Äntligen en press.

Så var det dagen efter igen. Pigg som en lärka. Vaknade kl. halv 8. Skuttade ur sängen och började städa undan lite. Diskade och la i en tvätt. Skulle ju få främande i dag så det var bäst och skärpa till sig lite och få lite ordning.
Louise skulle komma och titta på hagen som dom ska ha som sommarbete till hästarna.
Även mina töser var med och städade. Sandra dammsög och linn tvättade sadel underläggen (vojlokar).
När stefan kom upp så hittade han en höpress i tidningen som vi kasstade oss på telefon och ringde på. Sen in i bilen och stack och tittade på den, så nu har han köpt en höpress till oss. Fanns även en treskärig blog som vi nog tar med när vi hämntar pressen.

Känner att jag är på gång nu, turen är på min sida. Hadde förmånen att vara med i laget som vann i går på 5 kampen, vår årliga sommar fest på jobbet. hadde lite tur med grenarna, dom passade liksom så bra.
Som att såga av en stock med en bågsåg, 21 sekunder tog det. Var väll rätt o.k. tycker jag. Stocken var nog
ca 15 cm i diameter. En annan gren var och kassta bollar i hinkar. Olika poäng beroende på hur långt bort hinken står. Kassta frispi var en annan gren och så skjuta en fotboll i mål gick ju också galant. Det mäst knepiga var ju och ha huvudet mot en pinne och snura 7 var, sen springa mot ett hinder och vända till baka. Rätt yr kan man säga och vägen blir inte så rak. Rätt roligt faktiskt.

Så nu sitter vi och undrar om vädret kommer och hålla sig stabilt så det är nogån idé och gå ut och klyva ved.
Det kom några regäla åsk smällar men nu är det alldeles tussssssssssst.


Fräckis på gång.

Några kvinnor spelade golf. På ett av hålen gjorde en av damerna en ruskig slice och sände bollen in i en grupp av män som stod och väntade på sin tur att slå på ett annat hål. Kvinnan sprang genast dit för att be om ursäkt och för att se hur det hade gått. När hon kom fram låg en av männen på marken med händerna mellan benen och vred sig i plågor.
-Får jag se på det där, frågade kvinnan.
-Nej! Det ...går snart....över, stönade mannen.
-Sluta tramsa nu, sa kvinnan, jag är sjuksköterska och vet precis hur man tar hand om den här sortens skador.
Kvinnan rullade över mannen på rygg och förde hans armar åt sidorna. Därefter öppnade hon försiktigt hans byxor och stack ner handen och började massera. Efter en stund frågade hon:
-Känns det lite bättre nu?
-Ja, det känns jättebra, sa mannen, men jag har fortfarande väldigt ont i tummen.

Barbacka.

Då har man uppleft gammla minnen då.
Har varit och ridit på krk. Fick Riocha och hon har sår på båda sidorna efter sadel jorden. Men det stog inget att det skulle vara utan sadel på henne så jag satte på den. Men när vi skulle gå in i ridhuset så släpade ena sidan efter, hon ville inte gå framåt. Så vi fick ta av sadeln och prova utan. Då gick hon bättre. Men oj vilken vass rygg rad får se hur det känns i rumpan i morgon ha ha.
Vi skulle träna på skänkel vikningar så det skulle inte bli så mycket springa av. Men i uppvärmningen så red vi på volterna så det blev både trav och galopp utan sadel för min del.
Men det gick riktigt bra så några tackter finns det kanske kvar i denna gammla kroppen sen man red shetisarna hos grannen när man var liten.
Imorgon blir det sommarfest på jobbet så jag får väll skynda på och försöka hinna med en fräckis till er i morgon.

