Gott nytt år på er..

På morgonen har jag ränsat ur skylskåpet på gammal jul mat och gett hönorna. Diskat allt och gort efter rätten till i kväll som blir filadelfia glass ( kan tyvärr inte stava till det fina namnet som det heter. )
Varit och skottat i stallet och sopat och gort fint. Fyllt på med hö från loftet.
Så nu kan jag invänta tiden då jag ska ta in hästarna och sen bege mig upp till platsen där vi ska laga mat och fira in det nya året hur nu det kommer och bli ( det nya året alltså. )För festen är jag inte orolig över det brukar alltid vara lika trevligt.
Så jag vill tacka alla mina läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!


Is bit

Vad har jag gort för ont nu när han där uppe vill att jag ska arbeta mig varm. Eller vad menar han med att skyla ner mig så. Det blir nog ingen klänning i morgon även om det blir innom hus. Man ska ju ta sig till grannen också.
Även hästarna tycker att det inte är roligt längre. Jag ska avsluta året med att vara snäll mot dom och låta dom stå inne och käka frukost. Nu är jag ledig en hel vecka det ska bli skönt. Hoppas att jag tinar så jag kan få något gort också. Nu ska jag lägga mej med käderna på. Jo då vi har allt över 20 grader men jag är så ruggit frusen kan bero på att jag har stått i drag nästan hela dagen och avslutade i ridhuset en timme med och se när stefan red. Imorgon ska vi prata sol HI HI

Kar var är du!!!!

En dag kvar sen är det lång ledig igen. Returerna börjar ströma in nu. Lite kul för i år ska vi försöka att hitta fel.
Just vad jag är expert på det säger i alla fall dom jag är i lag med Ha Ha.
Om ni tycker att ni är dåliga på matte så kan jag trösta er med att dom som räknar ihop returerna kan inte ens  räkna till hundra.
Nu är champangen in handlad också. Tog med mina barn hem från karlstad dom hade varit och shopat lite. Linn hade varit med Sara på bio, en försenad födelsedags present sen i sommras. Bättre sent än aldrig.
Men i morgon ska dom hem till sina fäder igen. Börjar tro det finns zienarblod i ådrorna som dom ränner.
När vi kom hem så föste jag ut barna att skotta i stallet medans jag skulle göra mat men dom hade tur Stefan var där ute och nästan var klar med allt redan. Vilken man va????
Ska man lova något då på nyår. Det är ju brukligt, men vad skulle det vara. Ja vad skulle det vara!!!!
Röker gör jag ju inte. Driker är för sällan för att kunna brysig. Det klassiska och banta funkar ju inte. Nu är jag ju inte lasst fett men det kan ju vara kul och ha lite mer kondition och lite mindre midjemått. Innan det är försent.
Sen kan jag ju lova en massa som ska bli klart här hemma men hur roligt är det då. Bara en massa slit. Varför är allt så jobbigt och tar massa tid.
Nej melodin är nog och göra som Anna Anka, skaffa sig en rejäl kar som har pengar så kan man betala någon som gör det man säger ska göras. Då får jag tid över till träning och med en personlig tränare som är dret snygg så kanske man peppar till sig och vill träna också.
Ja där satt den!!

Rocky vilar.


Det var hett i dag. Jag kan vara still ibland.

Rocky badat.


Här står jag och tittar vad som var så blött nyss.

Western sadel


Champange

Har ni något tipps på en god champange så hör av er. Ska till mitt ex på obs och inhandla det i morgon.
Har skrivit medelande till en på blocket som har en bomlös sadel som vill byta till en westernsadel. Tänkte byta bort den. Mitt cowboy intresse har svalnat. Så skön var den inte att rida i. Ska visa er hur den ser ut.

Coola människor?????

Ja herregud vad en del har haft det under jul. Men jag har väll haft det bra. Det har rullat på som vanligt tycker jag. Så på juldagen bjöd jag in en av grannarna på julmiddag och det var alldeles perfekt och sitta och små prata med mätta magar. Annandagen så var det som tradition att vi skulle in till stan på rea. Hittade inte så mycket i år men några t-tröjor och några mysbyxor blev det som vanligt och en skid jacka fast jag åkter inte skidor. Även en fliströja på hööks ridshop.
Sandra fick sig en plånbok det var allt. Linn köpte sig en flis jacka ett par byxor och en stickad tröja.
Snö fick vi också till jul det var ju kul för omväxlings skull fast det tycker inte alla Hi Hi. Men ni får nog vänja er för det tycks bli lite snö i år.
Idag var jag in till staden och tittade på en häst som en vän hade tänkt och köpa men hon kom på andra tankar det var nog rätt och riktigt känns det som. Det var nog inget fel på hästen men säljaren var riktigt nördig. Hon började skynda på försäljningen och fälla massa otrevliga kommentarer som att hon skulle köpa sig en hjärndöd ridskolehäst i stället och att hon inte gillade veliga människor. Cool tjej eller hur.
Imorgon är det dax för jobb igen men nu ska jag ut till Z och hjälpa till några veckor. Nog bra med miljöombyte en stund, ska bli kul i alla fall.
Hade tänkt prata med min bond bror om lite kött produktion men det stöp. Fick reda på juldagen att han har misst hela familen, dom bara stack av någon annledning. Så han är nog inte kontakt bar på ett långt tag. Broder som bodde i min husvagn har väll rykt in och bor hos honom nu för att ha någon kontroll där uppe. Skön släkt man har. Varför slutar jorden och snurra för vissa eller är det bara jag som är utomjording.


