Lååååååång dag...

Hur lång kan en dag vara?
Började att gå upp på lördagsmorronen kl 7 släppte ut hästar och hönor och rastade rocky.
Åt frukost och fick på mig ridkläderna och stack till krk för att rida.
Stanade en stund och pratade innan jag åkte hem. Men efter vägen så såg jag kantareller så jag stanade och plockade lite, fick ihop 1 kg ungefär.
Duchade när jag kom hem sen stack vi till nysätersmarken nen hämntade svärmor i molkom först.
Regnade lite när vi var frame men det gede sig efter 1 timme. Kom dit vid 1 tiden och åkte vid halv 5.
Då fick vi åka till grums till min mor och hälsa på för vi skulle inte vara  i Arvika förän kl 7 och titta på en fiskarheden villa. Var hemma i gen vid kvart i 10 då hästarna stog och längtade in och hönorna sov redan så jag stängde bara utan och väka dom.
Sätte mej och ränsade lite kantareller och stekte till några smörgåsar som kvälls macka gott!
Det var den dagen det.
Så vad gör man för att bräcka den dagen.
Jo i dag ska vi tll lillerudsdagarna ju. Men det får nog bli en liten stund skulle behöva följa med linn ut och rida i dag. Skulle regnet kunna stana uppe hos gud i dag tro. Måste ta ett snack med honom, nu får det räcka.

Fredags fräckis...

Henrik sökte arbete på det expansiva IT-företaget och när jobbintervjun var över sade ägaren Alex att han var beredd att betala en årslön på en miljon kronor, bara Henrik också gifte sig med hans dotter. Alex berättade att hans dotter var ful som ett babianarsel och dum som en chimpans.
 Henrik undrade om Alex hade någon bild på sin dotter. Det hade han och dent blev en chock. Henrik vred sig av olust, för han ville ju så gärna ha jobbet. Men ...nej.
 -OK, du får fem miljoner om året och min herrgård som bröllopsgåva! sade Alex.
 Henrik tog sig en funderare och tänkte att han nog skulle kunna leva med det. När de hade sex var det ju bara att sätta en papperspåse på den fula dotterns huvud. Så han slog till.
 Några år senare fullkomligt badade han i pengar och hade köpt en Van Gogh-tavla som han skulle sätta upp i matsalen. Han bad sin fru hämta hammaren och hon vände sig mumlande om:
 -Hämta hammaren, hämta hammaren, hämta hammaren...
 En stund senare kommer hon tillbaka med hammaren och Henrik tänker skrida till verket. Men visst, jäklar också:
 -Kan du hämta en spik också?
 -Hämta spik, hämta spik, hämta spik... säger frun och efter ett tag kommer hon tillbaka med en spik.
 Henrik sätter den till väggen, klipper till och träffar förstås tummen med hammaren.
 -Fitta också! skriker han.
 Hans fru vänder om och mumlar:
 -Hämta papperspåse, hämta papperspåse, hämta papperspåse...

Väntar på bättre tider..

Fredag igen. När jag kom hem så skurade jag golvet gick till hönorna och till stallet och skottade. Sen tänkte jag gå till skogen och plocka svamp, inte för att jag behöver något mer men det är ju alltid kul och hitta skogens guld.
Ska bli partay snart med arbetskambraterna igen det ska bli roligt, klart jag ska med!
Var till hööks innan ridningen för Linn. Skaffade mej en långskergord som passar rasmus, etna och birka om jag har tur så går han på vitspår också om jag byter till en lång sadelgord. Så nu ni hästar är det snart slut på vilningen bara ridbanan blir klar också!
Jag tror jag ska börja att tro på gud så jag kan resonera med honom hur han tänkte när han skapade mannen.
Man undrar ju en del i mellan åt hur faan han kan förlåta sig själv för att det blev så fel i just den skapelsen.
Det säjs att mannen har en tråd imellan hjärnorna, för man har ju två om ni inte visste det. Men det går ingen tråd till baka den är bara länkad åt ett håll. Det är om det kan vara förklaringen.
Nu har det slutat och regna också tror ni jag kanske hinner ut en stund?
Men ni vill väll ha en liten hisstoria också?


Fin klädd..


Ja det är ju inte varge dag man går klädd så här.
Ett år sedan är det nu. Fick just hjälp med att klippa bort lite folk som kanske
inte vill vara med på bild.
Så här blev kläningen jag sydde till prty lite:s gala midag.
Men den tiden är nog för bi nu jag har inte tid jag måste sköta min ranch
så nu är det andra kläder som gäller.