25 Maj

Linn och jag tog oss en ridtur efter middagen. Sen skulle stefan klyva lite ved så jag hjälpte till en stund.
Har tagit och klippt hovarna på lilla etna när vi var till baka från turen. Man måste vara snabb annars tröttnar hon och då blir det inte roligt.
Fast hästen är liten så är hon urstark.
Har även hunit med och gossa med ett par kycklingar. Måste passa på innan dom är en stor höna.
Måste även försöka att kolla varför det är en vänn på face book som inte kommer med vad hon skriver så man måste gå in på hennes profil för att se vad som händer i hennes liv. Har ingen anning vad jag har ställt till med denna gång. Mina data kunskaper är enorma Ha Ha ha
Jag kan fixa mer än dom flesta utan att någon vet hur jag gör. Om någon begriper vad jag har kommit åt för knapp så hör hjärna av er.
Min lille brors födelsedag är det idag, hela 34 år blir han. Han är snart en gammal gubbe lill sparven.


Lite smått och gott.

Ja vad hände idag i mitt liv. Jo först slappade jag en hel del och sov en sveng på soffan med en kyckling på magen. Sen var det några och tittade på husvagnen. Men dom vill nog ha vagnen men kanske inte till det priset. Så vi får se om dom hör av sig något. Sen har jag mejlat i väg bilder på husvagnen. En som ville se hur den såg ut inuti.
Har städat lite på förmidagen.
Ränsat ogräs i rabatter. Sätt lite tomat plantor i växt huset som jag har fått utav en granne.
Borstat lilla "Grisen" Etna (shettisen). Haft begravning utav kycklingarna som inte kläcktes plus den jag tog bort igår.
Första kullen av kycklingar värkar det som att det är en tupp och fyra hönor plus den som är halt så den blir nog Mias den med vilket det är en höna eller tupp.
Hämntat hem Linn från sin far. Tog mig friheten och köpte med kina mat så slapp jag laga mat i dag.
Tittade in till min mor när jag hade vägarna förbi. Där var det lungt och skönt. Nu trivs dom, skatan och hon.
Har blivet lite trevligare med lite mindre grejer. Synd bara att det tog så många år innan uppenbarelsen infann sig.

En våt löpar runda.

Som sakt så har jag målat framsidan i dag på stallet. Började 8 i morse. Vid 11 så slutade jag för att åka med till krk med fyrhjulingen som vi har lånat ut till dom för det skulle vara tävlingar igen.
Passade på och åka förbi torgnys för att köpa med brädor till ridbanan men vi behöver nog ohyvlat så det fastnar någon färg. Så jag får leta på någon såg istället. Skulle såga själv var det ju meningen, men det virket har det kommit  röta i så vi får ta det till ved istället.
Vid tre tiden så började jag måla igen och blev klar runt halv 7.
Sen var det hästarna som skulle ha sitt. Men till slut så tog jag på minna joggingskor igen och tog mig en runda i åskvädret. På hem vägen så kom jag förbi Lennart och Britt-Marie stannade till och språkade en stund. Sen var det försent. Det vräkte ner regn. Så det blev till och stanna en stund. Fick smaka på en nybakad banankaka MUMS. Men till slut så jede jag mig iväg hem ialla fall. Oj vad ja fick kuta för att inte dränka mig.
Se vad jag hittar på i morgon. Men det blir i alla fall inte och avliva någon kyckling som jag tog mod till mig i morse och gorde. Det var tvunget han hade nog en hjärn skada från födseln och skulle troligen inte klara sig.
Han brukade skrika på morgonen tills jag tog upp honom. Men jag kan ju inte gå och bära på en kyckling hela dagarna även om jag skulle villja.

Sex timmar målning.


Mitt projekt för dagen. Målade hela framsidan på stallet. Se så snyggt det blev.
Men det finns två sidor till och måla.

Sovande kyckling.


Var inget bra på tv så jag sommnade på mamma.

Äntligen fredag.

Dagens fräckis tyckte jag passa efter gårdagens innlägg.
Sitter och väntar på fint väder. Var in på torgnys trä på hem vägen och köpte med färg till stallet. Tänkte det skulle skina vitt som i gammla dagar.
Igår när jag var och red på krk så var det hoppning på chemat. Vilken häst får jag då?
Kärringarnas favorit "månen" han är som en trygg labrador. Men jag lyckades ju i alla fall skapa spänning. Kom lite fel rid väg så rid läraren skrek vänster och så landa vi i fel galopp. Så jag bröt av och fick göra en snäv sväng och på nästa hinder och lyckades få slöfocken i galopp innan vi seglade över sista hindret.
Hon tyckte jag skulle klara mej bra på tävling, då man rider på tid.