Helenas tankar..

Nu har man ledigt i hela 4:a dagar.
Fattar ni att det är julafton i morgon. Inte jag, konstigt det här med jul dessto äldre jag blir ju mer så tycker  jag att det är rena cirkusen. Var in på obs en stund och fy va det var människor över allt.
Fattar mer och mer varför jag bor där jag bor.
Undrar om man skulle försöka sig på någon ting här hemma som tex kött djur kanske så man slipper all köring till jobbet. Men hur många måste man ha då???
Lite i lön skulle jag villja ha. Så skulle jag behöva en stor ladugård och en stor lada med hö till dom.
Eller skulle jag försöka låna dom tomma ladugårdarna som mina grannar inte brukar och deras gärden kanske. Ja drömma kan man väll få göra. För det blir väll inte något mer förstår jag.
Men så är det ju jul också och då får man ju önska sig en hel massa.
Tänkte även önska Bengt välkommen hem för det blir nog inget skrivet på ett par dar nu.
Han kommer självklart slänga sig på datorn för att kika in på min blogg och uppdatera sig vad som har hänt. Han får ialla fall några bilder att titta på. Se om han tycker jag var lika tjusig som du tyckte Anders. Tack det var snällt sakt kanske skulle se ut så på danserna. Skulle kanske va lite mer spännande då. Ha HA
God jul på er!!!!


Vår julgran.


Pepparkakshus.


Mitt egenhändit målade pepparkakshus. Praktiskt så slipper man och baka ett varge år.

Charmtrollet..


Så rar man kan vara då! Om dom kunde få en spruta och stanna i det stadiet en stund.

Byns badplats..


Etna


Här är det en tjock snygging till. Med samma temperament till och med.

Pappers nissar.....

Först får jag väll börja med och beklaga att jag inte kunnat skriva så ofta men det lackar ju till jul det har ni väll inte missat. Och jag vill ju vara en sån där perfekt människa som kan fixa allt utan och stressa. Men tyvär så har det inte riktigt lyckats i år. Men igår lyckades vi fara iväg till stan och fixa barnas julklappar så nu får det nog räcka.  Handlade julmaten så man slipper fundera något mer på det. Men det var ju det här med städningen. Det är mer än tråkigt när huset är så litet så man får skura med en fot i taget på golvet för att ha någon yta och skura på.
Men gudarna har varit med mej lite ialla fall. Stefan såg fel på hönan förra veckan. Han trode lilla snuttan hade döt men så var det inte, utan den ena silkes tuppen som hette snoddas. Lite lessamnt var det allt men vad ska jag ha 4 tuppar till. Det är ägg jag vill ha. Eller rättare sakt mina grannar vill ha några då och då.
Nu är det bra att det är minus så hästarna slipper bli leriga varenda dag, men då blir det vattnet som fryser hela tiden till dom istället. Varför skulle man kunna få vara glad.
Nej jag får inget gårdsstöd i år heller. Hade en från länstyrelsen hit och tittade på djurhållningen, men stallet tyckte dom var prima skam vore annars som jag har kostat på 140 000 på. Nej dom skulle ha kvitto att se på var och vad jag stoppar i magarna på hästarna. Denna byrokrati den är väll underbar!
Sen har jag för mycket trä på mina gammla vallar. Sammanlagt har jag 4,7 ha som är hagar och nu vill dom dra bort 1,65 ha som inte är slaget. Vem det är som ska bestämma det. Det finns en vitts med att jag inte har gort det. Hästarna trampar inte sönder så och så får dom inte i sig lika mycket av det gröna gräset för det växer inte så bra när det är gammalt som täcker för växtligheten. Den hagen använder jag till att släppa över hästarna på när det är nerbetat i dom andra på sommaren och så går dom i den på vintern. Så till våren så slår jag ner den.
Så det blir och ta boxningshanskarna på och ge dom en omgång och överklaga kanske.