I morgon...

Ja i morgon ska jag få domen av företagshälsovården ska bli kul och se hur man mår. Hi Hi
Linn börjar i en ny ridgrupp i morgon med gammla tanter hoppas dom är snälla och inte för mesiga.
Linns stora dag är i morgon. Hööks öppnar i karlstad så vi tar oss en sveng och tittar innan ridningen.
Jag trode jag skulle få lite gort till helgen men ack inte. Ridning först på lördag morgon sedan bär det av hem och hämnta stefan och svärmor och åker på marken i nyssäter. Tar vägen hem över Arvika och titar på en fiskarheden villa som ska vara indentisk med den vi ska bygga.
På söndag är det lillerudsdagarna som gäller. Sandra ska hjälpa till med ponny ridningen för Grums ridklubbs räkning.
Man vet alldrig vad man kommer hem med för kap där i från. För några år sedan så hade jag med två kaniner hem. M M
Har målat klart runt dörrarna i stallet idag men det vita får vänta för färgen är slut.

Brännboll..

Jo nu har det hänt saker mid ridbanan. Han var kvar när jag kom hem från jobbet.
Dräneringen och halva banan är chakdad.
Har nyss kommit hem från en brännbollsmach med Linns klass och vi föräldrar vann med 89-82.
Och konstigt nog så fick jag in ett riktigt praktslag första gången så dom blev så häpna barna och trode jag var en riktig
hejare på brännboll. Tänk vad lätt lurade dom kan vara om dom bara visste att det nog nästan var den enda gången i historien. Men springa kunde jag ialla fall.
Synd att det inte var armbryttning. Hi Hi man kanske kunde ha haft en chans då. Men vi vann ju i alla fall även om det inte var jag som drog mitt strå till stacken.
Jag slapp inventeringen till måndagen också, för jag behöver snabba på med packningen av jul moduler. Så här ska packas. Har  600 kvar att göra.

En riktig fest helg...

Ja så var det det här med surströming. Det var inte så faligt som jag hade befarat nej då. Jag kan trösta er med att så luktar det på ett renigs värk på vissa platser så stefan kände sig ganska hemma som på jobbet. Men att det fans så många människor som kan tänka sig att stoppa det i munen är helt otroligt. Och så inspsererande att äta kräftor i all denna lukt är inte häller så kul kan jag säga.  Men kul hade vi, 32 personer var vi under kvällen och det var fult ös och när jag kommer in på ös så var vi på en annan  fäst igår kväll och då kan man säga att det var ös. Jag hade kramp i magen till slut  och tårar i ögonen tur att inte vissa arbetskambrater  var där då hade vi fått koppla in syrgasmask för att få luft. Jag har nog alldrig skrattat så i hela mit liv. Det var en pajas som hette Bengt  han kunde roa folk hans fru sa bara att hon var van, men hon hållde ställningarna också. Så vilket par. Bengt var kusin med manen som var värd och bodde några hus längre in på väge. Vi var dit för några år sen och hjälpte dom med vattnet men då var dom som folk mest, fast då var dom ju nycktra liksom stefan var igår för jag drog i mej en vinare för omväxlings skull.
Min mor och mormor kom på besök en stund igår innan vi skulle på fest dom hade varit i munkfors och hälsat på mormors syster. Och 9 i morse så var jag och red på krk.
Tror jag ska plocka ut lite mera grejer från rivningshuset idag.
Så har min helg varit och i morgon är det måndag igen.


Fredags fräckis...

Bra Maria du är i alla fall vaken! Ska prova det nästa gång. Nu till fräckisen för jag ligger i start groparna för surströmings partyt. Synd du inte är här.

En kvinna går in i en affär för att köpa ett husdjur till sin make på hans födelsedag. Efter att ha tittat sig omkring märker hon att alla djuren är väldigt dyra. Hon säger till kassabiträdet att hon vill köpa ett husdjur men inte spendera en förmögenhet på det.
 -Nja, säger biträdet. Jag har en väldigt stor tjurgroda som påstås ha blivit tränad att ge avsugningar.
 - Avsugningar!? säger kvinnan
 -Ja det är inte bevisat än men vi har sålt 30 av dem den senaste månaden. Kvinnan tänker att det här vore en bra plojpresent och, om det är sant som biträdet säger, behöver hon ju inte ge fler avsugningar! När kvinnan så förklarar grodans egenskaper för mannen på kvällen bara skrattar han och skakar på huvudet. Kvinnan somnar lycklig den kvällen i vetskap om att hon aldrig mer behöver utföra fler orala akter på sin man. Mitt i natten vaknar hon av ett helsikes väsen från köket. det låter som stekjärn och grytor flyger omkring så hon springer ner till köket och får se sin man och grodan ivrigt studerandes kokböcker.
 -Vad gör du så här dags? undrar hon förtvivlat.
Mannen svarar:
 -Om jag kan lära den här grodan att laga mat så är du historia!