Tror du på tomten..

Det är en vacker vinterkväll. En man är ute i skogen och joggar, han springer fram mot en glänta, och där tycker han sig se jultomten. Han joggar sakta fram för att se efter ordentligt, och det är mycket riktigt jultomten.
-Men se Tomten, säger mannen, jag trodde inte att du fanns!
-Jodå, jag finns, säger tomten, men det är ju inte meningen att folk ska få syn på mig så här när det inte är julafton, så om du lovar att inte säga nå´t så ska du få önska dig tre saker.
-Självklart, säger mannen. Jag lovar att inte säga nå´t, men kan jag verkligen önska precis vad jag vill?
-Ja, säger tomten, önska du så får vi se vad jag kan göra.
-Då vill jag ha en riktigt dyr och häftig sprotbil, säger mannen.
-Ja, det är enkelt, nu står den i ditt garage där hemma, säger tomten.
-Och så vill jag ha massor av pengar, riktigt snuskigt rik vill jag bli, säger mannen.
-OK, ditt bankkonto är obegränsat från och med nu.
-Så vill jag ha en ung söt och villig blondin.
-Oj då. Det blir värre det.... jag kan försöka ordna det, men då måste jag be dig om en gentjänst.
-Ja det är inga problem, säger mannen, jag gör vad som helst!
-Då skulle jag vilja sätta på dig, säger tomten.
-Ja, vad fan, det kan det vara värt, tänker mannen, och ställer upp sig mot en trädstam och drar ner joggingbyxorna, och tomten sätter på honom av hjärtans lust. När han precis är färdig lutar han sig fram mot mannens öra och frågar:
-Hur gammal sa du att du var?  
-42, svarar mannen    
-Och tror på tomten....? 

Man blir så trött....

Idag har jag varit lite på humör! Så jag tänkte fortsätta i den anndan en stund till.
Det började med tomkartonger på jobbet. Det finns några slöa, slappa litkgiltiga människor som är så laaaaaaata.
Som struntar i och ta tom kartonger efter sig och kassta. Även om vi har mycket ordrar så hjälps det inte att några bara kör på för att klara just sina ordrar så snapt som möjligt utan vi är väll ett lag som strävar efter samma mål, eller har jag missat något.
Det som är lite roligare är ju dom som tror att dom har företräde och kan ställa sin vagn där det behagar dom eller till och med kör på en bara för dom är så kallat slöa lata likgiltiga här ska jag fram.
Truk förarna har det inte kul dom heller. Bara att stå och vänta tills den med vagnen behagar att bli klar och köra vidare. Här ska det inte underlättas för någon annan.
Sen har vi viktorias bröllop det kan ju ingen ha missat. Hon vill ju ha sin far som leder henne fram till alltaret. Är det så konstigt! Det heter tradition tänk på det ni. Det skulle vara så kallat icke jämnställt mellan könen och att det skulle vara att över lämnandet till daniel ses som juste ÖVERLÄMNANDE från far till den kommande mannen.
Tänk på att tolkning är i betraktarens öga att avgöra.
Om man ska bortse från traditionen så kan vi väll gå i från all tradition som vi har helt änkelt och ta jungelns lag helt och hållet, bara det är jämnställt för det är ju så viktigt för alla nu förtiden.
Och till sist galningarna på sörmon. Nu är det så JAG blir mållös t,o,m. Skulle dom vara utstötta och skäms för att synas. Men för guds skull åk hem till sängkammaren då så inte alla kan se hur ni bär er åt. Jag är inte intreserad utav detta samhälle som håller på och växa fram. Tänk bara på följderna säger jag. God Natt.

Från tupp till kunskap.