Jag


Vad konstig man ser ut utan glasögon.

Hoppet inte ute än...

Ja nu har jag lakt ut en bild på hur jag blev efter mitt frissa besök igår.
Skulle firas att företaget fyller 40 år. Vi var nog ca 170 personer på stattshotelet som åt en trerätters midag med massa tal i mellan. En del tal var riktigt skojiga. Jag fick t.o.m ett frieri på kuppen han kunde även tänka sig att bli bonde bara han fick mej. Ja JA om jag skulle tänka över saken, kunde vara roligt och va fin i håret igen.
Neeeeej kanske inte vad är en bal på slottet. Man ska ju kunna leva med mäniskan också.
Var lite seg i morse för det var ju ridning igen så det blev ingen sovmorgon för mej inte. Var hoppning, tur man är bra på något så dom inte tror man är idiot. Har massa hästar men kan inte rida tänker dom väll annars.
Synd att jag inte lyckades ta någon bild på hela utstyrslen som jag hade på mej igår. För ni är nog lite nyfikna hur jag var klädd. Kan säga att min mor som också jobbar på företaget kännde inte igen mej fast hon gick och letade efter mej. Hur ska man tolka det tro mm.
Har hunnit och köpa ett par julklappar till barna under dagen också. Kan tyvär inte säga vad det är för dom tittar in på bloggen ibland.  

Hos frisören...


En ledig dag..

Idag är jag ledig för att hinna göra allt innan festen på jobbet börjar.
Så jag gick upp kl 7. Började titta igenom betalningarna till jultidningarna, panda och till korven så att det stämmer. Åt frukost och sen gick jag ut till hästarna vid 8:a. Skottade la ut mat till dom och tog ner hö från rännet så att det skulle finnas.
Nu skriver jag några rader till er för sen ska jag in till staden och försöka hitta något att ha över axlarna till i kväll.
Kläningen är lite bar särskilt nu när det har slagit till och blivit kallt.
Ska sen vidare till en klass kompis och som ska hjälpa mej att sätta upp håret till något kuligare än jag kan själlv klara av. Sen får jag väll sätta mej på en pinnstol och bara vara tills det är dax och sticka på kallas. Måste tänka på frisyren. Men först en liten historia.

Det var den gamle greven som hade hittat en vacker ung flicka att gifta sig med. Eftersom han var så till åren så önskade han sig inget högre än att få en arvinge. Det visade sig dock att den unga frun även fattade tycke för grevens svarte chaufför. Frun blev gravid och det bar sig inte bättre än att hon fick tvillingar, en svart och en vit pojke. Hon var väldigt nervös när greven kom för att se resultatet. Han tog och lyfte upp den vita pojken coh sa:
-Du var mig en riktig adelsman, född med betjänt!

Jävla stress...

Nu hade jag tänkt ut något att skriva om. Men det var för 20 min sedan så lång tid tog det att komma till dessa rader jag skriver nu. Så nu karin kan du varna din bror att jag är på väg igen med dator nr 3. Jag vägrar och tro att det är jag som är knäpp.
Så nu är jag lite förbannad så jag vet inte om jag kommer ihåg vad jag hade tänkt och skriva.

Under helgen så har jag suttit och sytt, men det visade sig att det var förgäves. Blev inte nöjd så på söndag eftermidag så sätte jag mig i bilen och drog till stan och inhandlade en kläning till festen på fredag.
Har haft lite på stält ett tag nu. Hoppas det lättar snart. Det är korv beställningar och party lite, panda och jultidningar. Och pengar för detta i lite påsar har och där, lite är insatt på ett konto. Tur det finns papper och penna.
Till nästa Torsdag så är det visst jul också. Ska hinna och sola till festen också. Skit samma om det är nyttigt eller inte. Om jag ändå ska bli gammal och ful så kan man försöka åtminstånde få vara lite brun när man är något så när ung och slippa se ut som ett lik nu när man ska på fest.

Sen har vi julpyntiningen också. Jag tror tomtarna får sova till nästa jul.
Snar är det dax för mej och sova också.

En sak till jag hatar galor av nästan alla slag undan taget är dansgalor.

Historie dax

Telefonen ringer, lila Sra svarar.
-Hallå, det är pappa. Kan du be mamma komma till telefonen?
-Nä, hon ligger i sängen med Erik, Jag får inte störa.
-Jaså, säger du det...
Gör så här; ropa till mamma att pappas bil just kör upp på infarten o kom sen tillbaka till telefonen. Det dröjer en stund innan Sara tar luren.
-Vad hände, gumman?
- Mamma flög naken ur sängen, trillade nerför trappan o nu ligger hon still å kvider.
-Bra, Erik då?
-Han hoppade ut genom fönstret o ner i poolen men där finns inget vatten. Jag tror han slog ihjäl sig.
-Poolen? Ursäkta, men då har jag ringt fel nummer!


