En vanlig dag

I dag har jag klippt klart gran häcken, han blev bra. och så har jag satt upp ljusnät i min stora enbuske det är ju första advent i morron.
Det hände en kuslig sak när jag var och gorde julfint hos hönorna.  Jag frågade gamla agda hur länge hon skulle leva och inte värpa några ägg.
Jag lovar jag menade inget illa men en timme senare så var hon död.
Är klar hos hästarna för dagen också det är bara släpa in till kvällen. Skönt.
Min kompost har jag gort klar att använda, det var då jag gick in och titta till hönorna och fick se agda.
Det småregnar lite här så det blir nog till att stanna inne i dag och städa resten utav dagen. Suck.
Adventsljusen ska jag hinna sätta upp i dag också.
Så jag hinner nog inte komma på något bra att skriva om i dag. synd

Idetorka

Nu är jag påväg att lägga mej, men jag undrar vad jag ska skriva om imorron.
Kan ni inte komma med ideer. Jag har liksom lite svårt att hitta något bra. Jag har tittat runt lite på några bloggar. Bla min mot part som jag fick ideen ifrån.
Men jag viste inte vad hon skrev om, hörde bara att alla prata om henne lite. Blondin bella
Ja så hette hon. Jag kan ju inte lägga in kort på datorn, för jag är ju inte så haj på detta fenomen.
Annars kunde jag ju visa mina muskler som bella visar på en bild från gymmet. Fast meningen är ju att jag ska ha en blogg som ingen annan har och hon ska ju vara min mot part är ju tanken. Då kan jag ju inte härma.
Men det är ju klart, jag har större muskler fast jag inte tillbringar min fritid på något gym. I dag kom några arbetskambrater på att om jag behövde gå ner i vikt så kunde jag bara vara tyst en längre tid så käkmusklerna blir förslappade så skulle jag atomatiskt rasa i vikt.
Tillbaka till problemet jag vet inte vad ni vill höra. Men jag fortsätter väll och blandar lite gammalt och nytt med historier och tankar så länge. GOD NATT

Fredagsfräckis3

Fredag igen!  En fräckis på gång.

Elsa är på husmorsgymnastik i skolans gympasal när hon plötsligt halkar, Går ner i spagat och fasnar i golvet som en sugklocka. Vaktmästarn tillkallas och ber Elsa att ta av sig på överkroppen varpå han försiktigt börjar att skruva på vårtorna.
Vad tar ni er till skriker kärringarna i gruppen! Jo säger vaktis. Om ja skruvar här uppe så blir det vått där nere och då kan vi skjuta henne fram till golvbrunnen, Å där släpper det.

Sommrarna

Om skolan var skit så var sommrarna desto bättre.
Efter skolavslutningen kom pappa och hämnta mig och där stannade jag tills dagen före skolan började igen.
Man kunde inte ha det bättre. Bo brevid badplatsen, hästen stod i stalet, eget loft i gillestugan som senare blev min boning och just det huset är det jag bor i nu.
Och så du Maria som blev min räddning i nöden, vi två mot killarna.

Man kan säga att det var vi som gorde byn levande. Förutom och bada körde vi hö och red. En gång cycklade vi till Molkom och köpte godis, dit var det 1 mil ungeför. Fick 2 mopedister efter oss så  vi stannade och prata, dom trodde inte vi var kloka säkert. Vi sov lite var stans i bland hos varandra och i bland på höskullen och i tält. En gång åskade det när vi sov i höet hos maria. Killarna var skit rädda.

Jag körde hö både hos oss och hemma hos marias morfar, det var skit roligt för ibland blev det rena natten och då stack vi ner och bada i mörkret. Fiskade gorde vi också och paddla kanot. Och inte minst alla maria kex som vi åt medan vi plöjde i genom massa romaner.
Jag var med till skogen med killarna en gång och den ena hög sig i handen, då gick vi till en sommar gäst som är kirurg i stockholm lappa i hop honom. Så det hände en del i bland också.