Imorgon börjar skolan.

Idag har dom börjat och gräva på min ridbana. Skulle kunna tro att dom är från kommunen, kom vid midagen och fick gort ett dike innan dom åkte hem.
Linn red i dag på krk men nu ska vi byta till en vuxen grupp på torsdagar i stället.
När jag kom hem i dag så stack vi ut och plockade svamp efter att vi har skottat och tagit in hästarna. Hittade 1,7 kg eller rättare sakt så hettade vi dom igår när vi var ute på en tur i skogen och red. Nytta med nöje kan man säga.
Stefan sågade ner några täller (tallar för er som inte förstår) som skulle bort och vad det blev tomt efter dom.
Britt-marie och Lennart var här och skäckte av  om surströmingspartyt på fredag.
Nu hände det igen med datorn att  täxten blir mindre men jag skriver på ändå måste ta reda på varför det blir så varge gång men det är väll min vanliga tur med allting. Tall på otur grävmaskinisten grävde av tele. ledningen också som grädden på moset.
Gud vad jag är på humör igen undrar hur detta kommer att sluta!


Väntar på bättre tider.

Idag har jag varit på hembygdsgården i Molkom hela dagen och tittat på häst aktiviteter bla. Claysdal hästen som jag visade bild på nedan.
Lite hoppning, dressyr, trickträning och klickerträning, montéridning, westernridning och travskolan visade upp sin värksamhet.
Så var denna söndag till sin ände och inget gort denna helgen häller. Det börjar bli en vana nu, en ful sådan.
Gick upp kl. kvart i 6 och trode det  var måndag så när jag hade klätt på mig och gått på toa så var det bara att krypa ner i sängen igen för då har det slagit mej att söndagen var borta i mitt minne. Inte så konstigt när den knappt har börjat.

Claysdale häst


Vad tycks om detta ekipage då. Inte så dålig skulle jag säga. Det är nått och fylla stallet med.

Min dator.


Vad tycks om skön heten som jag hämntade ut igår. Min alldeles egna blogg dator.
"Röder och finer" som Eddi medusa säger.
Vad tycks om mitt vardagsrums golv då? det är vanlig kork matta. Tyckte jag var coolt.

Kantareller.


Kantarellerna som jag plockade i onsdags hela 2 kg. Plockade med Linn i går och
då fick vi betydligt mer 4,5 kg som jag ska ge till svärmor i dag.Fick även med mig
5 fästingar hem men dom hade inte sätt sig fast än som tur är.

Plommon.


Dom säger att det tar några år att få skörd på ett plommonträd.
Men se här. År det inte plommon hela 6 st fins det på trädet som jag sätte för
ett år sedan. Men även dom lite väl små kanske.

Sommarblommor.


Litte synd att det är snart höst när äntligen blommorna har börjat att tagit sig.
Provade en morot i landet i dag och det kan jag säga att den var inte för stor.
Det var jämnt och nätt jag kände smaken att det var in morot.

Mitt akvarium.


En liten fräckis nr 29 och 30

Vad är likheten mellan en kock som gör pytt i panna och en bög?
Båda rör om i gårdagens mat.


Ingvar Carlssin satt tillsammans med Ebbe Carlsson i en bastu. Plötsligt kastr sig Ingvar över Ebbe och tar ett stadigt tag omhan snopp och trycker till hårt:
-Vem mördade Olof Palme?
-Håll mer! Håll mer! Håll mer!

O vision på ormar

Hej är lite skakad förtillfället men jag överlevde denna jävla gången också.
Men nu har jag bytt start sida så adjöss msn. Jävla skit sida, det är var och varanan vecka så har dom med en sådan där äklig ORM.
För min del får ni gärna utrota faanskapen även dom ritade och dom i plast.
Men igår så tog jag mej ut i skogen och plackade lite svamp. Konstigt nog så brukar det gå bra, för det är välldigt få gånger jag stöter på någon orm och där har dom vet att försvinna ur mitt synfällt.
Blir lite körigt och hinna med allt denna lördagen.
Lördagen börjar med att jag ska rida kl 9 på krk. Sedan är det något häst gippo i molkom på hembygdsgården som Stefan vill gå på otroligt har han det töligt trö. Sedan på kvällen så ska vi på tuta och kör en teater upp sättning på mariebergsskogen. Och dom vanliga sysslorna med djuren hemma och så allt regn förstås som säkert rammlar ner från skyn. Och en vild rocky på det. Pust
Se om man hinner skriva något under lördagen hanars får jag kanske återkomma om detalger på söndag. Vilodagen.