Ja det blir nog en tupp Mia. Så smaklig måltid på dej då. Hi HI Den är riktigt tam men man kan väll inte säga att den kelar tyvärr.
Igår tog jag mej en spring tur igen. Rocky var med utan koppel så jag tränade lite lydnad samtidigt som jag sprang. Det gick riktigt bra han höll mitt tämpo nästan hela tiden och när det bar i väg för mycket så hychade jag på honom och då svarade han genast med och dämpa farten. Han är som en hel kar följer minsta vingk. Ha Ha
Ikväll så har jag äntligen lakt ut annons på husvagnen på blocket.  Så nu hoppas jag att någon nappar.
Blev så trött på mina fötter i dag så jag slet ur inläggen och gick utan bara för att få en förändring åt fötterna.
Funderade ett tag och ta en ballong påse och stoppa i. Mjukt och följsamnt tänkte jag.
Var på utvecklingssamtal för linn efter jobbet igår. Den tjejen är klippsk synd bara att hon inte kan hålla lite mer distans till sina klasskompisar. Det blir nog chef utav henne också som sin far. Han jobbade i affär men fick en egen butik och basa över bara för att dom ville slippa honom. Har han berättat själv. Men nu har han bytt ut konsum mot systembolaget. Mycke kan man säga om den mannen men sitt jobb kan han in i minsta detalj.
Så jag är inte orolig för linn hon kommer och slå sig fram ändå även om inte alla klappar henne på axeln.
För kunskaperna kan dom alldrig ta i från henne.

Tupp eller höna.


Så här stor har vi hunit och bli nu. Hela 4 veckor gammal. Denna varelsen är riktigt tam och är still när man tar upp den. Ska det bli din tro Mia!

Idéerna haglar...

Ja då var denna lång helg över. Nu när kroppen äntligen har ställt in sig på att arbeta och inte värma soffan.
Och i äggkläcknings maskinen har det sprutat ut kycklingar hela 6 st hittils. Men den 7 är på väg. Men det är 8 kvar som det inte syns något på än.
Igår eftermidag kom jag på att börja riva den gammla hästboxen som jag gorde iordninga till mina höns första vintern som jag hadde hönor. Och som det brukar bli när jag börjar så bara fortsätter det. Så det kommer säkert och bli hela det stallet innan jag blir klar. Det är lite provisoriskt byggt med bara grus golv direkt på backen.
Men jag tänkte att det var lika bra och riva allt och gräva ut gruset rätta till logväggarna runt om och djuta en betong plata så har jag allt klart för att bygga vidare på. För det ska ju även bli en sadelkammare med värme så småning om mitt i mot mina hönor.
Ja JA jag vet men det kommer och bli så bra när det blir målat Ha HA.
Slutade någon gång vid halv 10:o och då helt plötsligt så ville jag ta en runda i löpar skorna.
Stefan följde med grannarna runt och gick en runda med rocky. När jag kom varvet runt så stog dom och pratade. Stefan skulle bli bjuden på en öl så jag tog rocky och sprang hem och duchade.
Sen stack jag också dit, hadde några alkoläsk sen midsommar liggenas som var tvugna att drickas upp.
En hel kväll kan man säga.
Har även gått på molkoms marken en sveng, men det blev mest och tjata med folk. 
Fortsatte och rev lite till idag. Har även varit med linn ut och ridit. Oj vad fort min stora ulv kan springa det trodde jag inte.

Det kommer mer...


Ännu en sötnos har flyttat in i min boning.

Rocky spanar in nyförvärrvet.


Rocky är alldeles förfärad. Mer rivaler om mamma tänker han. Men det är bäst och låta bli den, fast det är svårt.

Kycklingar på g.

Ja då var det dagen efter igen och mör som en oxfile är man också. Ganska mycket folk var det på dansen. Det är ju kul när han försöker hålla logen öppen till oss nördar som vill svänga våra lurviga. Det togs en del bilder så gå gärna in på hemsidan och se om jag finns med "Logen mitt i skogen" men det kan ta någon dag innan dom har lagt in det.
Idag är det marken i molkom som gäller. Väntar på att min mor ska komma för hon gillar marknader särskilt marknadskarameller. Sen blir det svärmoder och Lunch.
Mina döttrar kommer hem i dag från prag. Så då kommer det nog och pratas en hel del från linn när hon ska berätta allt som hänt där.
Som sakt så är det 21 dagar i dag i äggkläckningsmaskinen och det är redan 4 ägg som börjar spricka.
Dom andra är nu 4 veckor men det är fortfarande svårt och se om det blir hönor eller tuppar.
Så mia du får tåla dig en stund till.
Det ena ägget är ett så kallat grön värpar ägg och det är ett av dom som redan börjat och spricka.
Den skulle ju vara kul om det kunde bli en höna. För då blir det gröna ägg från den.

