Pot. sallad

Tack lotta för dom värmande orden.
Ni var inte så pjoskiga själva och bidra med förhöjd stämning.
Och tak för dansen Håkan.
Skälvklart ska ni få ta del av min potatissallad.

1 liter Grädde
5 dl Cream fraiche
6 dl Gräddfil
1 dl majonäs
3 p Fryst dill
1 Stor purjolök
4 kg Potatis
Salt och italiensk salladskrydda

Kan vara lite mycket till två personer så halvera några gånger.
Majonäs ska vara mycket mer.
Men jag gillar inte det så mycket, så ta efter tycke och smak själva.

Kommentarer
Postat av: Lotta Grahn

Tack för recepte :-) nu har jag det i min samling, Jag har en kokbok från 1946 , med häxkok i , alla har vi vinbärgssnäckor , som äter upp det mesta för en !! Men istället för att se dom som odjur kan vi äta dem!! Ja ni läste inte fel , jag ska dela med mej av häxans recept på kokta vinbergssnäckor , jag kan inte påstå att det är djurvänligt, men här är det :-) plocka sniglarna, endast de unga , förvara dom på mörkt svalt ställe en tid , sniglarna kryper då in i skalen, öppningen täcks av en tunn kalkhinna , och en stor del av slemmet försvinner. Kokning av sniglarna , 20 st levande sniglar , lag: 2 l vatten, 1 tsk salt, 6 st vitp, 1 lagerb , 1msk hackad lök, 1msk hackad purjo, 1klyfta vitlök krossad, 1 msk hackad morot, 1 msk hackad rotselleri, 1stk timjan , 1 stk persilja klippt, ja det var lagen, nu till arb med sniglarna, gnid snäckorna med salt, låt dem ligga i saltat ättiksvatten i 2-3 Tim för att slemmet ska gå bort, rör under tiden då å då i dem, skölj dem väl i flera kalla vatten, koka upp lagen lägg ner sniglarna i det kokande lagen, lägg på lock, låt sedan koka sakta i 3 Tim , låt blandningen svalna, dra ut sniglarna ur snäckorna med nål, dra bort tarmen, lägg sniglarna i en skål sila över spadet, låt skålen stå kalt, tills de ska användas, om de inte skall användas samma dag koka upp dem i lagen igen , sedan kan man gratineras el på spett med becon, med panering på , :-)

2011-06-26 @ 23:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0