Maskineriet är i gång..

Nu är det dax och tycka till igen!
Slöjor är på tapeten denna gång. Ska dom få ha täckt ansikte eller ej.
Vilken idioter. Då kan rånarna skippa rånar luvan och skaffa sig en sådan duk för ansiktet i stället och igen kan säga att det var dom som gorde det. Eller jag som har så många fart kameror efter vägen bara och gasa allt vad man orkar. Bara duken sitter på plats.
Boven ska indentifieras och vägrar ta av sig för ansiktet. Lite svårt och bara indentifera ögonen eller..
Lärarna försöker få bukt med nonchalanta barn som vill ha keps på sig på läxtionerna. Av med kepsen men ni flickor får ha duken på er, helt ok.
Prat på diskriminering, jo det går bra för er tjejer och se mitt ansikte men ni killar får inte se, det är förbjudet.
Prata på och försvåra polisarbetet. Man tar in en på förhör och den har fattat galopen och utnytjar och täcker ansiktet. Lite svår och läsa av den om han ljuger eller blir förvånad eller vad dom nu tittar efter för reaktion.
Herre gud har vi inte jobbigare saker att ta i tu med än sådana lekskole fasoner.
Måste berätta att jag har äntligen hittat massa mäniskor, en hel hög närmare bestämnt över 21 000 st.
Som är med i en grupp som heter "våga vägra vacinera dej" på face bok. Som kriver exakt det som jag skulle vilja komma på och sätta ord på. Där har jag gått med. Nu vet jag att jag inte är ensam och vara skeptisk och att jag inte var ute på tunn is. Skönt med vänner bakom sig och att man nu kan vara lugn att det inte är bara jag som är så kritisk och bestämnd i mina åsikter utan att det fins en hel värd där ute som har tyckt till och är skeptiska.

Är det fest här eller....

Jo då kvällen blev välldigt trevlig igår och det roligaste var att stefan fattade ingen ting.
Han satt vid köksbordet och läste tidningen när Lennart och Britt-marie dök upp i dörren med mej för jag hade varit ute en sveng. "Va faan kommer ni, vad är det här" så låt hans reaktion.
Blev en succé kan man säga. Han var fortfarande lite chokad när jag gick och la mej för han satt kvar en stund.
På morgonen så syntes det var han hade gort. Han hade plockat undan i köket och aranskerat till baka blomman och duken på bordet. Han var rörd kan man säga att jag hade tänkt så mycket på att få en bra kväll för honom och ändå så fyllde han inte jämnt.
1-0 till mej.
Nyfikna på vad han fick????
Ha! kan ni inte gissa det!!! Ett par ridbyxor så klart nu när han ska lära sig. Han tyckte dom var så sköna så dom hade han på sig hela kvällen tills det var dax och lägga sig. Ha HA HA
Fick även en eltandborste som han hade nämnt lite försiktigt föregående kväll. 
Vad jag bjöd på så var det en smörgåstårta och till kaffet så var det något som hette strössel kaka.
Så vågade jag inte chansa på att han hade något och drika så jag köpte med lite gin och tonic och några öl till grabbarna. Vi tjejer drack vin och så hade vi lite visky hemma som Lennart ville ha.
Så det blev en trevlig kväll helt apropå för vissa.

Historie dax..

Då var det fredag igen och jag sitter och väntar på att kvällen ska dra igång. Stefan annar ingen ting att jag har ordnat lite kalas bakom hans rygg.
Han fyller nämligen år i dag. Köpte med en smörgåstårta och en liknande semeltårta till efterrätt.
Köpte lite alkohål också för jag vet inte om han har något hemma så jag var tvungen och gardera mej.
Var lite kompliserat och hitta en historia idag som är tillräkligt rolig men här kommer det en till slut.

Kristendomsfröken till klassen:
-Vi härstammar från Adam och Eva.
Mohamed längst bak i klassrummet opponerar sig:
-Men fröken, min pappa säger att vi härstammar från aporna.
-Vi talar inte om din familj nu Mohamed.

Åsså avslutar jag med en bra historia.
Jocke 4 år studerar fascinerat sin testiklar där han sitter i badkaret. Till slut lyfter han sin blick mot sin mor och frågar: Mamma är det där min hjärna?..inte än, min älskling, inte än..

RSS 2.0