Blåbärs pankakor.

Idag har jag ringt och beställt en mini dator på 10,1 tum. Mörkröd är den, det blir väll sjusigt.
Ska gå över till grannen efter jag skottat, Maria skulle finas där lite senare (min barndoms vän).
Regnet hänger i luften hoppas det inte blir något av det.
Dammsög när jag kom hem. Sen stekte jag pankakor. Mums med blåbär i.
Stefan ligger och vilar, för han var tvungen i natt att åka och jobba. Det pep i sökaren på honom. Tur man inte har det skit jobbet. Ha HA

????


Här håller mitt bohag på att flytta in som inte får plats i mitt lilla hus.
Från det stora huset som ska rivas. Hoppas allt får plats?

Minstingarna....


Här har vi en av de nya förvärven, kläcktes igår.
Hur söt kan man få vara? Ägget brevid klarade sig inte.
Hönan köpte jag förrförra sommaren och fick namnet damp:) hennes bror gav jag bort
till en granne som har hönor men ingen tupp. Håll tummarna att det blir hönor av dessa nu.

Mina små liv..


Här har vi dom 4 kycklingar som jag köpte nere i årjeng för några veckor sedan.

Det var bättre när det regnade...

Är inne och kikar på facebook då och då men jag kommer inte igång riktigt där.
Var på dans i går men det var välldigt lite folk där och underskott på killar. Tråkigt
Hönan som fick kycklingar och fattar inte att det kokta ägget är till dom små så vi får se om inte man måste ta bort hönan i från dom.
Har kört igån akvariet nu så jag funderar på att åka in till staden och köpa fisk.
Stefan skulle klippa gräset i går när han kom hem pratade han på. Så jag började klippa gräset runt buskar och kanter där inte den stora klipparen kommer åt,  för att underlätta för honom. Snält va!
Tvättade lite också. Det blev lite varmt åt mej när jag klippte gräs. Det var bättre när det regnade då slapp man klippa och så var det lagomt varmt. Ha

Nu är det fredag igen...

Så heter en danbands låt om ni inte viste det!
Har varit lite flitig på jobbet. På 2 dagar har jag packat 770 jul moduler och dom innehåller sammanlagt 138 600 kort. Synd jag inte jobbar på acord som jag gorde förr, så man kunde känna lite pengar. Ja Ja vad vore en bal på slottet....
Nu har äntligen det lyckas i höns huset två kycklingar stog och pep när jag kom hem och en tredje var på väg ut.
Igår när jag hade ätit mat hos svärmoder så åkte vi och skulle köpa ett nytt koppel till rocky för han hade bitit sönder det andra. Då blev det lite mer inhandlat som tex ett störe akvarium och det gammla ville hon i affären ha, och ett paraply med hästar på.
Måste även få sticka ut näsan lite det är liksom min signatur. Nu knorrar bönderna om att dom vill ha ersättning för förlorad inkomst på skördar. Men om det inte går att över leva på sitt arbete får man väll skaffa ett annat jobb.
Om jag skulle bli utan jobb så skulle arbets förmedlingen tvinga mej att söka alla jobb som fins i landet. Och om det visar sig att jag skulle få jobbet jag söker, skulle jag vara tvungen att ta det jobbet även om det innebär att jag måste flytta. Annars kulle jag bli utstämpland. Nu brukar jag inte skälla på bönderna vanligt vis det är rätt så synd om dom, då kan man prata på att jobba gratis,  men det är ändå en lifs stil dom har valt. Men bönder dom vill hela tiden ha garantier. Men jag som vanlig människa ska inte få stanna på den plats jag har valt att bo på. Det är väll skilnad på dom som inte har rotat fast sig med barn och en man som jobbar på orten, Jag bor ju endå på en släkt gård.  undrar hur dom skulle tackla det. Med min tur så skulle jag få röra på mej det är jag helt säker på.