Ireterande

Jag måste berätta när jag handlade här hemma  i molkom en fredag.  Jag letade efter några paket bacon jag skulle ha. Ordet var leta märk väl. För det gorde kärringen som kom bakom mej där ställde hon sig och glodde tills jag blev klar då frågade hon mej vad jag letade efter. Mina fans ni kommer och bli besvikna nu men jag fick faktiskt tunghäfta hur det nu gick till. Jag svarade bara att jag ville ha med mindre fet, då mumlade hon något om att det var så lite skilnad så det spelade ingen roll. Jag drog bara där i från men nästa gång, då är jag förbered. Man har inte jobbat i affär för ingen ting.
Jag vet vad kärringar går för. Gnäller och är petiga om allt vilket dom vet något eller inte. För nu är jag kund då måste jag få gnälla också det heter ju jämnstäldhet som sakt.

Något mer iriterande än kärringar med kundvagnar då, finns det. Dom håller fast sig med en arm medans dom rotar i disken eller bara står och tittar vad dom ska ha.  Dom tror att dom har ensamrätt på en så där 2  meter och hälst ända intill disken/ hyllan och om dom ser något en halvmeter bort så är det bara och knuffa sig fram med kundvagnen till sin plats.

Och tänk om någon dom känner kommer, då är det bara stå still och prata. Dom stog ju så bra där från början, dom är ju inte klara än.

Ja ja! Jag äter någon annan dag.


Tanke om Julen

Nu kommer snart den falskaste högtiden av alla. Julen! Då lyser folk upp och blir glada. Köper julklappar vilket dom har pengar eller inte, Och inte en jävel är kristen, näst in till. Jo då jag tycker det är mysigt, men kanske inte så som ni tycker för mej är det ungeför som en vanlig helg som barna är sammlade och vi är lite extra glada. Det har inte med skällva julen i sig att göra förutom julmat och klappar till barna. Ja just det till barna räcker. Kunde lika järna ha lite trevligt ett annat datum som 10 dec eller 3 jan eller ännu hällre 12 feb det är ju änfå ett historiskt datum då gud fick till det 9 månader innan, eller var det min far. Jo då en får upp och kokar risgrynsgröt, själlv i detta fall övriga är lamslagna Tittar ut jo det är som vanligt konstaterar man. REGN Bara sätta på sig och ut. Hästarna ska ju ha sitt. Hälsar dom god jul och skickar ut dom i regnet skottar så det blir gjort. In ochj tittar till gröten. Då har nog 12 åringen vaknat. Vi tittar på tv en stund tills sambon kommer upp. Vid 11.00 Vill svärmor bjuda på julkaffe, Väntar in 17 åringen som kommer från fadern, hon vill vakna hos pappa det är tradition. Åker hem och jag börjar med maten. Ser på kalle och äter. Öppnar julklapparna sen är det dags och städa bort allt papper.  Så ska hästarna in, kaninerna mat och titta till hönsen.
Jo då julen är väll alldeles underbar AMEN

Jämnstäldhet

Kom på en sak. Att varför kallas det att va rasist, om man är ellak mot en som inte är svensk. När det heter mobning annars. Vi har liksom blivit väldigt morderna. Det kommer bara mer och mer begrep fast det är igentligen sak samma. En sak till övergångs skylten den ska bli mer jämnstäld. Varför måste allt krångla till det. Jämnstält har dom glömnt vad det innebär eller, vem har sakt att inte det är en kärring på skylten. Kjol ska hon ha, låter inte det jämnstält så säg. Visst är det ett bra ord, ja vet inte om jag stavar ordet rätt ens. Jag måste även beröra jämnstäldhet i hemmet. Vad tror ni att det betyder? Jo jag brukar höra att man ska som man diska, städa, ta hand om barna och tvätta. Hjälpa till helt enkelt. Alltså ska kvinnan byta däck, laga bilen och gräsklipparen, snickra på huset, rensa avloppet, tvätta bilen och byta olja, instalera parabolen eller boxern. Ja ni förstår! Nej så här är det. Om det är så att Gubben inte kan mura upp hönshuset då gör jag det själv så kan han gå in och städa, om han hinner så kan han diska också..

