till baka. Så strunt samma vad jag gort på semestern  nu ska det bli en fräckis eller vad säger ni?

En kille hade strandat på en öde ö och suttit där flera dagar när plötsligt en vacker blondin simmar in till stranden i en tajt våtfräkt. Hon kliver i land och frågar killen om han är törstig, samtidigt som hon öppnar en ficka i våtdräkten och drar fram en iskall öl.
Han hade ju nästan förstat ihjäl, så han tog tacksamt emot den och svepte den direkt, Sedan undrade hon om han var röksugen och tog fram ett paket torra fina cigaretter ur en annan ficka. Medan han njutningsfullt satt och puffade på sin första cigg på flera dagar började hon dra av våtdräkten och frågade lite förföriskt om han var sugen på en omgång, Killen tittade förvånat på henne och frågade:
-Det var som fan, har du golfklubbor där inne?

Semester Fräckisar 26 och 27

Fräckis på gång!
Ni får två idag bara för att jag har gått på SEMESTER.

Han:
-Jag kan inte sova.
Hon:
-Varför inte då?
Han:
-Jag har en sån jävla ståfräs så det finns inte skinn kvar att stänga ögonen.


Medan maken tog barnen till staden för att handla stannade Lena kvar i husvagnen på campingplatsen för att vila upp sig. Då fick hon se att proppen i dräneringshålet vid spisen var borta. När hon letade efter den fick hon syn på gurkan som låg vid skärbrädan. Rätt storlek, men...
Nu var det så att Lena var, som man säger, väldigt pigg i bäret. Och kreativ, Så hon satte gurkan i hålet, tog av sig trosorna och satte igång att "motionera". En granne såg att husvagnen började gunga och kikade in. Där såg han Lena på huk, intensivt jobbande. Han var inte mindre kreativ han, så han kröp under husvagnen, ryckte snabbt ut gurkan och körde in sin snopp i stället. Lena var så inne i sitt att hon inte märkte bytet, utan gungade på. Rätt som det var hörde hon hur bilen med gubben och ungarna bromsade till utanför, reste sig snabbt upp och sparkade in "gurkan" under sängen.

En dag kvar..

Nu är det nära semestern. kört in ett sista lass hö i dag så nu ska det trappas ner för semester. känner att jag behöver en massör till ena axeln för det känns inte så bra just där, inte konstigt vi har kasstat in ca 900 bal nu.
I dag var det skönt i vattnet, har just kommit upp från sjön.
När jag åkte hem från jobbet var jag förbi grols och skulle hämnta ut ett par arbetsskor men tyvärr så var min storlek slut.

Stefan fick sticka till baka till reningsvärket nu för att det är strömavbrot och då kan det bli översvämning och det är ju inte så kul kanske, det är ju ändå ett renings värk.
Och fem dagar kvar till kycklingarna ska komma.
I morgon är det nog läge för att öppna en vinare eller vad tror ni?
En dag kvar....     p   u   s   t 

Grattis Sven-Olov

Hej! Idag är jag inne på min blogg bara för en sak och det är att vår alldeles speciela chafför fyller 65 år i dag.
GRATTIS!  Och även gratttis till pensionen. Ha det riktigt skönt nu och kom gärna och hälsa på i mitt slott som du brukar kalla mit hem. Men då får du nog vänta i alla fall tills det nya huset står klart för där jag bor kan knappast kallas för slott.
Kom just upp från sjön där jag kasta mig i en stund för att svalka av mej.  Vi körde in ett hölass till idag på 191 balar.
Har tre gärden kvar som vi ska ta nästa gång det blir varmt för nu skulle det komma in regn och så har jag inte semester förrän till veckan. Är lite tungt och plocka ordrar på dagarna i hettan och köra hö på kvällarna. Det som inte dödar det härdar heter det ju.
Snart är boken till ände som jag läser också, helt otroligt  men jag lyckas läsa lite innan jag somnar efter allt slit. Hör inte till vanligheterna. Men håret måste få en chans att torka innan jag somnar.
Hämntade linn på busstationen i dag efter jobbet. Hon har varit hos pappan nästan i en vecka.
Men nu är ordningen återställd.
Missan har hålt sig borta nästan i en vecka men i dag dök hon upp på gärdet som om igen ting har hänt.
Hon och Rocky var med ner till sjön men dom badade inte.
Tur att du fyllde år annars har jag inte skrivit nått i dag för nu stupar jag i säng.
GOD NATT.

RSS 2.0