Logdans tjoho.

Idag har vi varit i stan och handlat. Fick äntligen tag i en handuks hängare som jag kan hänga på dörren till badrummet.
Tittade lite på vad som fans i traktor väg men icke då. Får tåla mig en stund till.
Så nu i kväll så bär det av till första dansen i blomsterhult för säsongen.
Ska bara slänga i mig en räksmörgås först.
Inga kycklingar än, får se i morgon kanske. För då har det gått 21 dagar.

Fräckis på gång.

Då var det dax igen.
Pappan kliver in i sin dotters sovrum och kommer på sin dotter med att onanera med en dildo.
-Vad fan håller du på med? frågar pappan.
-Vad ser det ut som? Jag är 30 och har ingen kille, något kul måste jag väl få ha? svarar dottern.
Lite senare när dottern går förbi tv-rummet ser hon sin pappa sitta i soffan med en öl i ena handen och
hennes dildo i den andra.
-Vad håller du på med? frågar hon.
-Vadå? svarar pappan. Jag tar bara en öl med min svärson.

Mannen i mitt liv!!!!

En man KAN överträffa sig själv. Stefan har ju varit ledig i dag för att vara hemma och greja lite.
Han har kapat upp all ved som har luggit och skräpat sen i höstas så nu är han stel i ryggen.
Sen har han klippt gräsmattan för första gången i år innan regnet kom. En sak till han har skottat klart i stallet när jag kom hem. Även diskat och gort fint.
Så mötte han upp mig på lantmännen så jag kunde få släpkärran och åka till torgnys trä och köpa stängselstolp.
Och nu är han och rider.
Så i kväll ska han få kalv stek när han kommer hem det är han väll värd? Tänder kanske ett ljus också. Hi Hi
Ja om man ändå måste bli trött så varför inte ordenligt trött. Men varför överdriva så.

En dag kvar.

Hur trött i fötterna kan man bli igentligen. Jag är inne i stan och plockar ordrar nu för det är så mycket för dom där. Så jag får nog göra ett nytt besök till otto book och skaffa mig nya inlägg. Denna gången är det bäst dom gör rätt från början för nu vet jag hur slipstenen dras så det är bäst dom passar sig.
Min mor stor trivs med att vara singel och det gör även beata. Hon är ute om kvällarna och spankelerar i köket och pratar värre än vanligt. Skönt att hon har blivit lugn och att hon inte skriker så mycket längre.
Blev nyss avbruten av en marknads undersökning om utbildnings företag vad man vet om dom.
Herre gud nu ringde dom allt till fel person. Kan dom inte göra några under sökningar om spik och hammare eller om kycklingar eller vanlig hästgössel. Nej mitt nummer kan dom nog radera från sådana saker. Tänk när dom ringde en gång och skulle göra undersökning om var man handlade och hur offta och vad.
Varor som jag köper ryms på ett ute dass i princip så jag är nog inte den ulltimata kunden på det obrådet.
Hatar att laga för det mesta. Inte kul och handla. Gör mig inte mycket besvär med och leta bästa butiken.
Boj kottar lidel butiker.
Jag äter för att man måste, så jag är inte direkt någon njutare av mat. Men därimot godis och bakelser MUMS.
Så visst ett utedass med godis kan ja ju sträcka mig till också då.
Tur att man är lång ledig snart, känner att det behövs. Fast stefan har tagit semester så han har redan slagit sig till ro för helgen.

En påse skit.

Synd att jag inte har så mycket att berätta till er men mitt liv känns som en påse skit just nu.
Men livet ska väll inte vara rätt vist förstår jag. Men en har väll sig själv och skylla att man inte grävde ner sig bakom någon sten redan från början så man slapp problem.
Just nu så avundas jag er som varken skaffat er barn eller någon man.
Men så lätt tar ni inte död på mig!
NI vet väll varför mannen har huvudet på sned när han tänker????
Då får båda hjärn halvorna kontakt med varandra.
Tur det är måndag i morgon så man kan sätta tänderna i ordrarna på jobbet i stället.