Sofflytt

Jag kan väll betätta om när min mor åkte till rhodos. Mamma frågade på socialen om det gick bra att hon åkte ifrån oss i fjortondagar. För hon fick möjlighet att följa med två vänner. Jo dom skulle hålla ett öga på oss. Ja vad hände. Jag och mina äldrebröder gick i skolan. Den älsta gick i gymnasiet och han hadde brutit ett ben i handen. Den minsta gick på dagis. Jag skulle på skol disco på fredagen, tror det var mitt första och sista. Jag var väldigt blyg när jag var yngre, jag vet att några skrattar när dom läser detta men det är sant. Man är väll inte sämre än man kan ändra sig. När jag kom hem så hadde mina grannar börjat och bråka dom hadde nyss gift sig och vi skulle få deras soffa underkvällen när dom skulle flytta isär och så blev det bra igen när soffan paserade vårt kök. Över till deras lägenhet igen med soffan bråk igen, tillbaka in med soffan igen till oss. O.S.V Detta hände åtskildiga gånger ska jag säga. Tills min ena bror repa humör, satte sig i soffan och skrek att han inte skulle flytta soffan en meter till förän dom hadde bestämt sig.Jo det blev bra den kvällen. När dom gifte sig så sov hon och dottern på vårt köks golv på en madrass så vi var väll vana. Tur inte socialen gör hembesök på kvälls kvisten eller vad tror ni?

Matfrossa

Oj Oj jag måste tacka mina faans först Ha Ha. Hoppas jag håller förväntningarna. NI måste förstå att detta med data värden är som ett stort tomrum i min skalle. Förstår ingen ting? Men jag lär mej hela tiden, som t.ex har jag hittat så jag kan se hur många som besöker min sida. SKOJ Men nu vill jag prata lite om Anna skipper. Har ingen pratat med henne om jordens resurser. Har ni sett hennes program? Hon gör alltid i ordning ett bord med allt man stoppar i sig under 1 vecka. Då slår mej tanken, vad gör man med all mat? Dom vill nog inte äta den efter den exponeringen. Det fins folk som svälter men dom får nog inte heller del utav maten. Ja så måste jag hälsa min barndomskabrat att det var din morfar som högg ner skogen så jag fick sån utsikt. Och så har jag blivit häst vakt åt hästarna under helgen. I dag fick jag se en tupp till i min höns gård. Har trott hela tiden att det var en höna men även den bästa kan ha fel. Nu måste jag se på tv innan sängen kallar.

skogstur

I dag tog jag mej en tur på fyrhjulingen när jag kom hem. Skulle titta hur det såg ut när dom huggit. Vad långt man såg, skulle bli bra med en skogskoja där. Men det kanske inte blir så bra när skogen växer upp igen. Det är en granne som äger marken som är borthuggen. Imorgon blir det nog en skogstur med hästen, han behöver också motsion. Och snart är det advent också, så jag bör hänga upp utebelysningen. Det är mycke nu. Men jag hittade en julgran ialla fall när jag var i skogen idag. Jag måste tacka ullis som var så snäll och tyckte till, Kul Vi hörs på måndag.

Fredagsfräckis2

Är ni redo? Brandmannen kommer hem från jobbet en dag och berättar för frugan. -Vet du, vi har étt fantastiskt bra system på brandstationen. När ettan ringer tar vi alla på våra jackor. När tvåan ringer glider alla ned för stången och när trean ringer är vi redo för att köra iväg. Det är ju superbra, säger frun. Från och med nu gäller samma system här i huset säger brandmannen. När jag ropar Ettan så vill jag att du klär av dig naken. När jag ropar tvåan så hoppar du i sängen och när du hör Trean så sätter vi igång och gökar. När han nästa kväll kommer hem från jobbet så skiker han. -Ettan! Frun tar av sig alla kläder -Tvåan! Hon hoppar i säng. -Trean! De börjar göka. Men efter bara några minuter skriker frugan. -Fyran! -Vad betyder fyran? frågar mannen -Mera slang! Du är inte ens inärheten av elden!