Fräckis nr 28

George Bush fick en hjärtattack och dog varvid han kom till helvetets portar där djävulen stod och väntade på honom. Djävulen hälsade honom väklommen och sade:
 -Jag har ett litet problem! Du finns med på min lista men jag har lite ont om plats här inne. Men eftersom du definitivt hör hemma här så har jag ett förslag. Jag har tre personer som inte platsa riktigt lika bra som du, här i helvetet.Jag tänkte låta en av de tre gå och låta dig ta deras plats. Jag ska till och med låta dig bestämma vem som kan gå så du kan ta deras plats.
Med tanke på läget han befann sig i så tyckte George det lät ganska bra och gick med på Djävulens förslag. Dom gick in i helvetet och Djävulen öppnade dörren till det första rummet. Där inne fanns Richard Nixon och en stor swimmingpool. Nixon dök, gång på gång på gång, och efter varje dyk kom han upp till ytan tomhänt, ty detta var hans öde i Helvetet.
 -Nja... sa George, jag tror inte dettta är något för mig, Jag är inte så bra på att simma så jag kommer nog inte riktigt orka med detta dag efter dag.
Djävulen nickade förstående och ledde George till det andra rummet. Där inne satt Tony Blair med en slägga, omgiven av stora stenblock. Det enda han gjorde var att svinga sin slägga, gång på gång på gång.
 -Nej, jag har problem med en axel. Skulle jag krossa sten hela dagarna skulle jag ständigt ha en fruktansvärd smärta i min axel, sa George.
Djävulen ledde då George till det tredje rummet och öppnade dörren. Han häpnade över vad han såg, där låg Clinton naken på rygg med händer och fötter fastkjedjade vid golvet. Böjd över honom satt Monica Lewinsky och gjorde det som han gör bäst. George sken upp, nickade ivrigt och sade:
 -Jepp, det här tror jag nog att jag kan stå ut med.
Djävulen log och sade:
 - OK, Monicka, du kan gå!


Myggen har vaknat till...

Bra att det börjar bli fint väder igen nu när man börjat och jobba.
Fick lite masage nyss det behövdes tydligen det knakade och brakade hela tiden inte undrans på att jag har haft ont i axlarna i dag.
Rocky smet när vi satt och åt. Så han fick sitta i hund buren en stund och skäms.
Ett ägg piper det i. Får se om jag lyckas denna gången och få en överlevande åtminstånde.
Åkte och tittde på en liten mini dator efter jobbet. Men den jag såg i annons den hade dom inte för den var utgådd.
Hittade en likvärdig, den hade dom inte i lager.
Undrar vad dom hade sakt när jag jobbade i charken om jag hade annonserat om köttfärs för 30 kr kg och sa att det kommer förstenas till veckan. Det hade sett ut det. Eller extra pris på falukorv! Nej den sorten har vi inte i sortimentet. Ha
Jag visste att du hade gort saft Maria. För jag var inne på facebook och kickade. Men äligt talat så är det väll bättre och blogga? Men förstås du har ju så många vänner och så vet du väll vad dom har för imejladress så du slipper och leta.
Jag tycker det är mest rörigt. Alla syns samtidigt på sidan och jag som har problem med bokstäver.
Du kan tänka dej vad jag får problem. Inte nog med det. Det är massa reklam på det eller vad det nu är som står runtomkring.
Det är dans på blomsterhult både torsdag fredag och lördag denna veckan så någon dag får det nog bli så slipper jag springa den dagen.

Från julkort till saft...

Tack för era inlägg. Ja om jag inte hade så klen kropp skulle jag kunna prova lyckan som murare kanske. Ska försöka mej på att mura en spis häll till braskamin kasseten i den kåken som vi ska bygga. Det kommer att bli en utmaning men det är nog juste det som jag skulle behöva. Kul att göra något i ögonfallande och kunna säga att man gort det skjälv.
Igår så gick jag även med i facebook men inte vet jag vad jag ska göra där jag har ju fult sjå och prata med er.
Idag började jag att arbeta som sakt. Ja det var som vanligt känns som jag alldrig varit där i från.
Bytt jord på några blommor medans potatisen skulle bli klar. Diskade medans jag gorde matlådan. Men före det så silade jag saften som jag sätte i fredags. Det har varit min dag.

Vinbärs juice:
3 liter svarta vinbär i en stor grytta jag har en 14 l grytta.
Slå på 6 liter kokande vatten.
3 påsar vinsyra och ca 5 l socker  ( efter smak ) röres i.
Kan även ha i lite sköljda vinbärsblad.
Atamon kan man ha i på en gång nu när det är rötmånad.
stå i 3 dygn sila klart.

Prova det du Maria så får du en väldigt lätt druken saft eller rättare sakt juice. Och välldigt god förstås.


RSS 2.0