Helg igen.

Var på väg hem när jag kom på att jag skulle köpa en pressent till Sandra men jag visste ju inte vad.
Men till slut så kom jag på att hon behövde ett par nya rid vantar så jag jorde en liten u sveng vid golfbanan och till baka till stan för och se om det kunde finnas på färgestad.
Så klart var det dom dyraste som var dom som skulle både passa bäst och var bäst grepp på. Så dom blev det.
Sen var jag till svärmoder för att tvätta hennes köks fönster och byta gardiner. Det är ju marken till nästa helg och då ska det ju vara finnt åt tanterna som hon får på besök.
När jag kom hem så började jag och dammsuga och skura golv och även spisen fick en rengörare både utvändigt och invändigt. Det ska ju bli tårt bak i morgon. MUUUUMMMS!
Får se om det kan bli någon jogging tur denna helg. Kanske tar med en häst så jag kan slänga mig på om orken tryter. Eller snarare när orken tryter.


Fredag igen.

En kvinna var inne på herrarnas toalett.
När hon var klar med sina bestyr avslutade hon med en ljudling fis.
När hon märkte att detta drog till sig blickar sa hon:
-vadå? Ni skakar. Jag blåser min torr!

En hora på den lokala bordellen råkade bli gravid.
När hon tillfrågades om vem som kunde vara far till barnet sa hon:
-Ingen aning, om du äter en burk bönor vet du väl inte vilken av bönorna som fick dig att fisa?

Strumpor.


Mitt dilemma strumpor som en del av er har hört om. Ni ser själva att det är inte lätt att para i hopp rätt par.
Jag har någon form av tvångs syndrom och vill hemst gärna att rätt par strumpor ska hitta till rätt.
Men jag har varit värre. För 20 år sedan så markerade jag nummer i strumporna så dom skulle hitta rätt.
Ja Ja jag vet men nej det är inte något fel på mej bara nog gran. HAAAAAAAAAAAAAhaaaaaaaaaa

Maj brasan.


Resterna som jag krattade bort från gärdet efter timmret.
Blev en liten maj brasa till slut i alla fall. Skönt och få bort det på en gång.

En riktig trött dag.

Började dagen med att göra min första miss och gå till postlådan. Grannen stack ut huvudet och sa att det kommer ingen tidning idag. Bara att knalla hem.
Sen har jag varit bort till gärdet där timmret låg och krattat bort lite mer böös. Sen kommer stefan med
4-hjulingen och kärra och tar upp skräpet som jag har fått i hopp. Då kommer jag på att vi ska svänga bort till torgnys och köpa stängsel stolp till ridbanan.
Kommer dit och ser att bomen är för. Då skramlar det till i huvudet att det är första maj igen, bara att åka hem igen.
Nu har jag just kommit från duchen och vad kan hända där!!!
Jo när jag har tvättat håret med champo så är det dax för balsam och tar duch tvålen istället. Tyckte det var konstigt när det löddrade så.
JA! JA ÄR RÄTT SÅ TRÖTT I DAG!
Var på dans gala i kristinehamn i går kväll. Börjar och bli gammal nu när man inte kan fixa dagen efter fast man inte har något alkohål i kroppen. Känner mig ganska börbulltat efter dansingen. Man skulle tro att en del tror att det är brottning på dansgolvet. Och jag är inte den som inte sliter tillbaka för att visa var skåpet ska stå.
Men då skäns det i kroppen också dagen efter.
Lite kul komentarer får man lite titt som tätt om allt möjligt. Nu gällde det dans golvet. Det var för stort det blir inget trivsamnt och dansa. Nej och annars är det för trångt och inte roligt för det. Det bevisar att mäniskan aldrig är nöjd. Jag behöver bara en dans partner som kan dansa och ett golv som är jämnt så jag kan stå på benen, sen sköter jag rästen av trivseln.


RSS 2.0