Barkborrar

Undrar ni vad det är? Jo det är små djur som äter upp skogen för en. Så i dag har jag sålt lite skog innan dom äter upp allt. så nu måste jag hitta på ett nytt projekt att göra av pengarna på. För staten har tillräkligt.Och som tack fick jag en fliströja. Har ni tänkt på att i dessa svåra tider, som bankkriser och att vi ska tänka klimatsmart som jag skrev om sist. Så spås det rekord på julhandeln. Är inte det alldeles underbart. När jag var liten svara jag min mor, när hon fråga vad jag ville ha i julklapp. Några brädor eller lite spik, så jag har den dagen jag ska renovera pappas gård. Ingen tar mej på allvar! Hur många år tog det inte för mej att få en snöräv tror ni. Jag gillar nämligen att skotta snö. Ja,ja. Jag har ju redan berättat att jag är lite annorlunda. Nej nu ska jag sluta. Men i morgon vill ni väll ha en fredagsfräckis kan jag tro! HEJ SVEJS.

Klimat smart

Alla pratar om klimatet, men vem gör något? Jag är av den uppfattningen att vi kan tängka oss för i viss mån men mer är det inte. Förstår dom värkligen vad som måstegöras. Vi har ju krig här i värden vi lykas ju inte där.Man måste få med alla på samma noter annars kommer vi inte attmärka någon skilnad. Jag är gammaldags, det var bättre för. Dom brukar säga till mej att man kan inte stoppa utveklingen, nej kanske inte men dom vill rädda värden sammtidigt. Jag har sopsorterat i snart 20 år hur många av er har jort det. Ska börja att kompostera snart också. Det här gör jag för att jag vill, och det är bra sammtidigt. Jag kommer få välldigt bra jord till rabatterna. Men så har jag 3 mil till jobbet, kommer inte ifrån att köra bill. Buss ja, till den hållplatsen har jag nästan 1 mill. Varför skulle jag lägga ner så mycket tid att ta mej till jobbet, och mista flera timmar på en dag i resväg. Jo för miljön säger ni då. Då kan man titta vad jag gör som dom flästa andra inte gör. När jag får ordning ska jag odla egna grönsaker, potatis. Gör min egen saft. Äter mycket sällan halvfabrikat. Behöver inte åka och bada med barna, vi bor där. Egna ägg. Är inte galen i kläder. Köper inga produkter som det är onådigt med vatten i ex. hårchampo köper man av hårfrissan. Jag äter bara till jag blir mätt lika stor portion varge gång gäller även jul, påsk, nyår och midsommar det vet jag att inte ni där ute gör. Min sambo får nämligen jobba extra dessa dagar för han gobbar på reningsvärket. Så vad vill jag med detta säga. Jo jag kan nog åka bill till jobbet med gått samvete ändå eller vad tror du?

1:an

Min första skol dag vilken mardröm. Jag var nyinflyttad sedan 1 vecka tillbaka. Vi hyrde ett hus som låg alldeles vid E 18 som på den tiden gick rakt genom Grums. Ingen på skolan mer än jag bodde åt det hållet. Alla i klassen gick på dagis och kände varandra sedan länge. Där stod jag utanför klassrumet dag ut och dag in på rasterna, ingen tog någon notis om mej inte. I några dagar så hadde jag sälskap av en tjej som hette Ulerika. Men hon bodde på en gata som två tjejer till i klassen, så dom började att leka till slut. Så var jag ensam igen. Inte förän i 2:an fick jag kontakt med en tjej i klassen som hette Erika. Hon blev min bästa kompis. Vi hängde ihop jämt. Så kom den tuffa tiden. Vi kom ifrån varandra, hon började tjuvröka och vara med killar. Då var det kört för lilla bond tösen från landet. När vi började 6:an då hadde vi ingen kontakt längre. Så kom sjuan. Vi fick några andra i klassen från en liten skola utanför Grums. Blandanat en tjej som hette Monika. Hon upptäckte när vi hälsa på dom innan vi sluta 6:an att jag inte var som dom andra tjejerna. Så hon tog kontakt med mej när vi började 7:an. Vi hängde ihop tills högstadiet tog slut. Pust och alla dessa dåliga betyg. Ja förutom 5:an i syslöjden och 4:an i träslöjden. Gonatt i moron är det juligen på jobbet.

tankar

Nu är det lördag kväll! Idag kom jag att fundera på varför alla är så förtvivlade på om någon inta använder säkerhetsbälte. Förutom att det är lag på det.Men varför är det lag då? Jo det ska bli mindre döda och så kostar sjukvården. Då undrar jag varför det inte är lag på exempel alkohol och cigaretter.Dom dödar och vad kostar inte sjukvården dom. Dom kunde åtminstonde ha någon form av begränsning på hur mycket man får köpa. Jag var och handla i dag. Då kom jag på en sak till! Varför är alla parkeringar utanför affärerna sluttande? Om man kommer med en kundvagn ful med kassar. du ska inte tro att kundvagnen rullar åt samma håll som bilen står onej då. Låt någon trädgårdsmästare få plana ut och lägga asfalt. Om dom vill göra en plan gräsmatta, då blir den plan. Tankar, det är bara tankar, hoppas det väcker tankar och ta inte allt på så stort allvar. Det kommer att komma mer var så säker! Trevlig lördagkväll.

Fredagsfräckis

Nu är det fredag, då skulle det sitta fint med en fräckis. Eller hur? En präst och en nunna red på en kamel genom öknen. Efter några dagar dog kamelen. Både prästen och nunnan förstod att de inte skulle klara resten av resan levande. Prästen frågade nunnan -Jag har aldrig sett en kvinnas bröst, och i det här läget spelar det väl ingen roll att jag är präst, kan jag få se dina? Nunnan visar honom brösten, -Får jag röra vid dem också? (undrade prästen) och det fick han. Efter en stund frågade nunnan. -Fader jag har aldrig sett enpenis, kan jag få se din? Prästen drar ned byxorna. -får jag röra vid den? (Undrade nunnan) Efter att ha undersökt hans penis en stund får prästen en enorm erektion, Prästen säger lite försiktigt. -Om jag stoppar in den på rätta stället kan den ge upphov till liv! -VÄRKLIGEN? (Säger nunnan). -Ja! -Då tycker jag att du ska stoppa upp den i arslet på kamelen så att vi kommer hem nån gång.

min barndom

Äntligen är jag tillbaka.
Det har varit lite krångligt att komma in på min blogg, men nu så.

Min barndom, ja vad ska man säga om den.
Ja vet  i allafall att min mor och jag har skilda åsikter om den.
Jag föddes i molkom, flyttade när jag började förskolan till säffle.
Då var vi 3 pojkar och så lilla jag. Men min mor väntade en pojke till som föddes när vi kom till Säffle.
Det var därför vi flyttade, min mor hadde träffat en ny man som kom därifrån och när hon blev gravid så lede det ena till det andra.

Men den lycka som varar!
Det blev krångel direkt. En broder sket i skolan och en blev mobad. Och den nya pappan var inte riktigt tor bakom öronen.
Det visade sig att han jugit om ålder en så där 10 år.
Han fick jobb utanför grums på en mink farm, så det var bara och packa tillslut för han tyckte inte om att pändla.

Då började jag 1:an

Välkommen till min nya blogg!

Hejs svejs

Nu börjar min oändliga resa som jag alldrig trodde skulle hända.
Jag som skriver heter helena och bor utanför ett litet samhälle som heter Molkom.
Är snart 40 fylda har 2 döttrar och en sambo.

Ja vad ska man säga? Ja inte vet jag! om ni hadde haft mina betyg när ni slutat skolan,
skulle ni aldrig troligtvis börja blogga.
Jag är dyslektiker och fick 2:a i svenska och ändå sämre i engelska.

Men jag strir en massa och har mitt eget uttryck, en del kommer och tycka att jag inte är klok.
Men det är mindre viktigt. Det som ska bli kul är ni som lyssnar på det jag har att berätta.

Vem är jag då?
JO jag tog över min fars barndomshem som var fallfärdigt för 11 år sen.
Men inte förän jag klappade i hop för 6 år sedan, bestämde jag mej för att göra något drastiskt.
Jag börjadde renovera den lilla stuggan på gården.
Min bror som bodde då i vännäs utan för umeå, kom och gorde grovjobbet.

Jag skällv bodde då utanför arvika och jobba i grums.
Men tillslut lyckades jag att få jobb på pictura i karlstad, så jag kunde skaffa en lägenhet i molkom.
Då kunde jag bygga vidare skällv när min bror åkte hem.
Sommaren 2005 flyttade jag ut till mitt snart färdiga lantställe.
Vattnet var inte indraget än då men det skulle hinnas med innan sjön blev för kall att bada i.

Hoppas ni återkommer


Hälsningar Helena 


RSS 2.0